10 Февруари, 2018 18:47 1 909 3

Индия се надява на мир между палестинци и израелци (СНИМКИ)

  • индия-
  • палестина-
  • израел-
  • премиер-
  • президент
Индия се надява на мир между палестинци и израелци (СНИМКИ) - 1

Премиерът на Индия Нарендра Моди се надява в най-скоро време да бъде постигнат мир между палестинци и израелци. Това стана ясно по време на среща с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала, където пристигна с йордански военен хеликоптер. „Отново уверих президента Абас, че Индия ще спази обещанието си да отстоява интересите на палестинския народ... Индия се надява, че в скоро време Палестина ще постигне независимост по мирен път”, каза Моди.

Индия се надява на мир между палестинци и израелци (СНИМКИ)

Абас даде да се разбере, че разчита на подкрепата на Индия при създаването на нов многостранен формат за урегулиране на палестино-израелския конфликт. „Проучваме възможността за формирането на многостранен механизъм, който би станал идеален инструмент за поддържане на преговорите”, каза Абас.

Индия се надява на мир между палестинци и израелци (СНИМКИ)

Палестинците се отказаха от едноличното американско посредничество след като през декември 2017 г. президентът на САЩ Доналд Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел, като по този начин пренебрегна претенциите на палестинците върху източната част и историческия център на града.

Индия се надява на мир между палестинци и израелци (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питащ?

    1 1 Отговор
    За какво им е държава , като пак ще чакат на пропусквателните пунктове да отидат на работа в Израел.Да си напрвят и нашите ци.ани държава- същата работа.

    Коментиран от #2

  • 2 Цанко

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "питащ?":

    Нещата не са ти ясни ционисте.
    Суверена държава означава ясно очертани и международно признати граници и собствено управление. Не като на единствената държа вапаразит в света, каквато е израел!
    Признаването на Палестинската държава със столица Ерусалим означава развитие на икономика, туризъм, аграрен сектор, собствена политика, собствена промишленост, полиция, образование граници и т.н.
    Няма за какво да ходят при престъпниците от израел.
    На тяхно място иззидвам стена между Палестинската държава и израелските терористи. И тъй като няма да им бъде позволено да имат собствена армия поне в следващите 150 години, е необходимо постоянно присъствие на сили на ООН които да са гаранция за НЕ нападение на израелските терористи.

    Сега стана ли ти ясно?
  • 3 Цанко

    1 1 Отговор
    Тази работа няма да свърши добре.
    Индия купува оръжия от ционистите на стойност над 1,5 милиарда долара всяка години от 2014 до днес. Наричат фашиста Нетаняху приятел. Какви посредници в мирен процес, какви 5 рупии!?

    Ще са безпристрастни колкото фашистите от САЩ. Накрая пак ще се опитат да го начукат на Палестинците.

    Този народ бял ден не видя откакто фанатиците юдейски стъпиха на Палестинска земя!