Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 15:12 1 218 1

Меркел зове: Подкрепете коалицията (СНИМКИ)

  • ангела меркел-
  • коалиция-
  • германия-
  • гсдп

Канцлерът обеща пред съпартийците си, че няма да има повишение на данъците и нов дълг 

Меркел зове: Подкрепете коалицията (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Федералният канцлер Ангела Меркел призова делегатите на конференцията на Християндемократическия съюз (ХДС) в Берлин да подкрепят споразумението с левоцентристите от Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

Тя заяви, че бъдещото правителство няма да допусне нови данъци или нов публичен дълг, предаде Reuters.

Меркел подчерта необходимостта от обновяване на ЕС и каза, че Европа трябва да бъде истински играч в глобалните дела, за да бъде вземана на сериозно.

Меркел зове: Подкрепете коалицията (СНИМКИ)

Хиляда делегати на ХДС се събраха, за да одобрят коалиционното споразумение, договорено в началото на месеца с баварския Християнсоциален съюз и с ГСДП.

Първата икономика в Европа е в небивало положение пет месеца след парламентарните избори през септември - без открояващо се мнозинство в парламента и с крайна десница в тотален възход. Самата Меркел оцени като "трудна и невиждана досега ситуация" да няма ново правителство пет месеца след изборите.

"Тази конференция има ясна мисия: искаме да участваме в съставянето на стабилно и ефикасно правителство. Очакванията в този смисъл са напълно ясни сред преобладаващата част от населението на Германия, но и отвъд нашите граници", обобщи Меркел.

Меркел зове: Подкрепете коалицията (СНИМКИ)

Меркел зове: Подкрепете коалицията (СНИМКИ)

Очаква се ХДС без проблеми да одобри коалиционното споразумение. Изпитанието е вътрешният референдум в ГСДП, чиито резултати трябва да бъдат обявени в неделя.

За да убеди социалдемократите, които се колебаят дали искат нова голяма коалиция, канцлерът склони да им отстъпи ключовото министерство на финансите, смятано от консерваторите за гарант за бюджетна дисциплина в Германия и в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    5 1 Отговор
    От както са влезли 1.5 инжинери и лекари от тарамбуките, подкрепата на швабите отиде към Путя!)))