13 Февруари, 2018 08:17 2 979 13

Надежда! Ким Чен-ун се изказа ласкаво за Южна Корея

  • северна корея-
  • южна корея-
  • диалог-
  • надежда-
  • ким чен-ун-
  • делегация-
  • ласкаво

Ще заживеят ли двете страни в мир?

Надежда! Ким Чен-ун се изказа ласкаво за Южна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун похвали „топлия климат на помирение и диалог“, осигурен от Южна Корея, предаде „Гардиън“. Коментарът му е направен след завръщането на делегация от Северна Корея, посетила Южна Корея, където се провеждат Зимните олимпийски игри.

Ким Чен-ун изрази удовлетвореността си от тяхната визита, която бележи затопляне на отношенията между двете страни – на фона на повишеното напрежение след ядрените и ракетни изпитания на режима в Пхенян.

Ким Чен-ун благодари за „искрените“ и „много впечатляващи“ усилия на Сеул да се погрижи добре за севернокорейската делегация, чиято визита продължи три дни. От Пхенян посочиха, че е важно да се продължи в същата посока – към връщане на диалога.

Северна и Южна Корея на практика още са във война, защото след края на Корейската война през 1953 година не подписват мирен договор, а само примирие. Ким Чен-ун е бил впечатлен от топлото посрещане в Сеул и е изразил надежда да се поддържа атмосферата на помирение и диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    31 4 Отговор
    Да се обединяват като Източна и Западна Германия и САЩ да мирясат.

    Коментиран от #10

  • 2 един там

    45 5 Отговор
    Краварите едва ли са доволни от това. Ако няма напрежение там в региона, как ще контролират държавите и как ще им продават оръжие?! Ще измислят нещо, за да обтегнат отново отношенията. Ще направят някоя провокация иначе не става. Примери колкото искаш. Правили са го много пъти ще го направят и сега. Само стойте и гледайте.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "един там":

    направо го виждам като някой самолетоносач (който чий го търси в региона е друг въптрос), ама от по-старите стане жертва на терористичен акт от страна на С. Кореа

    Коментиран от #5

  • 4 Факт

    29 2 Отговор
    САЩ да позволят да има мир там?!?!?---изключено. По скоро ще направят Корейска Пролет в Ю.Корея отколкото да позволят мир..
  • 5 Коко

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Или ще изстрелят някоя ракета от самолетоносача им в района и тя ще падне по крайбрежието на Япония и ще има клипчета с хора в паника и обвинения срещу С.Корея
  • 6 Kcaniba

    4 22 Отговор
    Точно САЩ и съседите на Северна и Южна Корея, ще бъдат най-доволни от обединението на двете Кореи!Когато населението на С.Корея,се сблъска с действителността и види ,че са в каменната ера,няма и да помисли да си има работа с империята на злото,и точно от това се опасяват в Кремъл,че още една страна ще излезе от орбитата на влиянието им! Мирът на Корейския полуостров, ще прибере американските войници по домовете си!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Мънафич

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Колко прочевствено ! Колко пламенно , като реч на комсомолски и партиен секретар от времето на социализма ! Насълзиха ми се очите от умиление . Скоро ще има гей сватби в софия. Ти намери ли си мъж сред бежанците ?
  • 8 На какви медикаменти си?

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Явно те ти действат добре. Смени ги или върви на лекар да ти предпише други. Тези от Козяк съвсем са ти размътили мозъчето...
  • 9 Кики

    7 0 Отговор
    В интерес на истината севернокорейската делегация беше най - голямата атракция!
  • 10 Kcaniba

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Путин няма да допусне да се обединят и да има мир защото няма да има на кого да си продава оръжията. Даже китайците и арабите спряха да купуват самолети от Русия защото не струват, само Асад ще му остане, а това е малко за него така че....Никой вече не купува от Русия. Даже ние българите вече сме пред Русия по продажби на оръжие.
  • 11 до Kcaniba

    7 1 Отговор
    Ти добре ли си?Я марш на психиатър!
  • 12 ЦРУ

    0 3 Отговор
    Русия и Северна корея са пред подписване на договор за обединение на двете държави. Ще правят Велика русокорейска държава. Това не го ли разбрахте глупци такива? Всеки руснак ще бъде длъжен да си вземе по една корейка в къщи да му ражда деца. Така ще се омешат и ще си станат една нация.
  • 13 Дедо Прою

    0 1 Отговор
    Тоз Ким Чен дали ши ми даде сестра си за булка...........
Новини по държави: