Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 11:01 2 978 42

Силите на Асад атакуваха цивилни с хлор

  • сирия-
  • източна гута-
  • башар асад-
  • хлор-
  • цивилни-
  • жертви

Тежки обвинения към режима на Асад

Силите на Асад атакуваха цивилни с хлор - 1
Снимка: БТА/ AP

Режимът на Башар Асад е атакувал цивилни в Източна Гута с хлор, съобщи Анадолската агенция, позовавайки се на информация на сирийската организация „Белите каски“.

Активистите посочиха, че атаката с газ е извършена в неделя в сирийския анклав Източна Гута, намиращ се до столицата Дамаск. Най-малко 16 души са били отровени при офанзивата, а едно дете е загинало.

Това е третата атака с хлор на силите на Башар Асад в региона за последните два месеца. Напрежението ескалира, а само за няколко денонощия стотици цивилни бяха убити от проправителствените сили. ООН призова за незабавно прекратяване на огъня.

ООН гласува за прекратяване на огъня след дни на интензивни дебати, но по всичко личи, че ситуацията на сирийска земя остава взривоопасна. Продължават обвиненията към режима на Асад във военни престъпления, включително използването на химически оръжия срещу цивилното население.

Войната в Сирия започна през 2011 година и продължава и до днес. Канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон призоваха руския лидер Владимир Путин да окаже натиск над сирийския режим. Според пресслужбата на Кремъл е била постигната договореност да се активизира обменът на информация по различни канали за ситуацията в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубладжийче

    35 61 Отговор
    Русия носи пълната отговорност за химическата атака. Асад е руска марионетка и изпълнява заповедите на Москва.
  • 2 ник

    50 9 Отговор
    Преди няколко дни Чуков не предсказа ли атака с хлор по БНТ? Вие анализирайте кой и какво прави....

    Коментиран от #7

  • 3 Пеньо

    28 44 Отговор
    Асад не ходи до тоалетната без да пита оркът, така че каквото и да прави Кремъл е отговорен. Но едва ли ще има последствия, защото и двамата са касапи от едно котило.
  • 4 9689

    39 25 Отговор
    Пълни измишльотини.....
  • 5 янко сандански

    24 43 Отговор
    Трябва да му се унищожи цялата авиация на тоя престъпник !


    Оркът го подстрекава, той иска световен конфликт
  • 6 Робот

    39 20 Отговор
    Тоя номер се изтърка! Още в петък по една от нашите тв, експерт предвиди подобна провокация. Камионите с химикали са били засечени по рано.

    Коментиран от #12

  • 7 Робот

    29 9 Отговор

    До коментар #2 от "ник":

    Точно той го каза по Канал3, ако не се лъжа.
  • 8 ПАВЛИН

    38 21 Отговор
    Като видят марионетките от Фащ и техните угъзници ,че са безсилни хвърлят газ и преписват вината на асад и подкрепящите ги страни.Мирните милиции като клаха хората по площадите никой не рева(беше ги страх) но бяха подкрепяни и добре заплащани от мирната демокрация.Страна която не е канена от суверена СИРИЯ се счита за натрапник и трябва да бъде изхвърлена със сила.
  • 9 Пешо

    20 42 Отговор
    Путин и Асад в Хага с вериги!
    Сума ти и народ избиха тея двамата!
  • 10 стоян георгиев

    6 24 Отговор
    благодарение на предателството на ердоган източна гута е загубена за опозицията .няма кво да я спаси ,а оон само ще констатира жертвите и разрушенията.гута ще стане като алепо и хомс ,призрачен регион.запада няма да се намеси след като турция пое неговите ангажименти в гута ,хама и идлиб.руснаците и иранците първо ще се съгласят с турците да превземат арфин ,докато прочистят гута и другите анклави после ще се разсърдят на султана и ще го изгонят и от там,което вече се активира.реално в сирия ще се запазят анклавите само владяни пряко от нато коалицията другото отива към асад,поне до провеждането на избори.

    Коментиран от #18

  • 11 Хохи

    32 18 Отговор
    ГЛУПОСТИ, ГЛУПОСТИ, ЕВТИНИ СМЕШНИ ГЛУПОСТИ НА АНГЛОГОВОРЯЩИТЕ.
    КОЛКО СА ЖАЛКИ.
    НОРМАЛНО РАЗВИВАЩ СЕ ЧОВЕЧЕЦ БИ ЛИ ПОВЯРВАЛ НА ТОВА???

    Коментиран от #25

  • 12 TIE X1 Advanced

    25 12 Отговор

    До коментар #6 от "Робот":

    Точно! Беше упоменато даже откъде са навлезли на сирийска територия и колко броя са. В Сирия много отдавна няма ОМП във владение на правителството.
  • 13 Kcaniba

    9 26 Отговор
    СУ57 в действие! Слава Россия!

    Коментиран от #15

  • 14 Барчо

    29 13 Отговор
    На глупаци ли се правите или сте такива???? Явно се правите. Всяко нещо си има причина. Така ли е? Поставете си въпроса каква причина може да има Асад да убие мирни граждани и то с газ след като много добре знае какво следва!!!!!!!!!! А да си извадите главите отзад и да мислите с тях. Когато нещо се прави се мисли първо какво се печели. И какво печели Асад от газовата атака???? Нищо!!!! Нито убити бойци, нито спечелени територии. Какво губи???? Международната симпатия ако я има и всякаква почва под краката си. А със сигурност и съюзника си Русия и всичко приключва. Мислете, мислете със собствените си глави. А сега да си направите справка колко убити виетнамци е имало от американците с химическо оръжие????? За да ви улесня, над два милиона. Така че има една приказка: Където е текло, пак ще тече.

    Коментиран от #16

  • 15 Рубладжийче

    8 18 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Публикувано във факти.бг: СУ57 в действие! Слава Россия!

    Навремето дъртите фашаги са се надявали като теб, че "Оръжието на възмездието" ще донесе победа на нацистка Германия и са квичали Дойчланд юбел алес!
  • 16 Рубладжийче

    11 23 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Публикувано във факти.бг: Поставете си въпроса каква причина може да има Асад да убие мирни граждани и то с газ след като много добре знае какво следва!!!!!!!!!!

    На психопат като Асад не му тряБват причини да избива народа си. И много добре знае, че другия психопат Путин и Русия ще застанат зад него и ще наложат вето в ООН. Русия вече 11 пъти го прави, ще го направи и 12 и 13 и т.н. Докато Асад е жив.

    Коментиран от #30, #38

  • 17 Бай хой

    19 11 Отговор
    Безсилието на сащ. Старата песен на нов глас.
    Сега агресорите терористи от сащ и изсраел ще наказват. Трябва им повод и изкараха староте партенки. Какво жалко безсилие. Не могат да измислят нищо шогично.
  • 18 Бай хой

    20 9 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Десо мари, и таз добра. Ми сравни разрушенията с тези при Мосуль и Ракка. Цял свят се отврати от тези америланонатовски бомбардировки. Там разрушенията са над 95%.
    А не помниш ли че преди три седмици трамп нареди да се бомбардира рафинерия където имаше войски на законното сирийско правителство? Е това е резултата. А и е редно терористите със западните си инструктори да си стегнат багажа и кой от къде е.
    Достатъчен западен просперитет и в Либия, и в Ирак, и в Афганистан, и в Украйна, и в Чад, и в Мали, и в Судан ит.н. и т.н.

    Коментиран от #27

  • 19 vvvvv

    13 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: съобщи Анадолската агенция, позовавайки се на информация на сирийската организация „Белите каски“
    САМО ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА ЗНАЕШ, ЧЕ Е ЛЪЖА

    Коментиран от #21

  • 20 българин

    16 8 Отговор
    сирия още преди войната унищожи всички химични оръжия, и беше инспектирана от оон. новините са преплетени истина и лъжа.

    Коментиран от #22

  • 21 Рубладжийче

    7 16 Отговор

    До коментар #19 от "vvvvv":

    Единствено ТАСС казва истината, нали русофилче?

