Last news in Fakti

27 Февруари, 2018 08:11 5 985 33

Турски ултиматум и към Чехия

  • кюрдска работническа партия-
  • турция-
  • чехия-
  • салех муслим

Освобождаването на Салех Муслим ще нанесе удар върху двустранните отношения, заяви турският посланик в Прага

Турски ултиматум и към Чехия - 1
Снимки: БТА/АР

Евентуалното освобождаване на задържания в Прага бивш лидер на сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз Салех Муслим ще влоши сериозно отношенията между Турция и Чехия, заяви турският посланик в Прага Ахмет Бигалъ, цитиран от ТАСС.

"Това би означавало подкрепа на тероризма и няма да е добре за отношенията между Турция и Чехия, които в момента са отлични", каза дипломатът.

Той подчерта също, че Анкара ще уважи всяко решение на чешкия съд, но отбеляза, че при разглеждане на делото на Муслим трябва да се вземе предвид, че той е "заподозрян в тероризъм".
Салех Муслим бе задържан в нощта срещу неделя.

Турски ултиматум и към Чехия

Според Анкара Партията на демократичния съюз е свързана с Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г. и е смятана за терористична организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоол

    55 22 Отговор
    Това циганята турци са много нахални а и си вярват че земята се върти около тях, циганска ислямаска работа
  • 2 ivan4o

    23 36 Отговор
    незнам, дали целия свят се върти,но със сигурност европа се върти около турция.
  • 3 Хасан

    22 5 Отговор
    Ще го трампят за заловените в Турция двама чешки агенти които подкрепили ПКК..
  • 4 Салам Алеко

    36 14 Отговор
    Боли ги чехите, след малко и там исляма ще е забранен от конституцията! С тези заплахи на търците, и с тая наглост, в скоро време ще има и Кюрдистан, и свободен Кипър!

    Коментиран от #5

  • 5 Хасан

    16 16 Отговор

    До коментар #4 от "Салам Алеко":

    Не знам затова но сигурно ще има Севернотурска сирийска република...има даже население от 3 милиона в Турция остава да им се очертае територия
  • 6 ivan4o

    20 16 Отговор
    саламе, незнам дали ще има свободен кипър или свободен кюрдистан, но ти гледай българия да я освободим от робство. след 1878 година се създаде австро-унгарска немска колония наречена българия

    Коментиран от #7, #25

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ivan4o

    6 7 Отговор
    саламе недей така, като четеш истините написани от мен и Асанчо почваш да излъчваше слабост и злоба. тва никак не е добре за здравето. пхапхарфа

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ivan4o

    3 4 Отговор
    саламе аз си знам предците кви са. ма твоите нещо са "х"за тея 500 години твоите със сигурност са турци или албанци. така че недей да пишеш по теми дет не си компетентен. Иван Вазов има 1 разказ 1 одисея из делиормана. и се поинтересува върху АКЪНДЖЪ ко значи

    Коментиран от #12

  • 11 Напишете кода

    10 0 Отговор
    много нагъл тоя гевреко продавач,трябвало е да си остане търгавец на гевреци а не да се излага в политиката,вчера даваха по гръцката телевизия за един турчин,как са го били полицайте в полицията,с часове бой да признае за връзки с Гюлен и накрая му се изпикали отгорее,тва държава ли е ?
  • 12 Салам Алеко

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "ivan4o":

    Отворих на Хасан очите, за орадедите, ти вчера се появи, аз да не съм учител да уча всеки от вярата ти, няма да стане! Питай Хасан за прдците ти!

    Коментиран от #16, #23

  • 13 ivan4o

    1 4 Отговор
    ти отвори 1-во своите очи ,че с всеки написан коментар потъваш у ямата

    Коментиран от #14

  • 14 Салам Алеко

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "ivan4o":

    https://m.fakti.bg/world/271805-v-strumica-posreshtnaha-borisov-s-boiko-boiko




    Прочети коментарите, и учи! Стига думкъ чутурътъ у земята! Приятно четене!

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хасан

    1 13 Отговор

    До коментар #12 от "Салам Алеко":

    ...българите са тюркски племена..Хан Аспарух е бил турчин ,но си е изгубил и език и традиции...Аспарух не беше от славянско племе..крайно време е българина да си признае тюрския произход

    Коментиран от #21, #33

  • 17 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Салам Алеко":

    Ти си асимилиран от славяните
  • 18 Slavic Vibes

    4 9 Отговор
    Турците са много силни и сплотени, добре е да се придържаме до тях. Също така са много близки до нас по манталитет. Който е ходил в Турция, знае. И да не забравяме, че се опълчиха на ФАЩ. А Чехите кои бяха точно? 6 милиона привърженици на анти-българското. Приятел мой ми сподели как се гаврят с българите в Чехия. Някакви чешки фирми набират евтина българска работна ръка в нашите сайтове за работа Jobs.bg и Zaplata.bg, а българите като отидат там да работят в завод на БМВ предполагаемо, се озовават в един капан. Четете ако ви интересува, има доста изписано по форумите. Турците поне не ни гаврят.

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Slavic Vibes":

    нямаш умора еи.чехите не са шест милиона и не са антибългарски настроени,а турция точно ще им го накриви!що се отнася до чешките фирми,ние трябва много да се учим от чехите за правенето на бизнес.тва е един от наи-талантливите народи в тази посока.до преди идването на комунизма чехия бе страна в топ три на икономическото развитие в света.и след падането на комунизма бързо се придвижва напред.

    Коментиран от #20, #26

  • 20 Slavic Vibes

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Ако говориш да учим как се продава всичко наред, можем да научим от чехите много. Те добре продават. Продадоха си Шкода на стотинки. Умен.

    Коментиран от #22

  • 21 Бат Саше

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Асане, ти объркан , дървен философе! Това ли е последната ти глупост. Нали уж четеш история! Нито българите някога са били тюркски племена, нито някога ти си бил турчин. Измислицата за тюркския произход е отдавна опровергана, от съвременната история, а ти си направи генетични изследвания и ще разбереш колко си турчин. Но все пак, това не ти пречи да продължаваш да бъдеш заблуден българомохамеданин!
  • 22 стоян георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Slavic Vibes":

    на кого са я прдали шкода че съм пропуснал?освен шкода чехите правят поне още 100000 неща и ги правят добре.с тях конкурират вече западните си колеги.към момента чешката икономика се равнява на средноевропеиските такива и е поне три пъти по голяма от нашата ,а почнахме от близки бази 1990 година.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бат Саше

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Ха, ха! И в Турция така си мислят. Минал си покрай турците, ама не си се спрял!

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хасан

    0 6 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Чехи,сърби,словенци и другите славянски народи имат много негативно отношение към българите...не ги приемат за славяни

    Коментиран от #28, #32

  • 27 Хасан

    0 8 Отговор
    Няма такива хора българомохамедани...помаците са си съвсем отделен етнос от българите...те са много по близки към бошняци...
  • 28 Салам Алеко

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Да така е, щото само ние носхме дънки и маратонки! Аз се оглеждам по картата и май само човекоподобните от Баку ви смятат за братя! В село му викаме "присмял се хърбел на щърбел!

    Коментиран от #30

  • 29 Салам Алеко

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бат Саше":

    дпс им обеща, всички оргинал турци ще станат като ни завземе търция( на Върба у сряда следобед!
  • 30 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "Салам Алеко":

    Разликата между тебе и мене е че аз си пиша името си ,а тебе те е страх
  • 31 Салам Алеко

    6 0 Отговор
    Полека бе, ти откак те знам все лъжеш, танкист беше, в мюнхен живееше, джипове имаше, в жп войски беше то лъжи то нещо! У България всеки 2 българо-помск се казва хасан! и аз ако исках можех се пиша Иван! Аде стига, не са нужни имена, нужно е да пишем като хората! Ти искаш Велика Македония,аз искам Кюрдистан- ти искаш Румелия, аз искам нова търция от Константинопул до Одрин! ти искаш да дойде султана аз искам да се счупи на 4 търция, Ти кво очакваш, да носиш клонка с танк и да не те чакат с оръдия!
  • 32 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    тва къде го научи?сигурно ти го е казала някоя овца докато си ги пасал?негативно отношение имат само сърбите,щото е част от националната им концепция.чехите са едни от основателите на новата българска държава .те са първите инвеститори тук,първите ни учители ,първите ни учени след 1878 година.отношението им към нас е ок.били сме съюзници ,бачкаме добре с тях въобще нямаме и не сме имали проблеми никога.словенците пък са народ дето с нас няма особено взимане даване ,но и с тях не сме имали никога проблеми.тва дали сме славяни много относително.безспорно е че имаме славянски език и култура близка до тази на балканските славяни,но много хора в българия не се приемат за такива.официалната версия и на сърби и на чехи и на словенци е че сме славяни,така че пак лъжеш.лъжеш и за помаците.помаците са българи мюсулмани нямат нищо общо с босняците .но от теб освен лъжи друго тук така или иначе човек неможе да очаква.
  • 33 Да да

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Незнам дали е смешно или трагично,но пробвай в клиника за психично болни .Там ще ти обърнат внимание на научните тези! А да си прост джагал не е геройство,диагноза е.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания