20 Февруари, 2018 12:31 2 948 68

Русия се връща към тоталитаризма

  • русия-
  • тоталитаризъм-
  • владимир путин-
  • президент-
  • левада-
  • лев гудков

Всичко е много предсказуемо в Русия

Русия се връща към тоталитаризма - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия се връща към тоталитарния модел на управление. Това заяви ръководителят на социологическия център „Левада” Лев Гудков в интервю за немския вестник „Зюддойче цайтунг“.

По думите му в страната са дискредитирани всички демократични идеи, а президентските избори от 18 март ще бъдат само ритуал за потвърждение на правомощията на настоящия държавен глава на Русия Владимир Путин.

„Всичко е много предсказуемо. Още сега е ясно кой ще „победи“. Това не са никакви избори. Всъщност заради това трябва да бъде намерен друг термин. Това е ритуал за потвърждаване на правомощията на този, който вече е на власт“, обясни Гудков.

Директорът на центъра „Левада“ е категоричен, че Русия се завръща към тоталитаризма. Отговорността за пропуските на Путин се прехвърля на други институции - на министър-председателя, на правителството, на Държавната дума. Силната подкрепа за Путин, както и при други авторитарни режими, отразява слабостта на държавните институции. Полицията и правосъдието защитават държавата, а не правата на отделните граждани, констатира експертът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кcaniba

    30 22 Отговор
    Левада, Сорос, Америка за - България, Сирия, Приятели на Украина....
  • 2 Наблюдател

    36 41 Отговор
    Та Русия никога не се е прощавала с тоталитаризма.
  • 3 Kcaniba

    27 42 Отговор
    Едва ли има изненадани,империята на злото и лъжата, доказва всеки ден,необходимостта от отбранителния съюз НАТО!

    Коментиран от #6

  • 4 Диди

    19 33 Отговор
    Нищо ново,не сме изненадани.Преди време писах,че няма тужда от избори,Путин няма да се мръдне от диктаторският си стол.Сле като руснаците поддържат диктаторската му политика,да живеят така както той им наложи.Но няма вечти хора,времето ще покаже дали руският народ ще се осъзнае,че заслужава да живее нормален живот с права като ,,човеци,,.

    Коментиран от #8

  • 5 Капиталист

    49 19 Отговор
    Ние като сме демократи и капиталисти какво!Да неби да цъфтим и връзваме!Станахме за смях със най ниските доходи и пенсии и със разбита икономика .Егати и демокрацията и капитализма скапан.

    Коментиран от #7, #15, #68

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Диди

    20 31 Отговор

    До коментар #5 от "Капиталист":

    Защо трябва да се търси вината в други дължави?Да се замислим всички българи.Какъв е манталитетът ни?Кой допринесе за това? ЗАЩО ВИЕ РУСОФИЛИ ОБВИНЯВАТЕ ,,ДЕМОКРАЦИЯТА,,? Очаквам отговорът ти.

    Коментиран от #18

  • 8 Кcaniba

    29 12 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    хелмут кол и баба меркел?
    По 16 години на власт!!!!
    подстилкие

    Коментиран от #9, #10, #67

  • 9 Kcaniba

    17 30 Отговор

    До коментар #8 от "Кcaniba":

    Хахахаха,къде видя база за сравнение бре тролейников,да сравняваш каПутин с канцлера на Германия е меко казано неуместно,а защо е така ти няма да разбереш, поради празното пространство под ушанката!

    Коментиран от #14

  • 10 Диди

    8 20 Отговор

    До коментар #8 от "Кcaniba":

    Ах миличък,днес не ти е ДЕНЯТ.

    Коментиран от #12

  • 11 гражданин

    19 27 Отговор
    Тя Русия никога не е била в цивилизацията на света!Винаги си е живяла в нейния си измислен свят та и караха и нас да живеем в технята измислица и то по насилствен начин!

    Коментиран от #25

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пеньо

    13 11 Отговор
    Как да се върнеш към нещо, от което не си излизал? А пък думата "демокрация" я има само в учебниците!
  • 14 Кcaniba

    12 7 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Меко казано - мек сте джендърчи.
    Неуместен ментак с напъни на киртак
  • 15 Гост

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "Капиталист":

    Ако тук не те ценят, иди там където те ценят! Това също е демокрация! Но се съмнявам, че с този безроден мозък ставаш за нещо!
  • 16 НПОНПО

    19 4 Отговор
    """Поводът за тази загриженост: решението на руското Министерство на правосъдието да включи независимия аналитичен център „Левада” в списъка на т.нар. "чуждестранни агенти". От 2012 година насам за "чуждестранни агенти" се смятат всички неправителствени организации, които се ангажират политически и получават финансова помощ от чужбина. """
  • 17 Капиталист

    19 11 Отговор
    Миличка на 53 години човек съм .Нито съм русофил нито русофоб,правя сравнение за живота който съм живял преди и сега .Да ти кажа до времето когато беше така наречения социализъм,някак си живота беше по хубав .Работа имаше за всички ,а сега какво налага се да ходя по чужбина за да вържа горе долу двата края!Не съм само аз човека който мисли по този начин,а почти всеки.да ти кажа честно Неми ляга демокрацията .Ако искаш да те поканя на един оглед във югоизточна България да се увериш със твоите очи за какво става дума!Няма млади хора всички избягаха по чужбина.а защо избягаха,защото е много хубаво при наз,че кой бяга от лесно

    Коментиран от #30

  • 18 Капиталист

    15 7 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Миличка на 53 години човек съм .Нито съм русофил нито русофоб,правя сравнение за живота който съм живял преди и сега .Да ти кажа до времето когато беше така наречения социализъм,някак си живота беше по хубав .Работа имаше за всички ,а сега какво налага се да ходя по чужбина за да вържа горе долу двата края!Не съм само аз човека който мисли по този начин,а почти всеки.да ти кажа честно Неми ляга демокрацията .Ако искаш да те поканя на един оглед във югоизточна България да се увериш със твоите очи за какво става дума!Няма млади хора всички избягаха по чужбина.а защо избягаха,защото е много хубаво при наз,че кой бяга от лесно

    Коментиран от #19

  • 19 Диди

    9 7 Отговор

    До коментар #18 от "Капиталист":

    Защо държавите в Средна и Западна Европа са на десетилетия с развитието си от нас?

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 20 Kcaniba

    10 17 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Заради зависимостта ни от Русия,ограбването по време на окупацията, избиването на интелигенцията, изобщо развитието ни по руски модел,предлагането на два пъти от Комунистите да станем 16та република и сега децата и внуците на тия Подчовеци слуги на империята на злото, управляват и държат икономиката в ръцете си ! ЛУСТРАЦИЯ

    Коментиран от #29

  • 21 Капиталист

    15 5 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Незнам какво да ти кажа.Аз за мен си имам някакво обяснение защо тези държави са по напред от нас.Значи за да имаш развитие трябва да имаш политици които милеят за страната си ,тези политици трябва да имат правилна политика спрямо народа си.при нас нещата ще тръгнат когато дойдат нови политици и най важното да не са крадливи както досегашните дето ни оправляваха през годините.

    Коментиран от #28

  • 22 Наблюдател

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Ах, ше ми... ли мила моя
  • 23 Kcaniba

    7 13 Отговор
    1944. България спря развитието си,последиците от червения терор се усещат и до днес!

    Коментиран от #33

  • 24 друг

    17 9 Отговор
    Лидерството на Путин не идва от тоталитарното управление,колкото и да внушават соросоидите на хората!Лидерството му идва от това,че се справя добре и руснаците му вярват!!!
    Точно затова ще спечели изборите!
  • 25 Франс

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "гражданин":

    Те управляващите в Русия не са били Руснаци а потомци на немски аристократи с европейско обраьование.Няма голяма демократична държава без еднолично управление по подобие на монархия
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Kcaniba

    9 10 Отговор
    Винаги когато ми стане тъжно, че съм се родил българин,ми светва червен надпис,ами ако се бях родил руснак?

    Коментиран от #31

  • 28 Диди

    6 7 Отговор

    До коментар #21 от "Капиталист":

    Да,при нас нещата ще тръгнат когато не само политиците се сменят.А самите ние,имаме ли дисциплина,отговорност,морал и т.н. тези качества ни липсват,това е резултатът от режимът под който сме биле.С една дума...айляшката,де отидеш на работа,де не отидеш.При нас ще имаме успехи,но ще ни струва много време,защото начинът на мислене и действия трябва да се промени.Аз когато съм във Варна и вляза в някои магазини за дрехи,то виждам често отстрани сложена масичка,където си пият кафето,стоят до вратата и си пушат цигарите.Това са елементарни неща които не трябва така да бъдат,но нали от тях трябва да започнем.Какво означава дисциплина и отговорност?Защо всички ревем,че младите бягали в чужбина?Защото там е като при нас ли?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 hard

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "Капиталист":

    Аз съм на 55г и съм работил в дните на Тошовото време и знам какво е!След 89г Бкп под различни фракции за 20г всичко ограбиха и как няма да се принудиш да работиш навън!Аз също работих навън но на кораби в чужда фирма!Е сега вече от тук, от там увеличиха минималната работна заплата.Но това не го направиха партията с другото име на Бкп, нали!Може да е малко но след 20 годишно унищожение на България все е нещо!Е сигурно пак не си съгласен ама твой си проблем...........!!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Наблюдател

    2 6 Отговор
    А самите ние,имаме ли дисциплина,отговорност,морал и т.н. тези качества ни липсват,това е резултатът от режимът под който сме биле.А ти мила моя ше ми..ли,?

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Диди

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Наблюдател":

    Кажи бе тарикат,какво искаш да ти правя и как го искаш?

    Коментиран от #38

  • 37 Диди

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "българин":

    Кого питаш?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Диди

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    Мислиш се за тарикат,а увърташ. Бъди конкретен.

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Kcaniba

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "Диди":

    Турска булка, кви тарикаи те гонят!??
    16 !!!
    Казах.
  • 41 Наблюдател

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "Диди":

    ЕДНА САЛАТА И ПОСЛЕ МНОГО ЛЮБОВ

    Коментиран от #42

  • 42 Диди

    3 4 Отговор

    До коментар #41 от "Наблюдател":

    Защо пишеш с чужд ник?
    Да не си губим времето да се обясняваме за любов и тем подобни.

    Коментиран от #46

  • 43 Наблюдател

    3 4 Отговор
    Щото съм лош.Разби ми сърцето.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Рубладжийче

    3 5 Отговор

    До коментар #42 от "Диди":

    Да не си губим времето да се обясняваме за любов и тем подобни. Напрао фостата.

    Коментиран от #47

  • 47 Рубладжийче

    7 5 Отговор

    До коментар #46 от "Рубладжийче":

    Руските тролове от безсилие, злоба и интелектуална немощ винаги сте готови да направите мръсотийката като се накичите с чужд ник или изплагиатствате някой коментар, но с обратен смисъл. Ако знаехте колко сте жалки, щяхте да се гръмнете от срам.

    Коментиран от #49

  • 48 Диди

    6 5 Отговор
    Русофилчета,русначенца....хайде престанете с вулгарностите.Ставате банални.
  • 49 Рубладжийче

    5 8 Отговор

    До коментар #47 от "Рубладжийче":

    Руските тролове от безсилие, злоба и интелектуална немощ винаги сте готови да направите мръсотийката като се накичите с чужд ник или изплагиатствате някой коментар, но с обратен смисъл. Ако знаехте колко сте жалки, щяхте да МЕ гръмнете от срам.
  • 50 Наблюдател

    2 3 Отговор
    Дидиии къде си....
  • 51 Бесен Язовец

    6 5 Отговор
    Не им е оферта В.Путин на алчните за полезни изкопаеми капиталисти и затова почват да чоплят разни измислени обвинения. Тоталитаризъм в момента има в БГ. обаче кьорчовците русофоби не могат да го видят,или им е оферта да слугуват на западно европейски интереси които са антибългарски?

    Коментиран от #52, #53

  • 52 Русофилофоб

    4 6 Отговор

    До коментар #51 от "Бесен Язовец":

    Националния интерес на България е бил винаги да бъде неделима част от Европа и всякакви опити на предателската паплач да ни отклони към Евразия е национално предателство.

    Коментиран от #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бесен Язовец

    7 5 Отговор

    До коментар #52 от "Русофилофоб":

    Ха-ха-ха тоя ЕС ни в кара в червената книга след 20 г.в БГ.ше има 10 русофоба на 80 г.които ше веят знамената на ЕС над главите на 5 милиона манг....ри! И турците даже ше избягат от БГ.!!! Ти ше си единия от тия 10 безъби русофоба

    Коментиран от #56

  • 55 Илия Бешков

    5 6 Отговор
    Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя. Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище. Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.

    Коментиран от #59

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Бесен Язовец

    6 6 Отговор

    До коментар #53 от "Kcaniba":

    Споко, ЕС ще ви превърне всички полуинтилигенти русофоби в ТО съществото с не остановен пол слугички коиъо ше им бачкат по 12 ч.за 1000€ на месец чистачи, градинари, хахах ,,тарикати"и ше им носиш още дълго време старите гащи на германките хахаха и Курт скъсаните чорапи като бонус хахаха
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ВЛКСМ

    5 4 Отговор

    До коментар #55 от "Илия Бешков":

    Американеца обитава територия,която е била заселена с индианци,за да доминира над тях,Гринго ги избива..за да коригират работната ръка..внасят негри,сношават се с тях и се раждат мелези..стрелят по ученици..и.т.н. В Белят дом обичат да дрънкат оръжие..но им го връщат ,и то тъпкано..кулите,пентагона и винаги си намират майстора..
  • 60 ИСУС ХРИСТОС

    2 1 Отговор
    НА СВЕТА СЪЩЕСТВУВА ЕДИН ЕДИНСТВЕН ПРОБЛЕМ И ТОВА СЕ НАРИЧА
    БЕЖАНЦИ ИНТЕРПОЛ БОГОХУЛНИЦИ

    Коментиран от #61

  • 61 Kcaniba

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "ИСУС ХРИСТОС":

    Хапчета!??
    Ицо Христозов
  • 62 Марони

    0 3 Отговор
    Ако дружиш с отличниците,успехът ти се повишава,ако си с.измекярите-ставаш измекяр.И понеже руснаците не са се разделяли никога с тиранично-назадничавия си манталитет,те не са и няма и да бъдат отличници.Руското им величие е,като съветското-митологичен образ помрачен от собствените им тъжни и несвободни души,чиято единствена мечта е:"смърт на отличниците и всички,които искат да са като тях".
  • 63 Ханко Брат

    2 0 Отговор
    Оффф .... то немската преса една такава никога не лъже и не заблуждава, така нареченото си население. Едни такива честнички медии, които се надпреварват да разказват за изнасилванията и нападенията на арабо-джендърската паплач.
    Въобще една идилийка създаде баба ви Шмъркел, така че сега тъй като няма каква да правите да мислете за другите държавици.
    Още 5 - 10% като се вдигне нивото на орките ще разберете що е то тоталетаризъм ....... за сега само ви е*ът, слагат ви чат-пат по някой фишек или ви мачкат с камионетки .........
  • 64 Гошо

    2 1 Отговор
    На 17 години съм и още не съм узрял. Ама чета де. Чета и си мисля русофил ли съм или фоб. Ще цитирам изказвания на известни русофили. Иван Вазов:"Кат Русия няма втора". Ото фон Бисмарк:
    "Всички искат да са велики, но само Русия може". и "Русия никога не започва войните, тя ги завършва". Генерал Шарл Де Гол в 1944г. -" Единственото по -лошо нещо от враждата с англосаксонци е дружбата с тях. " Банкера Буров:"Който не обича Русия е враг на България." Уистън Чърчил:" Народ който тръгва срещу освободителите си, не заслужава уважение". Руснака Тютчев: " Умом Россию не понять. Аршином общим не измерить. У ней особенная стать - в Россию можно только верить ".
  • 65 Зигмунд

    3 0 Отговор
    В бг квото каже бат Бойко, тва става, но не е тоталитаризъм. В Европа баба Меркел кихне ли, ЕС започва да кашля., но е демократизъм. Да не говорим как демократично, по заповед на Вашингтон, Европа се се снабди с едни интересни събеседници, решили да се интегрират по бързата процедура. Карат наред и жени и мъже. Демокрация и толерантност в действие. И всичката Мара втасала, остава да надникнем в канчето на Русия, за да установим, колко са нещастни и изостанали. И харесват диктатора Путин, а той бил тоталитарист, а им вдигнал жизненото павнище и не давал без пари безкрайните богатства на Русия. "Лош Путин" както се изрази анализатора Вацев. Боже, ела си прибери версиите!
  • 66 Реалист

    0 1 Отговор
    До Капиталист: абе глупчо, през соца ако беше толкова лесно да си вземеш работна виза и ай за Щатите или западна Германия вярвай ми, че първи ще си нареден пред другарките за изходна виза(ако изобщо знаеш какво е изходна виза!).
    Чао
  • 67 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кcaniba":

    Цитиран автор съм. Мерси!
  • 68 Ей какъв си капиталист ? Кой е виновен з

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Капиталист":

    Ей какъв си капиталист? Кой граби и краде от 1944 г. насам? Не е известно от тогава до сега капиталисти да са били на власт в Б;-я Май през цялото време пъшкахме,охкаме и сигурно ще теглим ярема още дълго време заради такива лапиталисти като теб,който плюят капитализма,а не искат москвич ,искат мерцедес,не искат панелка,искат замък в Европа, не лодка а вхта . На такива капиталисти като тебе 72 г. им се наситихме
    Сега ,хайде файро ,дим да ви няма към сибир.!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания