28 Февруари, 2018 16:51 2 307 11

Русия: Сирия премахна химическите си оръжия

  • сирия-
  • сергей лавров-
  • химически оръжия-
  • башар асад-
  • източна гута-
  • джебхат ан нусра

Москва подкрепя изтеглянето на бойците на "Джебхат ан Нусра" от Източна Гута

Русия: Сирия премахна химическите си оръжия - 1
Снимки: БТА/АР

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че Сирия е премахнала запасите си от химически оръжия и ги е поставила под международен контрол въпреки "абсурдните твърдения" срещу правителството на сирийския президент Башар Асад, предаде Reuters.

Лавров заяви на Конференцията по разоръжаването в Женева, че САЩ и техните съюзници "просто използват безпочвени твърдения за употреба на отровни оръжия от Дамаск като инструмент за антисирийско политическо инженерство".

По думите му Русия е против нови инициативи, замислени с цел да се подмени дейността на Съвета за сигурност на ООН и Организацията за забрана на химическото оръжие.

Според него Русия е готова да подкрепи изтеглянето на бойците на групировката "Джебхат ан Нусра" от намиращия се край Дамаск район Източна Гута.

Русия: Сирия премахна химическите си оръжия

Лавров обвини сирийските бунтовнически групи, че нарушават прекратяването на огъня.
"Окопалите се бойци продължават да обстрелват Дамаск, да спират хуманитарните доставки и евакуацията на тези, които искат да напуснат", заяви той пред Съвета на ООН по правата на човека.
По думите му войната в Сирия не се влошава за никого освен за терористите.

Русия: Сирия премахна химическите си оръжия

"Много пъти сме повдигали този въпрос пред Вашингтон, но няма вдъхващ доверие отговор", каза той.
Лавров заяви, че не разполага с информация за доставяне на оръжия от Северна Корея за Дамаск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    6 51 Отговор
    Лавров лъже повече и от путин.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kcanisanaiba

    9 22 Отговор
    Тюх, за малко да им повярвам...
  • 4 Мужик

    4 21 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Москва подкрепя изтеглянето на бойците на "Джебхат ан Нусра" от Източна Гута
    Опааа, каква стана тя, нали уж от месеци руснаците ги бомбандират от "свръмодерните" си самолети със "страховити" бомби и през ден ни обявяваха как безмилостно са ги съкрушили, смазали и изтребили до крак, сега изведнъж се оказа, че не само не са ги изтребили, не само не ги бомбандират, ами и им осигуряват безопасен коридор да се изтеглят от обсадения от сирийската армия град?... Само форумните тролове - "русофили" тук все още си фантазират, че Джебхат ан Нусра не са верни другарчета на Русия и на другаря им Путин...

    Коментиран от #6

  • 5 Ммм

    13 3 Отговор
    Това или е сбъркано или е пропаганда на Фащ.Именно Фащ подкрепята терористите.

    Коментиран от #7

  • 6 Барчо

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мужик":

    Коментираш тази статия, но тя не отговаря на истината. Вчера беше осигурен коридор, но само за мирните жители. За съжаление той е непрекъснато обстрелван от джихадистите. Що се отнася до джихадистите, то руснаците отказват да спрат докато не бъдат унищожени. А това, че сепаратисти и джихадисти продължават да се множат е ясно на какво кълват смъртниците. Долари!!! Винаги има балъци, които се продават за пари. Отчаяни, тъпанари, ограничени и т.н. хора се наемат да изкарат или за насъщния или да връщат заеми. Балъци бол. Емисарите със сигурност са сладкодумни на обещания. По тази причина докато се плаща, ще има и кой да се продава.
    А за химическото оръжие е ясно на собствено мислещите, че това си е постановка на самите джихадисти. Може би насочени от по-умни.

    Коментиран от #8

  • 7 Мужик

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Ммм":

    Toва е опорната точка на руската пропаганда за лумпени, като теб, ама ето, че реалността е съвсем друга. Лавров го казва, не "ФАЩ", аз, Сорос или Козяк, както много ти се иска да вярваш...
  • 8 Мужик

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Това - информацията да не е вярна и това - ти да отказваш да повярваш, защото противоречи на всичко, на което си вярвал до сега, са две коренно различни неща, сори ушанке... Ето виж тук, ако не вярваш на Факти и Ройтерс: http://tass.ru/politika/4995014 Сега ми кажи - Лавров ли лъже? ТАСС ли лъже?... Или розово-червените ти очила, сдьелани в СССР са те излъгали?...

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай хой

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мужик":

    И ко пишат ройтерсите? Че Асад използва химически оръжия точно когато на сащ им трябва повод? Колко пъти трябва да те излъжат по един и същи начин че да разбереш кой е лъжец?
  • 11 Kcaniba

    4 10 Отговор
    Когато говори Москва, някъде вагнеров готвач дава на късо..... Империята на злото и лъжата е жалка картинка!
Новини по държави: