19 Февруари, 2018 08:20 1 645 0

Лишени от свобода превзеха затвор в Рио де Жанейро

  • бразилия-
  • затвор-
  • бунт-
  • надзирател

Лица, излежаващи в един от затворите в Рио де Жанейро присъдите си, го превзеха след като взеха 7 надзиратели за заложници. Инцидентът се разиграва в затвора „Милтън диас Морейра” в предградието Жапери в близост до най-известния туристически бразилски град. До момента са освободени трима от служителите на затвора, съобщава телевизионния канал Globo. Спецчастите подразделението SWAT оформят периметър около сградата.

В Бразилия нападенията на затворници над надзиратели не са рядкост. Причината е пренаселеността на местата за лишаване от свобода. „Милтън диас Морейра” е предназначен за излежаване на 884 затворници, а в него днес има близо 2027. Световните организации за защита правата на човека окачествяват бразилските затвори като „средновековни”. Храната е оскъдна и килиите са толкова тесни, че место затворниците няма къде да лежат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА