Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 10:40 23 372 36

Български легионер: Ужасно е, но не бих се прибрал

  • българин-
  • франция-
  • чуждестранен легион-
  • легионер-
  • легион-
  • ужас-
  • мисии

Заплатата във Френския чуждестранен легион е 1500 евро

Български легионер: Ужасно е, но не бих се прибрал - 1
Снимки: Би Ти Ви

„Не очаквах, че може да бъде толкова ужасно” – така обобщава престоя си във Френския чуждестранен легион българин на 23 години, чиято самоличност не иска да разкрива. Той разказа за службата си в едно от най-тайнствените военни формирования в света.

„Дисциплината е на много високо ниво. В началото е задължително да ти сменят имената, на родителите, населено място сменят, дават ти нови имена. Имам друга самоличност. Всичко се унищожава – паспорти, лични карти. В цял свят съществуваш, но тук живееш с друга самоличност и когато те пуснат в отпуска, излизаш с друга самоличност, нов човек”, разказа мъжът пред Би Ти Ви.

Заплатата в легиона в момента е около 1500 евро, но се получават и бонуси.

„Мисиите започват от 3200 евро минимално и могат да стигнат 6000-7000 евро на месец – зависи къде си, зависи от риска. На десетия месец ме изпратиха за два месеца да допълним една група, не беше едно от най-приятните неща. Трябва да претърсиш цяло село от основите до върха, всяка къща, дупка… Понякога се залагат взривни устройства по вратите. Първият, който отваря вратите, заминава. Нямаш време да мислиш за това. Зад теб има по-висши хора. Няма „Внимавай, може да те гръмнат”. Попадали сме в контакт с вражески огън. И когато началникът ти каже – „ставай и тръгвай”, ти ставаш и тръгваш. Никой не те пита”, разказва българинът.

„Тук всяка седмица умират легионери. От началото ме стресираше – когато ги връщат, погребват. Ти претръпваш, спира да ти пука, ставаш безчувствен”, допълва той. Близките му не одобрили избора му да влезе в легиона, а днес той не може да си представи живота извън него.

„Аз не бих се прибрал, по простата причина, че сме установили връзка, чувстваме се като братя, това е нашето семейство. Имало е много моменти, в които да си кажа – „о, не, аз ще се махна оттук, не мога повече”. Обаче няма какво да правя, когато се върна в България. Изобщо не мисля какво ще бъде след това, мисля единствено за следващия ден, не знаеш дали ще доживееш, докато ти свърши първия контракт. Може да го доживееш, може да не го доживееш”, разказва мъжът.

Български легионер: Ужасно е, но не бих се прибрал


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    100 7 Отговор
    Това да го прочете оня"Наблюдателя" който спореше че руските Вагнер ги били карали на смърт-а аз му отговорих,че всички наемници са така...--ето го и доказателството....""" И когато началникът ти каже – „ставай и тръгвай”, ти ставаш и тръгваш. Никой не те пита”, разказва българинът.""""""""""

    Коментиран от #3

  • 2 Българин

    53 38 Отговор
    Ето това е истински Българин боец.но човека е отишъл за пари !Има и много други но не се показват.Браво за храбростта.

    Коментиран от #5, #11

  • 3 Гост

    54 9 Отговор

    До коментар #1 от "ФАКТ":

    Той сега ще мълчи като мишка
    В тази статия не се споменава Русия или Путин затова той не ги чете такива. Няма кво да каже )))
  • 4 Крум

    82 25 Отговор
    Страхотна заплата 1500 евро!?!
    Явно в тоя легион само прошляци си рискуват живота!

    Коментиран от #15, #33, #36

  • 5 Гост

    48 19 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    За боец, боец е - това му е работата, за това му плащат. За българин, колко да е българин, като човека сам си казва, че неще и да чуе да се връща в Клоаката.
  • 6 само главни букви

    80 16 Отговор
    не може да стане международен шофьор и да взима по 2 хилки,отива да го гърмят,май няма много сиво вещество в главата
  • 7 Рамбо Силек

    27 16 Отговор
    Този е пълен измамник!Чул, недочул...с боне от картинг..Скрий се мишле,че доста ти ке вързаха..

    Коментиран от #9

  • 8 Барчо

    44 9 Отговор
    Това е държавна армия с чужди граждани събрани от кол и въже. Всякакви изверги и престъпници. Който го гони закона и има физическите данни отива там. Тази армия не се интересува от пръстъпното минало на войниците си. Тази армия е разхвърляна по цял свят и контролира преди всичко грабежа на държавните богатства. Африкански преди всичко от бивши френски колонии. Там те колят и бесят. Правителствата са да замазват очите. Забележете, че самата държава Франция е ангажирана с издаването на фалшиви документи и със сигурност не се ограничават само с паспорти.
    Що се отнася до прословутото военно формирование Вагнер, то те са просто наемници без подкрепата на държавата.

    Коментиран от #10, #18

  • 9 Барчо

    29 14 Отговор

    До коментар #7 от "Рамбо Силек":

    Рамбозо, точно така е както го описва човека. Обаче е пропуснал да обрисува обученията. Там няма полагаема отпуска. Когато ти кажат, тогава те пускат. Обученията не са само в началото, а през целия ти престой там. От плюс 60 гр до минус 40 градуса. Изсират те в пустошта с минимума. Оправяш се сам. Ако ме питаш откъде знам, няма значение, но е така. Ако се поразровиш в нета на подходящите места ще се увериш в правотата на изложеното и от човека и от мен.
  • 10 Рамбо Силек

    15 12 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Който е издирван престъпник на другия ден го предават на полицията.Този Пинко не е стъпвал дори в Кастелнодари(тренировачния лагер)камо ли да има kepi blanc....

    Коментиран от #12

  • 11 Барчо

    31 7 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Не е истински, а само български гражданин. Ако го пратят от легиона на мисия в България нали не мислиш, че ще откаже????? Това дали го прави истински или нещо друго? Най-вероятно е неуспяло бандитче, което е решило да се скрие там.

    Коментиран от #22

  • 12 Барчо

    12 4 Отговор

    До коментар #10 от "Рамбо Силек":

    Не си наясно. По-добре не се излагай.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 кофти

    4 4 Отговор
    появиха се данни з а ползване на черен обвмно озверяващ пси генератор срещу семейството на арестувания в БЪлгари я..
    Да с е провери кои активират подобна озверяваща техника с цел излагане на неудобни..обикновенно правят семейни скандали с озверяване..
  • 15 мъка

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Крум":

    1500 ти е основната заплата само да тренираш/Публикувано във факти.бг: Заплатата в легиона в момента е около 1500 евро, но се получават и бонуси./,Бонуси :/Публикувано във факти.бг: Мисиите започват от 3200 евро минимално и могат да стигнат 6000-7000 евро на месец/ .
  • 16 vasik atanasova

    13 1 Отговор
    аз се спрях на мисълта и изразът че тук всяка седмица умират легионери
    колко човека умират на месец там ?
    струва ми се че нещата са пресилени
    не мисля че преливат от желаещи да служат там
    а този ми се струва че е момче без семейство
    ако въобще всичко е истина

    Коментиран от #21, #25

  • 17 некойси

    33 4 Отговор
    Да не би да са същите френски "туристи" дето бяха изпратени на секретна мисия в край с. Коиловци?
  • 18 ултра

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Публикувано във факти.бг: Що се отнася до прословутото военно формирование Вагнер, то те са просто наемници без подкрепата на държавата.

    Спри да разказваш вицове, ще ни умориш от смях!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Георги

    7 7 Отговор
    Аз го познавям това момче, в НСА бяхме в един факултед. Като си дойде след 6 месеца(него го нямаше, просто изчезна) беше друг човек.

    Коментиран от #28

  • 21 Георги

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "vasik atanasova":

    Около 8000 на година са кандидатите 1000 са тези които ги пускат
  • 22 Русев

    21 0 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Те в България вече не ги пращат.След онази случка в полето преди няколко години.😁😁😁
  • 23 Жан Клод

    12 2 Отговор
    А да след случката в полето, ако се сещате какъв бой ядоха хахахха
  • 24 ЩЩД

    5 1 Отговор
    Имам един познат, все още е жив и здрав, и никога не е стъпвал в легиона... :-) Набира кандидати за наемници, главно в чуждестранните легиони, с по 4000-5000 евро заплати. Две лъскави секретарки, луксозен офис.... Прости и неуки селяни дал господ - дават по 300 евра за комплект документи, после още 200 за не-нам-кво-си, накрая 800 евра за визи и самолетен билет, и като почнат да се усещат и отидат да питат - няма офис, няма секретарки, наема на офиса неплатен, заплатите на момичетата също неплатени....остават си само с праскането, ей тъй, за без пари, по любов.....:-)) Като похарчи 30-40 хил. евра, отваря нов офис и всичко почва отначало, баламите са безкрайно много.
  • 25 Дзоро

    6 6 Отговор

    До коментар #16 от "vasik atanasova":

    Мисионерите са там за да шравят каквото им наредят сфещу пари. Пращат ги шо цял свят, според интереси. У нас няма нужда от такива, политическия елит ще ни доизбие само за още 12 години Десен сектор с лява закваска. Човека казва истината, ако те одобрят и ставаш нов члвек с нова самоличност. Легиона ти става като семейство. И често роднкни напускат с петалите напред. И за издирването е прав. Ако наистина не си в пречка на властни кръгове, а само криминале, няма и да те предадат на Полиса, просто ставаш нов човек, това е частна армия под държавно командуване. Полиса няма правомощия над нея. Нашите военни мисионери са подобие - огиват на мисии, плащат им, тук ЧУМАТА влязла пфез тефтерите на властта и докопала козк и овце, а няма кой да защиги овце, кози и нас УФЦИТЕ, гласоподасатели. Един хайдут Динко се намери и никой не нашиса песен за ндго? Неблагодарен чалгафолк сме и това си е.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ПРЪЧА

    7 5 Отговор
    аз ще му давам по 1550Е само да ми лъска бастуна всеки ден тъпака му с тъпак
  • 28 българин

    7 6 Отговор

    До коментар #20 от "Георги":

    Гошо не се излагай ! Пишеш,че учиш НСА ( последната буква в абвеатурата означава АКАДЕМИЯ)а си написал " факултеД" ! Е, де ?
  • 29 Тост

    6 2 Отговор
    Дано стане по добър от онези,дето ги биха в Коиловци!
  • 30 хахахах

    11 3 Отговор
    Нищо от написаното не е истина от 2000г легионът е приравнен с Френската армия заплатата не е 1500 а 1200 евро на 10 месец няма за те пратят никъде понеже още си в убочителен процес а имената ти ги сменят само и единствен по желание . Тоя е от тези дето разправят легенди . 10г. имам в легиона и това го чувам за пръв път хаха
  • 31 вземиДонеси

    5 1 Отговор
    Не разбирам каква е разликата между легионер който му плащат да убива и член на организирана групировка занимаващ се със същото ? Вероятно само заплащането? И какво се радвате за човека - заради хубавата му работа ли ? Ето това е деградация на обществото, във века в който живеем да не си давате сметка за ценностите и стойността на човешкия живот.

    Коментиран от #32

  • 32 хахахах

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "вземиДонеси":

    Легионът изпълнява умиротворителни мисии не убива никой понеже Франция не е във война нямаш право да стреляш да не говориме за убииство повечето дето разправят кви страшни рабовци са само се намират на приказка и обикновенно бачкат в поделение във Франция нека някой да дойде да си поговориме на френски къде точно е ходил и с кой точно се е бил хаха аман от разказвачи на приказки
  • 33 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Крум":

    Ти толкова пари никога няма да видиш през живота си! Освен това, почти в никоя професия не ти осигуряват жилище, храна, облекло, обувки и безплатно здравеопазване! А по време на мисии (на каквито е напълно разбираемо да ходи един войник) виждаш, че е от 3 до 7 хиляди евро, като точно на тях е жертването на живота, за което ти говориш.
  • 34 Вале

    0 1 Отговор
    Наистина легиона се е пресъединил към френската армия от 2000г тва е вярно
  • 35 АК74

    1 0 Отговор
    Боже , слез на Земята и си прибери вересиите!Неграмотни коментират , луди ни управляват!Quo vadis Domine?!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.