11 Февруари, 2018 08:21 1 020 2

В Мексико задържаха над 150 бежанци

  • мексико-
  • бежанци-
  • сащ-
  • задържане

Над 150 бежанци, които са искали да влязат в САЩ откъм Мексико, са били задържани. По информация на Националния институт по миграция те са били задържани по време на две операции. Първата е била в щата Халиско. Там са задържани два автобуса, в които са пътували 100 души с подправени документи. От тях 97 са се оказали граждани на Гватемала, а трима – на Хондурас. Другата операция е била в щата Веракрус. Там полицейските власти са задържали камион, в който са били скрити още 53 гватемалци. Те са пътували в ужасни условия – без вентилация, вода и храна.

От задържаните 54 са деца. Те са предадени на социалните служби. Възрастните бежанци се намират в миграционната служба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Америка

    2 0 Отговор
    А така,идвайте!Най официално ви каним и ще бъдете посрещнати с голямо американско гостоприемство!Ще ви предоставим перфектни условия за живот,издръжка,няма да ви караме да работите и няма да ви гоним обратно!Добре дошли скъпи гости!
  • 2 Azazel

    1 0 Отговор
    Престанете да наричате икономическите мигранти - бежанци!!! Бежанец е статут, който се издава от приемащата държава, само на хора, които отговарят на определени от закон условия - имат основателен страх от преследване поради своята раса, вероизповедание, национална принадлежност, членство в социални или политически групи. Наричайки, поради некомпетентност, глупост или целейки умишлена провокация, всеки мигрант - бежанец, успяхте да създадете трайна непоносимост в българското общество към истинските бежанци, които наистина имат нужда от закрила, но са незначителен процент от цялата паплач, която се излива от Азия и Африка към Европа.