27 Февруари, 2018 08:30 7 231 26

Канада: Мигранти, чакаме ви

  • канада-
  • мигранти-
  • миграция

Северноамeриканската държава планира да приеме около милион чужденци до 2020 година

Канада: Мигранти, чакаме ви - 1
Снимки: БТА/АР

Либералните власти в Канада не се отказват от плановете да приемат около един милион мигранти от 2018 г. до 2020 г., съобщи ТАСС.

Подробности около тази инициатива на правителството на премиера Джъстин Трюдо трябва да даде министърът на финансите Бил Морно, който ще представи в парламента проекта за федерален бюджет за периода 2018-2019 г.

Според агенцията за реализацията на този тригодишен миграционен план може да бъдат необходими около 440 милиона канадски долара (почти 347 милиона американски долара).

Канадският министър по въпросите на имиграцията, бежанците и гражданството Ахмед Хусейн заяви по-рано, че неговото ведомство е подготвило нов миграционен план. В документа се посочва, че квотата от 2017 г. за 300 000 мигранти се бъде увеличена през 2018 г. на 310 000, през 2019 г. - на 330 000, а през 2020 г. - на 340 000 души. По думите му канадската икономика се нуждае от почти милион мигранти в близко време, тъй като към 2035 г. пет милиона канадци ще излязат в пенсия.

Канада: Мигранти, чакаме ви

Консултативният съвет за икономически растеж препоръча на Трюдо да увеличи броя на мигрантите през 2018 г. на 350 000 души, а от 2020 г. да започне да приема по 450 000 човека.

В периода 2011-2015 г. миграционната квота на Канада бе 260 000 мигранти. Традиционно в страната пристигат бежанци от Близкия изток, Азия, Африка и Източна Европа, включително от Русия, Украйна и Беларус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    56 8 Отговор
    Влиза исляма и в Америка, религията на тероризъма, и трепането! Значи светът е пред своя край! Само си представете цял свят мюсюлмани! Сутрин на първата молитва като задумкат чутурите у земята, това ще приложи на огромен, спонтанен удар върху Земята във всяка часова зона! Това ще са постоянни трусове от ударите върху земята! Това по всяка вероятност, ще промени траекторията и въртенето на земята! Извод: от думкане на чутурътъ у земята, ще унищожат Земята

    Коментиран от #15, #21

  • 2 Темида

    38 1 Отговор
    На -30 ни един афганистанец или сириец или мароканец на 20години мъж няма да иде докато тука може да си насилва и да си взема социални на положителни температури. Те и за това ги канят :)
  • 3 pompev

    11 2 Отговор
    Ето ше я наредим И тази-от терминал 1 за Монреал през Амстердам.
  • 4 СЕВАР

    69 5 Отговор
    Що не им пратим циганите ?

    Коментиран от #5, #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    18 17 Отговор
    Ето това е полезна и добра новина!!!
    Започвам да пускам CV та. Канада е мечта.
    :)
    Съветвам всички трудолюбиви и умни българи (но от истинските, на успелите селяни им е добре в кочината София -такава я направиха) да го направят ;)
    Мислех към Пекин да ходя след Токио,но Канада определено е много по добре. Тези азиатци може и да са развити и определено имат ценности, което ми харесва, но си е тегаво за европейци.

    Коментиран от #10, #16

  • 7 pompev

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сенко":

    Ела на магистралата И на пазара да вииш кой кого оправя ;)....mister
  • 8 pompev

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сенко":

    Ти тряя са радваш че е в Канада,шот мож да е в Бангладеш, нали?
  • 9 Бай Благой

    20 3 Отговор
    Ми да приемат тия муджахидини, които сега пълнят Европа.
    Нямам нищо против.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Слот":

    Хахаха това което бих могъл да направя единствено за родината ,е да се върна с един меч за няколко седмици. Но те пак ще се навъдят такива родолюбци като теб. Не си струва според мен да си жертва живота човек на това място. Много сте,а света е отворен. В реда на нещата е да има развити общества и бордеи.
  • 12 Рубладжийче

    7 14 Отговор
    Миризливите ушанки вместо да плачат на чужд гроб да плачат са любимата си кочина. 22 милиона са мюсюлманите в 140 милионна Русия като само в Москва са над 2 милиона души, а най-голямата джамия в Европа също е там.
  • 13 Slavic Vibes

    18 5 Отговор
    Канада нека си приема от Африка. Аз под кралския ботуш на онази 90-годишна бабка не искам да пълзя.
  • 14 ДДР

    21 1 Отговор
    Вземете наш'те мургави лекари и инженери :):):)
    сигани от България, съединете се в Канада !!!
  • 15 Дикембе Мутомбо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Не бъди толкова черноглед :) От друга страна пък с ударите си може да подбият надморското равнище на земята, където го правят и да ги залее водата.

    Дайте да теглим още един външен дълг и да купим нискотарифни билети за нашите "имигранти", където все се чувстват като чужди тук...

    Коментиран от #19

  • 16 гоуст

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Така,докато пътешестваш по света,да вземеш да се разходиш до някой психолог,много помагало при тежки комплекси!

    Коментиран от #20

  • 17 ГОРАЗД

    5 1 Отговор
    Халал да са им,както се казва!
  • 18 GRN

    3 2 Отговор
    Емигранти, не бежанци. Бъдете сигурни, и много нашенци. Щото ТАЯ държава ТУК е мащеха за тях.
  • 19 НБА

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дикембе Мутомбо":

    Плагиатче, пак ли се появи?! :(
  • 20 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "гоуст":

    Не пътешествам бате,а работя високо квалифицирана работа -science &high tech. У бг то ни направихте луди всички учени, инженери и лекари. В тази пропаднала страна за такива като нас няма работа, с изкл. на лекарите,които ако останат такива, им е доста тежко. Иначе, да тъпичко ми е да мисля на всеки 3 години какво ще правя и къде ще ходя, като изтече проекта, но предложения има. И да, обичах си София но то не се живее вече в тая страна. Така че газ към Канада и дано наистинатези специалисти,които са останали и страдат да намерят спасение
  • 21 Tr.tc

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Простотия на квадрат...
  • 22 Киркор

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "СЕВАР":

    Супер идея,имало родолюбци в България!
  • 23 незнайко

    3 1 Отговор
    Разпада на света започва от Мексико, САЩ сега и Канада ! Молете се ХРИСТИЯНИ да "слезе ГОСПОД" и въдвори ред на ЗЕМЯТА !!!
  • 24 аве фюрер

    4 0 Отговор
    Не се учудвам ,че ги чакат с растворени ануси в Канада . Все пак там амбреажите са по голямата част от населението , направо си имат собствена амбреажна държава .

    Коментиран от #25

  • 25 pompev

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "аве фюрер":

    Вече ти писах един път,фурера И германския народ са културни И не говорят така.Засрами се !
  • 26 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    мюсюлмани
Новини по държави: