15 Февруари, 2018 16:20 4 228 16

Руската армия премахва... смартфоните

  • смартфоните-
  • телефони-
  • русия-
  • армия-
  • сигурност

Руските въоръжени сили искат повече сигурност

Руската армия ще забрани използването на смартфони с камери и сателитни навигационни системи във въоръжените сили, съобщи „Комерсант“, позовавайки се на свои източници от Генералния щаб.

Вече е изготвен списък с устройствата, които могат да ползват руските военнослужещи. Това са телефони, струващи по две хиляди рубли – Nokia, TeXet, Alcatel и Samsung. Мерките ще влязат в сила от началото на месец март.

По този начин руската армия възнамерява да се бори с изтичането на информация, която може да застраши националната сигурност. В министерството на отбраната са недоволни и от изтичането на снимки от авиобазата „Хмеймим“ в Сирия, от която оперират руските военновъздушни сили на сирийска земя.

На снимките се виждали следи от обстрел, както и сериозни щети по военната техника. Все още няма официален коментар по въпроса от страната на руските въоръжени сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минувач

    31 14 Отговор
    Още 15 руснака са загинали при взрив на оръжеен склад В Сирия.
    За предишния случай с над 200 загинали Захарова официално допуска, че може би има 5 жертви.
  • 2 Барчо

    31 17 Отговор
    "На снимките се виждали следи от обстрел, както и сериозни щети по военната техника. Все още няма официален коментар по въпроса от страната на руските въоръжени сили."

    Опааа, какво сме изпускали? Някой май мълчи като насран...

    Коментиран от #12

  • 3 Kcaniba

    25 10 Отговор
    Их-там-нет! Товорищи!
  • 4 Жаблянов

    25 18 Отговор
    Те и без това не разбират от компютри и не стават за ''задклавиатурни устройства'', така че не се учудвам защо им отнемат смартфоните :):)
  • 5 Kcaniba

    28 14 Отговор
    Дано само не забранят бояришинката!С всичко друго няма проблем!
  • 6 Радев

    21 9 Отговор
    И сащ забраняват китайски марки телефони!
  • 7 КЮРД

    22 12 Отговор
    Не втори Афганистан -много по лошо ще е
  • 8 ТКО

    32 12 Отговор
    Ще използват само жични телефони. за целта всеки боец ще бъде снабден с две катушки пж 500 м. кабел и телефонен апарат ТАИ-43.
  • 9 Няма оправия

    22 18 Отговор
    Толкова злоба и тъпота на едно място е направо отчайващо за бъдещето на България.....

    Коментиран от #10

  • 10 бай Иван

    19 14 Отговор

    До коментар #9 от "Няма оправия":

    Ти пък си един умен и дружелюбен!
  • 11 Borislav Popov

    19 19 Отговор
    Факт е че Русия бръкна в задника на всичките западни миротворци дето си мислеха че света е техен ! Германците вече се усетиха .
    В текста на коалиционния договор на голяма коалиция в немския Бундестаг ХДС,ХСС и СДПГ записаха: “Ние се придържаме към мирогледната концепция на единното икономическо пространство от Лисабон до Владивосток“.
    „Германия е силно заинтересована от добри отношения и тясно сътрудничество с Русия с цел запазване на мира и решаването на важни международни проблеми“.
    За първи път в официален програмен документ и то в най-мощната държава на ЕС се случва подобен прецедент.
    Незабавно последваха истерични реакции в контролираните медии и в Германия и англо-американския свят.
  • 12 ВИЕ СТЕ ПРОСПАЛИ ЖИВОТА СИ

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    И НЕ ВИЖДАМ С КВО МОЖЕ ДА СТЕ ПОЛЕЗЕН НА СТРАНАТА СИ ИЛИ НА ОКОЛНИТЕ. НАЙ ЩЕ НАМАЖЕ ЗАДНИКА ВИ КОЙТО ЩЕ РЪСТЕ НЕУДЪРЖИМО.
  • 13 Тръмп

    9 4 Отговор
    Споко,ще ви подаря Айфони само Путин да ви разреши!:):):)
  • 14 Ману

    2 1 Отговор
    Използването на частни мобилни телефони и незащитени системи за връзка говори за непрофесионализъм на армията.Не там е проблема обаче,а той е в това,че медиите сервират някаква мега глупост като новина и хората вярват и не само вярват,но и се вживяват сякаш е нещо живото спасяващи за тях.Чувствата и емоциите населяват над тях и те почват да пишат безмислени коментари изразявайки по този начин мозъчния си бъркоч.Чувствата и емоциите обаче принадлежат на един друг свят познат все още за жалост на малък процент от хората-светът на АСТРАЛА.Чрез астрален незапознатите позволяват да бъдат манипулирани подавайки се на изкуствено предизвикани в тях емоции.Например на една и съща ситуация реагират по различен начин според начина и на презентиране и според засегнатите чувства в тях.
    На всичко се гледа двуично и се подхранва илюзията на билярният свят.
    Добро-зло,Руснаци-Американци,Черно-Бяло,Мъже-Жени,а тези неща в основата си са единни и трябва да не се забравя това .
    Хората страдат единствено и само от собственото си невежество,безсилие и липса на вяра най вече в себе си.
  • 15 аве фюрер

    6 0 Отговор
    И те като останалите не искат да им лъсне някъде оцапания в кафевичко задник .
  • 16 Дедо

    2 4 Отговор
    Ами ние?Нарязахме си ракетите,продадохме си танковете.Скоро ще приключим и с авиацията!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания