23 Февруари, 2018 18:20 25 901 67

Тръмп удари Северна Корея с невиждани санкции

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • северна корея-
  • санкции-
  • кораби-
  • мерки

Режимът в Пхенян отново попада под ударите на Вашингтон

Тръмп удари Северна Корея с невиждани санкции - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп обяви „най-големите“ до този момент санкции срещу Северна Корея, съобщиха американските медии. Новите мерки ще засегнат 56 кораба и компании за морски транспорт.

„Днес обявявам най-големия до този момент пакет от санкции срещу режима в Северна Корея“, заяви държавният глава. Пхенян и в момента е под ударите на международни и американски санкции заради ядрената си програма. Северна Корея попадна под ударите на международната общност заради серията ядрени и ракетни изпитания, които повишиха до червено напрежението на Корейския полуостров. САЩ дори заплашиха режима на Ким Чен-ун с пълно унищожение.

„Финансовото министерство ще предприеме нови мерки за намаляване източниците на доходи за режима в Пхенян, които Ким Чен-ун използва за финансиране на ядрената си програма“, посочи Доналд Тръмп. По думите му 56 кораба, морски компании и търговски фирми са мишена на новите санкции.

За първи път Съединените американски щати наложиха санкции на Северна Корея през 2008 година. Макар диалогът между Северна и Южна Корея беше възобновен, напрежението на Корейския полуостров остава високо. От Вашингтон посочиха, че ще защитят своите съюзници при евентуално избухване на война.

Тръмп удари Северна Корея с невиждани санкции
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    56 9 Отговор
    Мноого готина снимка. Няма нужда от коментар.
  • 2 mediator37

    117 24 Отговор
    Историята се повтаря. Както предизвикаха Япония през 1941г. така предизвикват и КНДР през 2018г. Ще конфискуват кораби на КНДР, ще ги арестуват, ще откраднат банковите сметки на компаниите на КНДР. И този терор наричат "санкции".
    Просто предизвикват Пхенян пръв да нападне.

    Коментиран от #9

  • 3 ДДД

    78 35 Отговор
    Te Северна Корея не могат да бутнат със санкции, очакват че с Русия ще стане.....глупав народ.
  • 4 несведущ

    105 22 Отговор
    Абе, защо СК ракети и бомби са "лоши" пък американските, руски, френски, еврейските, индийските... са добри!?

    Коментиран от #42

  • 5 hilti

    82 25 Отговор
    Утре гланата новина: "Северна Корея изстреля най-мощната си междуконтинентална ракета"
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 AMA НЕМА

    64 20 Отговор
    ПО-ПРОСТА СГАН ОТ АМЕРИКАНСКАТА!ТЕ ТРЪГНАХА ДА СЕ КАНЯТ НА ОФИЦИАЛНИ ПОСЕЩЕНИЯ СЕВЕРА И ЮГА , ТЯ АМЕРИКАНСКАТА МАРА ТРЪГНА ДА СА БАРА!
  • 8 Нахални КРАВАРИ!

    67 16 Отговор
    Мислят се за властелина на Земята ама ще дойде време РАЗДЕЛНО!За първи път Съединените американски щати наложиха санкции на Северна Корея през 2008 година!!!!И какво стана?!?попречи ли им да притежават ядрена сила?!?НЕ ,не им попречи!вече е късно,имат си ядренната сила и краварите може само да строят фабрика за ковчези!!

    Коментиран от #54

  • 9 Голем смях

    22 51 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Нали знаеш какво се случи после на Япония.Но НДРК с БВП по-малък от този на България да нападне САЩ? Все едно комар да нападне стадо бизони. Такава смешка не може да се случи.

    Коментиран от #17

  • 10 гост

    58 12 Отговор
    В краварника нямат интерес от мирно решение на проблема.Трябва им проблем Войничка.Иначе няма кинти.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Барчо

    40 10 Отговор
    Не съм чувал тая година да е имало опити с ракети! Защо са тогава тези допълнителни санкции???? Това си е предизвикателство. Така пак подбутват Ким да ускори програмата си. Пак сеене на ветрове от усата. Ма кат сееш ветрове, ще жънеш бури. В такъв конфликт, който е икономически не трябва да участваме по никакъв начин. Нас корейците не ни заплашват. Някой да е чувал Ким да заплашва някоя държава освен краварската? Преди да има ракети, които да достигнат до тях си позволяваше такива волности да заплашва като беззъб ответ на близки до СК държави, но сега само краварите са цел. И то като отговор, а не първи да нападат.
  • 13 Antymediator

    19 55 Отговор
    Матросовците като чуят за санцции и започват да нервничат !
    Това е положението, ще страдате !
    Много пъти сте яли пушки и този път ще гризнете дървото.
    Не може Горна Волта и Папуа Нова Гвинея / РФ и СК / да тормозят целия свят.

    Коментиран от #14, #18, #63

  • 14 Мина

    45 13 Отговор

    До коментар #13 от "Antymediator":

    Абе то не може и фалирал говедарник да тормози целия свят.
    Пари за гащи нямат, дупки по пътищата, администрацията без заплати, 40 милиона на изхранване със смляна метла по програма Снап, пък тръгнали да се правят на директори.
  • 15 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    13 14 Отговор
    Зарежи ги санкциите -готви томахавките .

    Коментиран от #19

  • 16 Дарт, на Вейдър брат му

    46 4 Отговор
    2008. Някъде там става ясно, че в Северна Корея има две големи находища на редкоземни елементи. Богатство за трилиони долари, по американски оценки. Повече приказки на пазара.
  • 17 бг дебил

    31 5 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смях":

    Не се прави на умен, не ти достига умствен капацитет за разсъждзения. Вътрешния брутен продукт няма никакво значение след като притежаваш мощни ядрени ракети. Няколко ракети и си заминаваш заедно с БВП то си....

    Коментиран от #20

  • 18 питащ

    22 5 Отговор

    До коментар #13 от "Antymediator":

    Не е ли малко късно за дрогиране, другарю джендер ?
  • 19 Ммм

    23 8 Отговор

    До коментар #15 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Както в Сирия ли от 59 23 стигнаха без да нанесат почти никакви поражения и после като Русия и Китай ви подпукат ще се чудите къде да се скриете

    Коментиран от #22

  • 20 Голем смях

    13 39 Отговор

    До коментар #17 от "бг дебил":

    То всичко струва пари бе мурзилка.Да не мислиш че корейските ракети ги прави корейския Господ без пари.И ако НДРК има пари за 2-3 ракети САЩ имат за ..колкото си пожелаят.Ако ти сериозно вярваш ,че НДРК може и дори да си помисли да заплаши САЩ с някакви ракети ,то имаш умствен капацитет колкото на кокошка-носачка.И ако такава мижава държавица с едно болно диктаторче като Путин може да уплаши АМЕРИКА,то по-добре АМЕРИКА да я няма.Да сравняваш една първобитна държава като НДРК с АМЕРИКА е все едно Мировяне да бие Реал на футбол.На приказки и на пиене може би..

    Коментиран от #32, #51

  • 21 Ммм

    26 9 Отговор
    Жалкия говедарник пак се крие зад санкции жалка работа
  • 22 Простоквашино

    15 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ммм":

    Точно като в Сирия -кадето земните кривини ви пречеха да ги сваляте, а РЕБ бил безсилен ,защото си генерирали кодовете за управление в момента.

    И гледай Китай вас да не ви запука, че тогава ще стане много интересно

    Коментиран от #23, #48

  • 23 Голем смях

    11 39 Отговор

    До коментар #22 от "Простоквашино":

    Мило другарче,Китай и САЩ са двете страни на една монета.Китай никога и нищо не може да направи на САЩ,не само че защото са мнооооого далече един от друг,не защото милиони китайци живеят в САЩ ,не защото Китай са на 100 години след САЩ по развитие,не защото САЩ спаси Китай от Японската окупация ,не защото САЩ са най-големия пазар за китайски стоки,а защото скоро Сибир ще стане китайски и Китай ще иска благословиятя на АМЕРИКА.130 млн. пияно население населява територията на Русия,от които около 30 млн. живеят в азиатската част.И само 1,3 милиарда на границата с Русия китайци.При положение ,че Китай е десетократно по-развита технологично държава,а за БВП да не говорим.Не случайно в Сибир учат китайски език в школата.Скоро ще бъде роден език на монголо-татарите ,незнайно защо именувани руснаци.

    Коментиран от #35, #39

  • 24 Голем смях

    8 23 Отговор
    Мило другарче,Китай и САЩ са двете страни на една монета.Китай никога и нищо не може да направи на САЩ,не само че защото са мнооооого далече един от друг,не защото милиони китайци живеят в САЩ ,не защото Китай са на 100 години след САЩ по развитие,не защото САЩ спаси Китай от Японската окупация ,не защото САЩ са най-големия пазар за китайски стоки,а защото скоро Сибир ще стане китайски и Китай ще иска благословиятя на АМЕРИКА.130 млн. пияно население населява територията на Русия,от които около 30 млн. живеят в азиатската част.И само 1,3 милиарда на границата с Русия китайци.При положение ,че Китай е десетократно по-развита технологично държава,а за БВП да не говорим.Не случайно в Сибир учат китайски език в школата.Скоро ще бъде роден език на монголо-татарите ,незнайно защо именувани руснаци.

    Коментиран от #65

  • 25 Аууууу

    14 9 Отговор
    Ако Сащ беше толкова силна нямаше да паднат двете кули като талпи хаха и Пентагона да се чуди от къде им е дошло

    Коментиран от #61

  • 26 МахноН

    18 2 Отговор
    Само корееца да не вземе да уцели американските марици.че тогава другарят КОстов ще трябва да връща комисионните.
  • 27 Слава Росии Слава Слава

    11 5 Отговор
    Бай дони натисни го тва копче нали ти е много големо тамън ще отнесеш и двете кореи и малко от русия и китай... И после бързай да се скриеш в някой бункер щот и на теб ще ти върнат жеста с руското ядрено и китайско на един път... Та да видим кой е по силен щот наще русофили и русофоби ще се изядат още малко ако чекаш.....

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Dart

    9 4 Отговор
    Дърпат тигъра за опашката и ще се опарят жестоко
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ганьо

    9 4 Отговор

    До коментар #28 от "Makedonec":

    Яла бе брад :) ама те тая земя върви заедно с над 1 милион джендери и стигане :) и 1 тиквун начело :) ако мое се справиш- заповедай :) а я ке си пием ракията и ке ти гледам сеиро :)
  • 32 Жарко патронааа

    12 6 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    То и извънземните нямат парично монетарна система обаче имат оръжия и технологий дето не можеш и да ги изфантазираш тва значи ли че саш са по развити от извънземна раса щото имат и могат да напечатат квадрилиони долари?
  • 33 Расулюлах

    8 4 Отговор
    Единствения вариянт Ким да унищожи саш е да произведе много ракети които няма да има как да бъдат свалени поради численноста им и да бъдат изстреляни почти едновременно....едни 5000 изстреляни към територията на саш ракети и квото и про да имат то не може да неутрализира всичките дори 4000 ракети да бъдат неутрализирани останалите 1000 ще изпратят саш обратно в каменната ера..представете си какво са 1000 ракети всяка със 10 разделящи се бойни глави и индивидуално насочване това прави 10 000 попадения в територията на сащ като мощността на всяко попадение е многократно повече от това при япония по време на воината......саш след такава атака няма да се възстанови никога от разрушенията и радияцията....ще се задеистват разломи вулкани земетръси и може и цялата територия да иде под вода......а Ким може да произведе 5000 ракети въпреки че хипотетично народът му ще яден шепа ориз на ден както го описват медиите подложи на саш

    Коментиран от #59

  • 34 Расулюлах

    9 5 Отговор
    10 000 попадения на ядрени боини глави в територията на саш прави на няколко десетки квадратни километра ядрен взрив ......такава атака направо ще мести планините като пуканки у микровълнова ше подскачат до луната чак хахах...явно саш не си представят нещата така хахах те си мислят тои Ким ше прати 2 ракети и ние ше ги неутрализираме в космоса докъто са все още а от тези двете едната сигур ще гръмне още на старта хахахах
  • 35 Расулюлах

    4 8 Отговор

    До коментар #23 от "Голем смях":

    Китаи и саш са дупе и гашти едните работят и мизерстват за да може другите да лежат и да серат и да са вечно недоволни не тва е...единствено в саш и китаи живеят добре управниците им и олигарсите останалите човекоподобни не знаят защо са живи защо правят още роби и се размножават....но вдичко това е само явната страна за мен това е продиктувано от извънземна раса която има полза от това да е така на земята...

    Коментиран от #60

  • 36 Расулюлах

    8 7 Отговор
    При толкова санкции явно саш усештат че ги ритат по болното място а именно заплахата от ядрена атака която атака много ги плаши и притеснява и не могат да спят направо рак ги лови щото знаят че това ше е края им....има и друг начин да бъде заврян в ъгъла саш и това е Ким да зарови дълбоко ядрените заряди и да им даде ултиматум и условия иначе ги взривявам и планетата експлодира и умираме всички тогава няма прота нема нищо нищо не може да се направи нема самолетоносачи спец части нема сатилити прехващачи раптори бомбери и така насетне
  • 37 Гост

    7 1 Отговор
    Ей, много неграмотни в тази България бе,повече е трябвало да внимавате като ви е показвала учителката как се пишат буквичките,а не да си бъркате в носа!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Националист

    12 10 Отговор
    Да живее ЕС, НАТО И Всемогъщата Американска армия!!! Всички предатели на Българските Национални държавни интереси - комунисти, русофили, соросоиди, атакисти и подобни да бъдат вкарани в трудови концентрационни лагери, за да се научат да се трудят и да бъдат дисциплинирани. Турция, Русия и другите мангалски държави от Азия да го ''духат'' на Тръмп, Макрон, Меркел, Орбан и Юнкер.:):)
  • 41 Ману

    3 3 Отговор
    Няма зло има не еволюирало добро.
    Злото в Америка още еволюира,и имам предвид тази част която се стреми да бъде по-добра нали не си мислите ,че целият народ е зъл.Така го правят да изглежда политиците му,икономическите му магнати ,но най-вече зад кулисите играчи.Тези играчи са злото което не иска да еволюира към добро и подлежи на разруха и унищожение.Те нямат народност те се крият навсякъде защото никой не ги иска,те ще изчезнат в небитието защото няма къде да отидат.
  • 42 Ссс

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "несведущ":

    Защото тея на СК се пускат безразборно и нанасят много вредна радиация на земята. Те са фанатици
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Slavic Vibes

    6 7 Отговор
    Какви санкции? Северна Корея купува всичко от Китай, Япония и Русия. Дори готвача на Ким Чунг е от Токио. Куче с кебабче ми плашат, драгите Хамериканци.
  • 45 По доставката

    3 2 Отговор
    Невероятно колко проЗт може да бъде поколение раждано в зората на маймуните/мутрите.Голям смях:)))) наистина
  • 46 По доставкатал

    4 5 Отговор
    Русия в момента кърти Яко в Сирия едни маймуни и техните съветници туристи;)В Гута ги изгутиха американските представители на индианците.Налагане на санкции е военно престъпление.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ммм

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Простоквашино":

    Поредния без мозъчен трол като с 400 не струва защо Турция Китай ирак и други страни ги искат а не вашите боклуци наречени пво а Китай вас ще подпука щото тия кораби в южонокитайско море не им харесват много а освен това Русия и Китай са приятели а Китай и саще врагове и ако Китай ви наложи санкции ще фалирате много бързо нападнете Северна Корея и сами ще видите

    Коментиран от #55, #57

  • 49 Свалиха рапторче

    2 3 Отговор
    Свалиха F22 над Сирия...Голем смех къде си Душо да се посмеем.
    Пилота е катапултурал.Но изглежда е в плен.
  • 50 Свалиха рапторче

    2 3 Отговор
    Свалили са Раптора със С200
  • 51 ДЯДО

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    Ами отивай в Америка бе дървеняк
  • 52 Хикс игрек

    3 3 Отговор
    Раптора свален?!
  • 53 Човеколюб

    3 2 Отговор
    Не четете коментарите. Те са вредни за Вашето здраве!
    Тук върлува озверяла група комуноиди. Няма как да е иначе, след като възможностите им да крадат са силно орязани.
  • 54 Коко

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Нахални КРАВАРИ!":

    Да си чул за противоядрената програма на САЩ?Май не.
  • 55 6743Рипо

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ммм":

    Какво е това?Що не си ходил на училище?Ти не можеш да пишеш правилно,захванал си се с международна политика.
  • 56 Бай Кольо

    4 4 Отговор
    И Ким си го премести в другия крачол,продължавайки да прави памперси за US армия.
  • 57 Ропора

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ммм":

    Некой неграмотен ряпа да яде.
  • 58 Ронко

    4 1 Отговор
    Едно да знаете,САЩ ще плюнат,и ония тъпунгери дет се мислят за нещо ги няма.Помните Садам,толкоз танкове толкоз незнам какво,накрая-точно една седмица и туто финито.

    Коментиран от #66

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Тото

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Расулюлах":

    Какво е КитаиА саш.Абе хора,седнете мирно и не ставайте за смях!Как можа да сътвориш толкоз простотии за такова кратко време?
  • 61 Те си ги бутнаха сами

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Аууууу":

    Те си ги бутнаха сами, за да се изкарат жертви. Семейство Бинладен държи 70% от заводите за оръжие в САЩ и няма много стимул да прави атентати там. Големи актьори са тия янки, не случайно си имат Холивуд.
  • 62 България

    3 3 Отговор
    Чичко Дончо е луд!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 1739

    4 0 Отговор
    всяко седмо американско семейство живее под прага на бедността.това непрекъснато отделяне на трилиони за въоръжение се отрази много на обикновените американци,които живеят все по-лошО.
  • 65 ВЛКСМ

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Голем смях":

    Росия и Китай са на първо място по изкупуване и собственост на индиано-негарски облигации..а всички китайци покрай Джанбао учат русски..
  • 66 Ммм

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Ронко":

    Садам имаше остарели пво системи и затова загуби.Фащ както винаги разчитаха основно на самолети,без тях са абсолютна нула във военно отношение.
  • 67 иэгорях

    0 0 Отговор
    Всъщност САЩ какво прави с тая постъпка толкова ли не може да раэреши проблемите с Корея мирно и кротко эащо само се прави на лидер ако беше тъкъв щеше ли да постъпва беэрасъдно че севера и юга ако се обеденят эа Тръмп става страшно колкото и да му се иска да са по-добри от Корея не става эащото и севера и юга са много по-раэвити държави от колкото САЩ Тръмп един лидер прави така че народът да е в беэопасност каквато и да е цената гордостта не е от най-добрите качества на човека но прошката ,эагрижеността,отдаденоста,вярата,подкрепата,раэбирателството те са това което ти трябват эа да си лидер преди да направиш нещо пбмисли эа последствията 100 пъти помисли и тогава реши эащото эа мен като гражданин ти правиш тъй нареченото ''Вэимаш-Бягаш".