Last news in Fakti

24 Февруари, 2018 18:02 3 851 14

Ядрените оръжия на КНДР може да ударят само САЩ

  • северна корея-
  • оръжия-
  • сащ

Страната настоява, че не представлява заплаха за други държави

Ядреният арсенал на Северна Корея е насочен само към САЩ. Това обявиха севернокорейски новинарски агенции, цитирани от „Йонхап“.

Държавната агенция на Северна Корея обяви, че ядрените оръжия са инструмент за обединяване на Корейския полуостров. Отбелязва се, че Пхенян и Южна Корея вървят към разведряване на отношенията.

В същото време САЩ биват обвинявани, че се опитват да подриват отношенията между двете страни.

По-рано от САЩ обявиха, че са наложили тежка серия от санкции над Северна Корея. Пхенян твърдят, че ядреното оръжие цели да поддържа сигурност в региона.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е готов на допълнителни действия за ограничаването на ядрената програма на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОСМАН

    39 3 Отговор
    А сащ защо не ги оставят да се разберат помежду си , в крайна сметка са 1 народ или ги е страх че губят влияние и в този район

    Коментиран от #10, #13

  • 2 Бай Иван

    12 19 Отговор
    И тоя, и Путин, и Ердоган, и Тръмп, якоги СЪРБЯТ ГЛАВИТЕ!!!!!!!!
    Пълни малоумници!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 3 Гост

    28 2 Отговор
    Обществена тайна е, че СК тества ядрените ракети на Иран на своя територия. Затова е еврейската драма на еврейския ротшилдов ибрик - Доналд Тръмп. Израел е пътник.
  • 4 ivan4o

    15 4 Отговор
    ердо да затвори натовските и базите на сащ в Турция, да изключи радарите в Турция дето пазят израел. на 15тата минута израел изчезва от картата. ердо за тва е толкова силен. нато са си дали задниците на турците под наем сега ердо им виновен

    Коментиран от #5

  • 5 Israel

    3 14 Отговор

    До коментар #4 от "ivan4o":

    Говориш пълни глупости.Във Израел имат ядрено оръжие и не им дреме от никой

    Коментиран от #6

  • 6 Истината

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Israel":

    Не им дреме защото са заблудени, че са неуязвими! Но това не е така, видя колко бързо падна F-16
  • 7 Истината

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Иван":

    Бат Бойко, не слагай всички в кюпа!
  • 8 Пенсионера

    11 1 Отговор
    Този ще умори бай Трампи, човекът ще получи инфаркт вече. Защо никой ги не харесва тези джендъри незнам, но явно си търсят белята. Що дирят навсякъде по света и дразнят хората? Разбирам да си пласират на всеки оръжията си ама поне на децата да ги птодават бе. Печалба на всяка цена ще ги погуби

    Коментиран от #11

  • 9 no name no face no number

    1 4 Отговор
    Браво, знаят къде е на змията главата огън!
  • 10 русия е джудже

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "ОСМАН":

    Османе,преди да пишеш глупости първо ,трябва да си наясно ,че именно Русия е виновна затова да са разделени тея държави.Двете Кореи никога няма да могат да се разберат ,защото това са два различни свята.Русия е искала да разпространи комунизма и обхваща севера,от там се намесват САЩ и обхващат юга ,за да неможе да се разпространи този режим.И накрая какво излиза ? Севера е имал нещо общо с Русия и в момента е една от най-бедните и недоразвити държави по света,докато юга има общо със САЩ и в момента е водеща и технологична държава в световен мащаб.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 русия е джудже

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионера":

    Не ги харесват само някакви азиатски кочини и бананови републики като Русия.Кажи ми кои други не ги харесват ,понеже целия развит свят стой зад тях и също така имат най-много финансови партнъори и държави съюзници ?
  • 12 ОСМАН

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "русия е джудже":

    Защо да са глупости появяват се САЩ с компания и почва корейската война , както Виетнам ,Афганистан , Ирак ,Либия и така още една дузина конфликти
  • 13 Гостът

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ОСМАН":

    Оръжейната индустрия на САЩ е в частни ръце това са много пари.И се плаща много скъпо.Наместиха си ПВО-ПРО системите в Ю.Корея и казаха сега плащайте.Ще въоръжат и Япония и така в един момент за да оправдаят парите, които са дадени трябва да има война.
  • 14 Гостът

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "русия е джудже":

    Ние 28 години имаме общо със САЩ и продължаваме да вървим надолу.Така,че САЩ нямат нищо общо.Не пиши глупости , не гледай телевизия и си махни капаците от очите.
Новини по държави: