11 Февруари, 2018 20:47 4 652 13

Версиите за авиокатастрофата до Москва (ВИДЕО)

  • самолет-
  • москва-
  • орск
Версиите за авиокатастрофата до Москва (ВИДЕО) - 1
Снимка: АР/БТА

Няколко са версиите за авиокатастрофата на пътническия самолет АН-148 на „Саратовските авиолии”, който излетя от московското летище „Домодедово”, но не достигна крайната си точка – град Орск в Оренбурска област. Първата версия са влошени метеорологични условия. Втората е човешка грешка, а третата – техническото състояние на машината. „Съществуват и други варианти, които може да са довели то трагичния край”, каза Светлана Петренко от Следствения комитет на Руската Федерация. По думите на очевидец машината е летяла под наклон и малко преди да падне се е чул шум. Синоптици от Оренбурска област заявяват, че метеорологичните условия в района са сложни, но не биха могли да доведат до катастрофа. Според тях времето позволява да се изпълняват както излитания, така и кацания.

Следствените действия се провеждат в три руски региона – Московски, Оренбурски и Саратовски. „Следователите разпитват техническия персонал на летище „Домодедово”, който е извършил прегледа преди полета. Същото се извърша и със служителите на диспечерската служба на летището”, допълва Петренко. Сертификатът за техническа годност на машината е изтичал на 1 юни 2018 г. Черните кутии са намерени и по първоначален оглед едната е в нормално състояние.

На борда на самолета е имало 71 пътници, в това число и 6-членен екипаж. Всички те са загинали. Сред жертвите има три деца и трима чужденци от Азербайджан, Казахстан и Швейцария. Най-малкото дете е на 5 години.

Самолет на Министерството на извънредните ситуации ще подсигури доставката на ДНК пробите дадени от роднини, с които да може да се идентифицират жертвите. На летището в Москва, както и на това в Орск дежурят допълнителни екипи за вземане на проби. В Орск е изпратена и допълнителна група от психолози.

Роднините на загиналите ще получат обезщетение в размер на 1 млн. рубли (14 000 EUR).

Понеделник – 12 февруари, е обявен за ден на траур в Оренбурска област.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    14 24 Отговор
    Опасно е в руските самолети!!

    Коментиран от #3

  • 2 Диди

    15 2 Отговор
    По време на полет имало взрив и самолетът е горял.Това е станало на 60 км от летището.Останките са разпилени в разстояние от 1 км. Жалко за починалите.Съболезнования на близките в този труден момент.
  • 3 Zax

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Антонов е Украински самолет.

    Коментиран от #7, #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гочев

    8 17 Отговор
    Истинската причина за падането е че пилота е бил пиян като кирка и сега гледат да замажат положението.
  • 6 моко бъчвата

    5 15 Отговор
    Вие нещо друго очаквали ли сте....пиян руски пилот кара украински самолет....
  • 7 OMG WTF

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "Zax":

    Когато падат са украински, ама когато стане дума за най-големият самолет в света и автоматично стават руски. :)

    Коментиран от #13

  • 8 Кирил

    4 4 Отговор
    Блъснал се е във вертолет на пощите
  • 9 Трудът ще ги направи свободни

    5 2 Отговор
    Евреите са го свалили като отмъщение за сваления Ф-16 преди два дни. Еврейското племе е най-долното и отмъстително, живяло по нашата земя. Те изповядват принципа за един убит военнослужещ да отвърнат със 100 убити.
    Вярно е, че сирийка ракета е пусната, но прехващането и насочването е направено чрез руски радари. Появи се версия, че това е станало от въздуха чрез двойка СУ-30СМ, които са осветявали израелските самолети и са предавали данните на ПВО-то на сирийците. Така радарите на земята мълчат, а прехват се осъществява от въздуха. Затова и останалите израелски Ф-16 са прекратили атаката и са се върнали.
  • 10 Дони

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Zax":

    Украйнски е , но руснаците си го правят във Воронеж.Четете пък после пишете.

    Коментиран от #12

  • 11 Наблюдател

    2 0 Отговор
    https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Ан-148
  • 12 Zax

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дони":

    По Украински лиценз. т.е. технологията и инженеринга са си украински.
  • 13 Zax

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "OMG WTF":

    Най-големия самолет не е нито Украински нито Руски а е Съветски. В момента нито една от двете страни няма ресурса за да го произвежда.Това се признава както от АН така и от руснаците.