25 Февруари, 2018 12:05 2 153 20

ООН прие резолюция за мир за Сирия

  • сирия-
  • резолюция-
  • оон

Очаква се обявяването на 30-дневно примирие

ООН прие резолюция за мир за Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Съветът за сигурност на ООН прие резолюцията мир в Сирия, съобщи РИА Новости.

Според нея враждуващите страни в региона трябва да сключат 30-дневен мир. През това време ще бъде оказана хуманитарна помощ на населението.

През последните дни сирийските правителствени сили извършват масирани бомбардировки срещу Източна Гута, което отне живота на десетки цивилни. През последните дни Западът води редица преговори с Русия за установяването на временен мир.

Резолюцията е била подкрепена от всички страни – членки в Съвета за сигурност. В нея се настоява всички страни в конфликта незабавно да прекратят сраженията.

Това трябва да създаде условия за доставката на хуманитарна помощ. Примирието няма да важи за акциите срещу терористите от ДАЕШ и други терористични групировки.

Няколко хуманитарни групи вече са готови да влязат в страната. Очаква се сирийската страна да обяви примирието. Вероятно ще има и преговори с Турция, която провежда военна акция в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    10 25 Отговор
    Няма да мине и седмица и руснаците ще направят някоя провокация за да спрат примирието.

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Kcaniba

    28 10 Отговор
    След влизанито на СУ-57 в Сирия, кравари, бради и чалми завичаха за премирие.

    Коментиран от #5

  • 3 Румяна Костова

    20 7 Отговор
    Когато американците атакуваха Рака нямаше вопли за спасение на мирното население.А и колко от него е останало след този ад?И дали от тази пауза не се нуждаят точно американците,за да прегрупират умерените и радикалните терористи?
  • 4 Лекар

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Постоянно ли се дрогирате ? Това ще навреди още повече на и без това увреденото ви здраве.

    Коментиран от #6

  • 5 Даката

    9 17 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Е хе хе . Трябва му само една среща с Раптър -даже не особено близка 120 -150 км. и край -това ще му е присъдата ,може никога да не бъде пуснат в производство. Защото е поредния калпав боклук.

    Коментиран от #17

  • 6 Наблюдател

    7 15 Отговор

    До коментар #4 от "Лекар":

    Не сте интересни руските подлоги с тия подмятания за употреба на дрога. За да ти сляза на нивото "докторе" трябва да те питам защо прекаляваш с Боярищника. И още нещо, или обикаляш по сайтовете като трол, който напада несъгласните с политиката на Путин с обвинения за дрогиране, или си част от организираните руски тролове, които тиражират навсякъде спуснатите им опорни точки.
  • 7 Трол

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Публикувано във факти.бг: Няма да мине и седмица и руснаците ще направят някоя провокация за да спрат примирието.
    Умньо, примирието влиза в сила след 15 дни! Каква седмица за нарушението му те гони! Айде малко информация да ти пуска Козяк за да не се излагаш. Освен това руснаците са казали, че то няма да важи за ИДИЛ, ал Нусра и др. по-твърдо "зелени" мюслита! Не може само да правиш мазоли на пръстите от клавиатурата, напъни се умствено!

    Коментиран от #8

  • 8 Наблюдател

    9 14 Отговор

    До коментар #7 от "Трол":

    След като влезе в сила, бе трол. А може би и преди това, за да саботират спасяването на хора и да продължат да ги избиват.

    Коментиран от #9

  • 9 Трол

    12 8 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Ми да беше написал-Публикувано във факти.бг: "След като влезе в сила"! Не ми се напъвай да влизаш в обяснителен режим, като автомобил в авариен!

    Коментиран от #10

  • 10 Наблюдател

    8 12 Отговор

    До коментар #9 от "Трол":

    Много си смешен с това "обяснителен режим". Придава ти тежест и важност обратно пропорционални на това, което си всъщност. Помни ми думата, че Русия ще направи провокация и ще саботира мира.

    Коментиран от #11

  • 11 НАТО ВЕЦ

    7 8 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Ко кайш ша саботира Русия?!

    Коментиран от #13

  • 12 Morgoth

    1 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Примирието няма да важи за акциите срещу терористите от ДАЕШ и други терористични групировки.

    Ами то според руснаците опозицията са теорористи, а според Турция кюрдите са такива. В такъв случай това примирие ще има ли някаква реална стойност?
  • 13 Наблюдател

    6 11 Отговор

    До коментар #11 от "НАТО ВЕЦ":

    Като се научиш да се изразяваш грамотно ще ти кажа. И приятелски съвет, изобщо не си интересен в ролята на малоумен пубер. Време ти е да пораснеш.
  • 14 авиона

    15 6 Отговор
    СУ-57 требваше по рано да е там сега немаше да вият на умряло западняците

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Наблюдател

    6 10 Отговор

    До коментар #14 от "авиона":

    Навремето и германците са вярвали като теб, че "оръжието на възмездието" ще реши изхода на войната.
  • 16 дддд

    7 8 Отговор

    До коментар #14 от "авиона":

    Трябваше , да -вече да е станал на трески !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ммм

    8 6 Отговор
    Ми естествено,че ще има примирие нали Фащ трябва да покрият труповете на загиналите си "инструктори" след клането в източна гута,а и щом е 30 дни значи доста "инсруктори" са избили руснаците и сирииците

    Коментиран от #20

  • 19 куку руку ку

    1 1 Отговор
    Късно е либе за целувки, или поне за терористчетата в източна Гута.
  • 20 Кcaniba

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ммм":

    поне 2000 , ноколко са инструкторите е военна тайна, щото за Охайо готвят Груз
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания