Last news in Fakti

23 Февруари, 2018 12:30 4 121 16

Путин на крака при Ердоган

  • владимир путин-
  • реджеп ердоган-
  • русия

Двамата президенти ще се срещнат в Анкара

Путин на крака при Ердоган - 1
Снимка: БТА/AP

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган ще се срещнат в началото на април. Пак тогава ще има и среща на Съвета за сътрудничество на между двете страни. Събитията ще се състоят преди планираните разговори между Путин, Ердоган и иранския президент Хасан Рохани за Сирия в Истанбул, съобщава БНР.

Двамата президенти ще се срещнат в Анкара. Сред темите на разговорите им ще бъдат регионални въпроси, двустранните отношения и ситуацията в Сирия. Лидерите ще обсъдят положението в районите на Африн, Идлиб и Манбидж.

В междудържавните връзки внимание ще бъде отделено на сферите на туризма и енергетиката. Възможно е Путин и Ердоган да наблюдават по видеовръзка или лично да посетят церемонията по поставяне на основите на атомната електроцентрала "Аккую". Проектът край средиземноморския град Мерсин се реализира от руската държавна компания "Росатом".

В Съвета за сътрудничество на високо ниво участват ресорни министри от двете страни.

Руско-турският диалог ще се проведе непосредствено преди тристранната среща на президентите на Иран, Русия и Турция в Истанбул. Трите страни са гаранти по процеса от Астана за мир в Сирия ще разгледат резултатите от Конгреса за сирийски национален диалог, проведен в руския черноморски курорт Сочи, и създаването на зони за деескалация в близкоизточната страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кликбейт

    8 13 Отговор
    тц тц тц, сега Путин като прочете заглавието и ще отмени срещата...срамота!
  • 2 Kcaniba

    14 18 Отговор
    При Императора!!!
  • 3 Пеньо

    14 26 Отговор
    Ще видим вярна ли е приказката: диктатор тиктатору око не вади. Тези двамата на себе си не вярват, камо ли един на друг. Те са ясни, но се чудя на нашите безродници защо ги харесват!
  • 4 koпа

    26 9 Отговор
    До вчера някои се надяваха Русия да покажи деня на Турция сега тези някой са озлобени на Русия,незнаят на кого да разчитат на ЕС не става,на Русия пак не стана остана само краварите и с тях като не стани ,остава само зависта,кервана си върви кучето лае.
  • 5 военен

    27 12 Отговор
    Докато БРАТЯТА са в добри отношения с турците, България е в безопасност.

    Радвайте се, българи!!
  • 6 Диди

    14 11 Отговор
    Изборите в Русия са излишни.Щом през април ще се срещнат.
  • 7 Сенко

    13 8 Отговор
    Значи при диктатора може,а за нас нямал време от многото ангажименти покрай изборите.

    Коментиран от #8

  • 8 no name no face no number

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "Сенко":

    Чий да го дири тука??? При Плувньо ли да дойде? Правилно постъпва. Предателите се заобикалят и избягват. Примерно Миша сега живее добре, но никога няма да види Русия отново. Та така
  • 9 Kcaniba

    11 8 Отговор
    В Европа е забранено за терористи,виж го прекачили за Хага, засега по -добре да си стои в Азия!Но знае ли човек какво ще му донесе пролетта?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Eee

    17 5 Отговор
    Обединени срещу врага САЩ .
  • 12 Нарком

    4 2 Отговор
    Добра новина ! Путя е проходил
  • 13 Мда

    3 2 Отговор
    Четете коментарите на Kcaniba,че без него сайта губи интерес..
  • 14 Slavic Vibes

    8 3 Отговор
    Врагът на моя враг е мой приятел. Германия се зъби на Русия като си струпва танкове на границата с Русия, в Полша, Естония, Латвия и Литва. В същото време, вчера Германия се закани и на Турция, казаха, че повече танкове нямали да им продават, и ги заплашиха с войничка даже, тънко тънко. В Германия има 45,000 американски военни. Познайте кой им дърпа конеца. Не ги оневянявам естествено. Пак са виновни, че си навеждат главата, германчетата. Германия, Англия, САЩ и останалите скоро ще ядат азиатската сопа (Русия, Турция, Сърбия, Китай) така като гледам.
  • 15 До Росен

    0 0 Отговор
    Що за заглавие?
    Голяма реклама си му направил, Роско!
  • 16 Червен интернационал

    4 2 Отговор
    Всичко е по линията-ЕВРЕЙСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ!
    За незнаещите,Ердоган също е с еврейски корени.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания