24 Февруари, 2018 21:15 10 146 33

Огромен ужас в Източна Гута

  • сирия-
  • удари-
  • източна гута

Загиналите цивилни са над 500

Огромен ужас в Източна Гута - 1
Снимка: БТА/AP

Над 500 са убитите цивилни в сирийския град Източна Гута, съобщи РИА Новости.

Градът е бунтовнически бастион, намиращ се в близост до Дамаск. През последните дни проправителствените сили извършват бомбардировки срещу града.

Броят на жертвите се е увеличил след намирането на тела под отломките след бомбардировките.

Сирийското правителство твърди, че в град има голям брой бунтовнически бойци, някои от които са част от терористични организации.

Очаква се Съветът за сигурност на ООН да гласува резолюция за Сирия. Тя предвижда 30-дневно примирие в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 експерт

    63 10 Отговор
    Айде знаем ги тия цивилни.

    Стига с тия пропагандни дивотии.

    И за Алепо пак ривахте, и за Хомс.

    Ама сега и Хомс и Алепо са свободни.

    Коментиран от #8

  • 2 Дядя Сэм

    15 55 Отговор
    С помощ на Московията и лично на кръвожадното джудже режима на др.Асад ,,твори чудеса"!

    Коментиран от #3, #21

  • 3 бай. ГАНЯ селендура

    14 37 Отговор

    До коментар #2 от "Дядя Сэм":

    Асад трепи всичко наред,питам се кой е терористът
  • 4 Public Owner

    43 11 Отговор
    Източна Гута не е град, а район. Като лъжете от факти, поне научете за какво лъжете.
    Последните данни бяха че в цялата източна гута, която е обградена от Сирийската армия има около 8000 терориста. Това беше миналата година. След ожесточени сблъсъци с проправителствените сили са останали някъде към 7000. Сега от няколко дни специалните сили на сирийската армия, както и републиканската гвардия, както и механизирани батальони и авиация извършват масирана операция за ликвидирането на терористите там. Тия 500 дето ги пишете са до един терористи защото в района мнооого отдавна няма цивилни. Всичко е разрушено от 2012г. още и има само джихадисти. Краварите и ООН веднага ревнаха за да защитят отрочетата си, ама прошка няма. След този район цяла Сирия с малки изключение ще е освободена от терористи.. НО, тогава почва кошмара защото сирийската армия ще се сблъска директно или с турската или с израелската и тогава световната война е неизбежна. Само стойте и гледайте оттук нататък какво става! Няма да ви се повярва!

    Коментиран от #20

  • 5 Public Owner

    37 4 Отговор
    Иначе от началото на войната в Сирия през 2011г. по мои разследвания и данни които съм събирал дълго време и следя геополитика - са убити поне 150-200 хиляди терористи. Това минимум и без тия които са заловени и затворени в сирийски затвори. Живи има още поне 100 хиляди, предимно протурски(башибозук) и други групи. Просто повечето бяха смазани. Краварите и евреите загубиха и сега освен с официална армия с друго не могат да спечелят. То вече се усеща ясно последно време Представете си мащабността на този заговор и колко ресурси, пари и сили са хвърлени за да махнат асад а не успяха. Наще арсенал и вм сопот също обслужват терористите. Ама край. Ще бъдат досмазани и тогава синедриона ще впрегне израелската армия. Тогава ще почне и началото на края, армагедон и унищожение на целия свят. Това не са празни приказки, които се интересува знае...

    Коментиран от #6, #9

  • 6 ikem

    37 5 Отговор

    До коментар #5 от "Public Owner":

    Браво за коментара.Сигурен съм обаче,че няма да смеят да тръгнат срещу Русия с редовна армия.Ще има обаче много провокации.Мисля,че Путин бавно, но сигурно ще изгради една силна и модерна сирийска армия ( с ПВО и т.н. ) и нещата бавно ще се оправят.Путин ще е легенда в тази страна.Ще се разказват истории и ще се пеят песни за него и Руските братя.

    Коментиран от #10

  • 7 асът на асовете

    27 5 Отговор
    Песни ще се пеят не само в Сирия, а и в целия Близък Изток и цяла източна и централна Европа. Русия ще бъде спасението за хората в тези региони.
  • 8 Мужик

    8 26 Отговор

    До коментар #1 от "експерт":

    Ушанке, виж източника, пък тогава съди - РИА Новости... Наричаш новините на руските държавни агенции - официалните медии на другаря ти Путин - "пропагандни дивотии"?...

    Коментиран от #15

  • 9 Румяна Костова

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Public Owner":

    Не се съмнявам,че сте информиран,но според мен статистика в този регион за убити и ранени трудно се води. Повече се интересувам от процесите ,които се случват там и механизмите,които ги задвижват.Попадна ми една книга на Сатановски за Близкия и Среден Изток.Казва се ,,Котел с неприятности,,Та какво ще се пръкне от този котел един Господ знае,но поне да бъдем оптимисти.
  • 10 Диди

    6 41 Отговор

    До коментар #6 от "ikem":

    Пишеш,че Путин щял да изгради силна модерна сирийска армия.Умнико,кой и как ще финансира такава армия.
    Пишеш,че Путин щял да бъде ЛЕГЕНДА И ЩЕЛИ ДА СЕ ПЕЯТ ПЕСНИ ЗА НЕГО.Марш на психиятър.ПУТИН Е ДИКТАТОР.

    Коментиран от #16

  • 11 Барчо

    24 4 Отговор
    Дори това с мирните жители да е вярно, може ли някой да каже той как ще постъпи в следния случай: Бомбандират те няколко десетки джихадисти, като се прикриват с мирни жители като жив щит??? Вариантите са или да сложиш оръжие и да се предадеш на милостта на тези колачи, или да продължаваш да поемаш бомбите или да отвърнеш като спасиш мирните жители които са в града. Щото нали като стрелят джихадистите техните бомби също не подбират мирни - военни.
  • 12 Кcaniba

    19 6 Отговор
    Слава Росии!!!
    Всички тези долноприбни инсинуации са част от жидомасонската хибридна война!
    Русия печели по всички фронтове, значи ще на иа и нас, ще има и православието!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 на мужика татко

    21 5 Отговор

    До коментар #8 от "Мужик":

    стига с тез ушанки, разбрахме че си гербав трол
    Ти като си отворен виж Индепендън на английски ако го знаеш.Там пишат че всичко е терорист в Гута.Че в Алепо руските войници им осигурили коридор на брадатите за Турция преди да ги запукат.А и че в една маза открили съветници от Бизония

    Коментиран от #23

  • 16 ikem

    24 7 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    За едноклетъчните организми,за дебилите,за троловете,за кухите хралупи - да,съгласен съм,може да е диктатор,но за Сирийският изтрадал народ е спасението, единствената надежда - светец, а руските войници - братя и герои.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тихо

    25 4 Отговор
    Колкото и да ревете, това е. Путин ликвидира ислямска държава. Американци, евреи и техните клакьори си скубят косата, ама връщане няма, православната сила смаза главорезите финансирани и организирани от цру.
  • 19 Aham

    22 2 Отговор
    Стига глупости, официално беше оповестена операцията и всички цивилни бяха приканени да напуснат за тяхно добро... Сега мелят всичкото останало терорист, дето денем и нощем обстрелва с ракети християнските квартали на Дамаск.
  • 20 до публичния русофилистик

    7 20 Отговор

    До коментар #4 от "Public Owner":

    Що се не скриеш, па да се дириш. Нищо от твойте придвиждания няма да се случи.Дано си заслужиш $-те, знам , че вие путинопоклониците копейки не щете .
  • 21 транзистор

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дядя Сэм":

    Източна Гута е предградие на Дамаск, от което от началото на войната терористи ежедневно изстрелват ракети към столицата. Над 100 последните дни!!!Има и видеа, последните 2 от училище и м/ублоково простр. но не в западните медии.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мужик

    4 8 Отговор

    До коментар #15 от "на мужика татко":

    Хаха, е, браво, точно Индипендънт - собственост на руския олигарх и бивш офицер от КГБ - Александър Лебедев, ли успя да посочиш, за да си докажеш съшитата с бели конци теза?!...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мужик

    1 11 Отговор

    До коментар #22 от "Стефан":

    Поздравления, другарю Стефан, че признавате, че РИА Новости никога няма да пусне матерал срещу Русия - така е, РИА е държавен пропаганден орган и, ако ще Путин да започне геноцид срещу собствения си народ, РИА ще твърди, че всичко в Русия е прекрасно, а САЩ носят само мизерия и разруха из целия свят... Просто, тази новина не е за Русия, а за Сирия и понякога, когато интересите на Кремъл се обърнат, РИА научава за това преди вас - руските тролове, а на вас, които сте известни с това, че малко по-бавно загрявате, ви отнема повечко време, докато обърнете палачинката... Защо обаче сте седнал да доказвате, че статията е фалшива новина, с нямаща нищо общо с нея публикация на крайно-дясно и популиско издание, което не е новинарска медия и което кани от сайта си всеки желаещ да стане автор в него, сигурно сам не можете да обясните...

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай хой

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "Мужик":

    Стига са пени ра. Разбрахме кой пуска фалшиви новини, бълва толька пропаганда и що е то свободна и независима западна преса.
    Мерркел е четвъети мандат несменяема но не е обявена за диктатор. Почему? Щот е марионетка на фашингтон.

    Коментиран от #28

  • 28 Мужик

    1 9 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    Но, разбира се, другарю Бай Хой - несменяемата Меркел, с помощта на пропагандната западна преса и Фашнгтон, с лекота взе в не-свободна Германия гарантиращите ѝ пореден мандат 36%, докато сменяемият Владимир Путин, заради свободната руска преса и великата руската демокрация, едвам успя да стане президент на последните избори, с поставящите го на ръба...63.6%... на първия тур... И то, при все, че Путин беше така добър и щедър, в предизборния период да осигури подслон и топла храна (в ареста) на опозиционните лидери... Е, да, знам - ще кажеш, така е, защото руснаците го обичат, тъй като, благодарение на управлението му, всички водят прекрасен, пълен с изобилие от всичко, живот, докато горките немци - мизерстват, гладуват м едвам свързват двата края...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 куку руку ку

    8 1 Отговор
    4 броя СУ-57 плюс вакуумни бомби= сринат град. Според сирийски медии в източна Гута има около 2000 американски войници. Май това е отговора за войниците от Вагнер.

    Коментиран от #31

  • 31 Мужик

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "куку руку ку":

    Но, после, като се събуди, се разочарова, че това е било просто полюция?...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мужик

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "кърджълъ":

    Слава богу, имало останали все още информирани и мислещи хора в България, не само путино/русо-филски лумпени. Всъщност, кажи ми моля те, че си в България и, че смяташ да оставаш тук, че така, като чета коментарите, Асад не знам за в Сирия, но, ако в България се кандидатира, със сигурност ще спечели?...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания