Last news in Fakti

17 Февруари, 2018 19:49 2 188 14

Турция държи 10 000 членове на ДАЕШ в затвора

  • турция-
  • ислямска държава-
  • европа-
  • сигурност-
  • даеш-
  • затвор-
  • бинали йълдъръм

Турският премиер разкритикува САЩ

Турция държи 10 000 членове на ДАЕШ в затвора - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция осигурява сигурността на Европа, спирайки потока от чуждестранни бойци и терористи. Това заяви турският министър-председател Бинали Йълдъръм на Мюнхенската конференция по сигурността, предаде Анадолската агенция.

„До този момент 5800 чуждестранни бойци бяха върнати от нашите граници, не ги пуснахме. Освен това забранихме на 56 300 души, свързани с „Ислямска държава“, да тръгнат към Турция“, заяви турският премиер.

Той посочи, че драконовските мерки значително са подобрили сигурността в Европа. Джихадистката групировка „Ислямска държава“ беше отговорна за редица нападания на Стария континент през изминалите години.

„Близо 10 000 членове на ДАЕШ в момента са в турски затвори“, заяви министър-председателят на южната ни съседка. Той разкритикува натовските съюзници от САЩ, че подкопават борбата срещу „Ислямска държава“, въоръжавайки кюрдите в северната част на Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    6 11 Отговор
    Нищо не разбрах, един дядка се оплаква че не го уважават, въпреки че съвестнобси гледал задълженията! Ми то навсякъде е така! "Демокрация"

    Коментиран от #3

  • 2 Патриотте

    17 3 Отговор
    Грешкаааааа да беше ги пратил в ЕФРОПА , и да видиш ти как те уважават. А така нарушавате правата на терористите, пускай ги извън туреция и друг да им бере гайлето.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тъпи фесове

    8 20 Отговор
    Бай фес като въртеше търговия с тях и им помагаше сега се оплаква.Я кажи бе мустак защо полваш терористи да се бият в Сирия заедно с твоя аскер.
    Фесовете са известни с наглост и простотия и това са поредните факти поддържащи имиджът им.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ххх

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "тъпи фесове":

    Добре че са Аскера да защитава границата,иначе ще се"наводни"от бежанци,а като знаем ,колко са ПОДКУПНИ нашите митничари,направо бежанската вълна ще ни отнесе!Та вземи едно гребенче и вчесвай мустака на Агата!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тъпи фесове

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "ххх":

    Тъпия фес а се е пробвал а са приключили с държавичката му.
    На путин отиде да прави свирки само след 6 месеца ембарго.
    Само да му спрат търговийката и ще ходи наред да ближе дупенца мустакатия маймун.
    А армийката му дето много я хвалеше един месец 30 километра не може да мине и то срещу партизани не срещу армия.
  • 9 знаещ

    4 2 Отговор
    Повечето от обвинените за тероризъм са кюрди, за тях националноосвободителното движение на кюрдите е терористична организация .
  • 10 onq s konq

    0 3 Отговор
    Еса тия членове на ДАЕШ що не ги пуснат-нали руснаците разбиха окончателно ИДИЛ и войната свърши?А иначе всички знаем вица за двама комшии наглед с еднакви мижави приходи,но въпреки това единия -доста богатичък.А когато веднъж съседът го попитал от къде има пари,богатият казал:"Крия един евреин вече толкова години в мазата от германците и той ма плаща със жълтици"."Ама нали войната отдавна свърши?" "Така е,но аз не съм му казал".Та възможно е Ердо да ги държи тия в затвора защото получава за това от ЕС МИЛИАРДИ,но не мога да го повярвам:)
  • 11 Голям прос

    2 4 Отговор
    Не ми се вярва. Преди им осигуряваха курорти да почиват и болнично лечение, а сега, в затвора. Това са кюрди. На турчин не вярвам, винаги ти забива нож в гърба

    Коментиран от #12

  • 12 Хасан

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Голям прос":

    Май се оказва че само турците воюват с ДАИШ..а това с мед.помощ за терористи и покупка на петрол ще се окаже само пореднатп западна пропаганда..

    Коментиран от #13

  • 13 касапина

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Не воюват с ДАЕШ а с кюрдите ,и един месец вече ближат рани. по добре да не се бяха пробвали ,че се изложиха пред целия свят, велик аскер няма що. Това е геноцид и то срещу невинни жени и деца .
  • 14 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    безспорно турция в моента е буфер между сирия и европа,но ситуацията не е едностранна.турция е подкрепяна от европа години наред политически ,икономически и военно така че процесите са взаимни .турция обаче сега се опитва да търгува с тези неща.опитва се да извиа ръця,което е вече неприемливо и няма да бъде прието.както писах и преди трите милиона бежанци в турция лесно могат да бъдат заменени за 10 млн.турски икономически имигранти в европа.
Новини по държави: