20 Февруари, 2018 08:30 1 563 2

Деца се направиха на мъртви пред Белия дом

  • флорида-
  • сащ-
  • белия дом-
  • протест-
  • деца-
  • мъртви-
  • оръжия-
  • стрелба

Ученици обвиниха Доналд Тръмп в бездействие

Седемнадесет ученици легнаха пред Белия дом, правейки се на мъртви в знак на протест срещу липсата на действия от страна на властите – след поредното клане на американска земя, съобщи „Ню Йорк дейли нюз“.

Седемнадесет бяха жертвите на стрелбата в училище във Флорида, която е поредна в Щатите. Невинни деца загинаха, а основни причини за това са бездействието на ФБР и липсата на какъвто и да е контрол при продажбата на огнестрелни оръжия.

Легналите на земята деца бяха придружени от десетки ученици, студенти и родители, които също протестираха пред Белия дом. Някои от демонстрантите държаха американското знаме с надпис върху него „Аз ли съм следващият?“.

Изданието посочва, че президентът Доналд Тръмп не се е срещнал с протестиращите, защото по това време е бил на 1600 километра разстояние – в своя голф клуб в Палм Бийч. Активистите не смятат да спрат с протестите.

17-годишен ученик заяви, че тук не става въпрос за „републиканци или демократи“, а за защита на човешкия живот. 16-годишна ученичка от Вирджиния заяви, че протестира, защото Доналд Тръмп и Конгресът продължават да бездействат, въпреки че убийствата не спират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    17 0 Отговор
    Даааа виждаме какво става в империята на злото,добре че младите не спят.
  • 2 Тръмпи

    8 1 Отговор
    Право е на децата да изразят мнението си, и мое право е да не предприема нищо. Мислите ли, че бих бил толкова богат и влиятелен, ако ме беше грижа за щетите, които създава моят бизнес и управление?

    Мислите ли, че изобщо щях да бъда президент ако ми пукаше? Не... 17 дена умират всеки ден в "ямите" ... това е положението. И утре 17 деца ще измрат, и затова нашите деца трябва да знаят, че животът е суров. Отделно, всички трябва да знаят, че зад това е виновна Русия и Башар. Също и Северна Кореа защото те разработват оръжие. Затова ние ще пускаме бомби там, където няма ни един умрял американски гражданин, и нищо няма да направим там - където в училище измират десетки деца.

    Гласувайте и без това няма да разберете написаното.