    Коментиран от #24

  • 22 Рубладжийче

    9 15 Отговор

    До коментар #20 от "българин":

    Единственото, което е било унищожено е българското в теб.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 НАТО ВЕЦ

    8 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Режимът на Башар Асад е атакувал цивилни в Източна Гута с хлор

    Хлорирал им е водата?
    Терорист с терорист такъв.
  • 27 стоян георгиев

    6 13 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    ами сравнявам при мосул и рака се създадоха бежански лагери където се прибра населението избягало от тези градове в хомс и алепо населението бе пратено по дяволите.в мосул и рака почна активно да се строи и въстановява в хомс и алепо не се е забил един пирон.в мосул и рака вече хорта се върнаха в алепо и хомс няма жива душа.горе долу тва е.и цял свят не викаи на иран и русия.целя свят включва много повече държави.и тръмп не е наредил да се бомбандира никаква рафинерия ,напротив нареди да се защитят неговите съюзници от едни руски наемници дето уж ги нямаше там.иначе е редно асад да си ходи или по-скоро да ходи в хага .просперитета на чат не ме интерасува.интерасува ме този на европа и в частност българия.тои се увеличава ежегодно от както сме западен съюзник въпреки препъни камъните на соцносталгиците като теб.
  • 28 Кcaniba

    17 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Режимът на Башар Асад е атакувал цивилни в Източна Гута с хлор, съобщи Анадолската агенция, позовавайки се на информация на сирийската организация „Белите каски“.

    Белите каски, позиционирани в Ландън,сатолкова надежден източни, колкото козяшкият ми тролик!!!
    Лъжи и измаи - хъбридчетата на сорос!!!
  • 29 не ислямист

    14 5 Отговор
    Проверявайте си информацията! Информации на анадолската агенция и на техните формирования в Сирия, не могат да се считат за достоверни. Единствено може да им вярвате, че са навлезли незаконно в Сирия за да проведат геноцид над кюрдското население в граничните райони!
  • 30 селянин

    14 8 Отговор

    До коментар #16 от "Рубладжийче":

    От Гута имаха 24ч.да изчезват от там..кой остане ще мре..когато бомбадираха Дамаск,може,а сега за Башар не може..

    Коментиран от #31

  • 31 Рубладжийче

    7 14 Отговор

    До коментар #30 от "селянин":

    Бомбардировката на Дамаск с ракета беше руска провокация да се саботира мирния процес, бе селянино. А на Башар вече много му се насъбра и накрая другия психопат ще прецени, че му носи само негативи. и ще се оттърве от него.

    Коментиран от #33

  • 32 Владо Вр

    14 4 Отговор
    Белите каски и смеещите се отровени със зарин-ОМП с нервно-пралитично действие. Смях в залата. Като превземе Асад Източна Гута и намерят складове с БОВ-западно производство, както в Алепо, пак ще има огромна тишина. М/у другото, хлорни вар, или други хлорни производни се намират лесно. Явно там има много чужди "съветници", та продажните медии толкова реват.
  • 33 селянин

    5 5 Отговор

    До коментар #31 от "Рубладжийче":

    Koпейкин,играта приключи,времето за преговори също.ООН ще прибират трупове..имаха време да се изтеглят.

    Коментиран от #34

  • 34 Рубладжийче

    5 7 Отговор

    До коментар #33 от "селянин":

    Пейзан, свърши времето на безнаказаност на рашастанците. пак ще хвърчат томаховки, пак ще има самальоти с ГРУЗ 200 към матушката.
  • 35 Бен Хур

    1 2 Отговор
    Явно е време да се намесят "демократизаторите" от "цивилизования" свят ... Само да не се охапят по г.з. тоя път... че тролчетата - ведомствени русофобчета, ще трябва да си търсят друга работа ...
  • 36 Голям прос

    6 2 Отговор
    Това е партенка като химическото оръжие на Ирак. Разрушиха Ирак, сега искат Сирия диваците от Вашингтон и Тел Авив
  • 37 Калинка от Герб

    4 2 Отговор
    Измислица на измислените( БЕЛИ КАСКИ) както мисля че беше преди година когато изровиха малко дете от руините а се оказа чиста лъжа.След като освободиха Алепо от игил имаше интервю с бащата и детето на което нищо му нямаше
  • 38 транзистор

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Рубладжийче":

    Ти много американски филми гледаш. Няма злодеи, има интереси и нещата трябва да имат логика. Няма логика използването на хлор, нищо не печелят. И щом Асад е такъв убиец, защо населението бяга там, където правителството има контрол?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 войник

    0 0 Отговор
    Без АСАД КАТО БЕЗ КАДАФИ И САДАМ-ИСЛЯМСКА ДЬРЖАВА 2
  • 41 Чепа

    1 0 Отговор
    Да уточним...силите на ЦРУ...редактирайте статията!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания