2 Март, 2018 01:27 4 082 8

Александър Велики излетя от летището в Скопие

  • александър велики-
  • скопие-
  • македония-
  • гърция-
  • летище-
  • паметник

Македонците искат да умилостивят Гърция

Паметникът на Александър Велики, който красеше летището в Скопие, беше премахнат. Паметникът се намираше в средата на централния салон на международното летище. Премахването стана само няколко дни, след като аеропортът бе официално преименуван от „Александър Велики“ в „Международно летище Скопие“.

Миналата седмица в столицата бе премахнат и първият паметник от проекта „Скопие 2014“ - този на Андон Лазов-Кьосето, който се намираше пред сградата на Върховния съд. Властите в Скопие преименуваха и магистралата, водеща към Гърция, от Александър Велики в магистрала „Приятелство“, съобщи „СЕГА“.

Мегаломанският проект „Скопие 2014“ започна при управлението на предишния премиер на Република Македония Никола Груевски. Този проект напълно промени центъра на Скопие, малкият площад в столицата бе осеян с паметници на герои от античността, а редица фасади, включително на правителствената сграда, бяха превърнати в барок.

Всички легендарни личности от ВМРО бяха поставени върху коне. Повечето от тях никога не са били виждани да яздят кон. Според различни изчисления „Скопие 2014“ струва най-малко 700-800 млн. евро на македонския данъкоплатец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грандомания

    41 4 Отговор
    Тъжната сътба на един лунапарк....

    Коментиран от #2

  • 2 Граматико мания

    31 4 Отговор

    До коментар #1 от "грандомания":

    СъДба, приятелю мой, съДба се пише!

    Коментиран от #5

  • 3 Kcaniba

    13 3 Отговор
    Скоро и в Usраина
  • 4 Ганьо

    17 0 Отговор
    Да са живи и здрави, нас ни гонят други Ъбсурди, апсурти, Ъпсурти. Все едни такива никакви...Ганка, Чез, Бойко, Технополис,Корнелия и т.н........Тия ни струват в пъти повече от 700-800млн евро.
  • 5 я па тоя

    2 19 Отговор

    До коментар #2 от "Граматико мания":

    Ти си никой че да казваш кое как се пише,чете ,яде или каквото и да е.
  • 6 кирил и методий

    5 2 Отговор
    ще е хубаво и нашите хора да поискат или да се махнат паметниците на български светци, князе и царе които уж са македонци или да просто да пише че са български такива не след време да стане така че ние сме откраднали история от тях
  • 7 ключаря

    6 2 Отговор
    Само недочели историята на цивилизациите може да се радва на нещастието на Македонската държава.Не ми е ясно обаче срещу какво и лично Божидар Димитров се ангажира с подобни тези.Явно римското правило "разделяй и владей" е по силно от нашата тракийска толерантност.
    Аз съм БЪЛГАРИН до мозъка на костите си и именно за това признавам правото на Македония - земите населявани от днешните македонци и тяхното днешно население са хиляди години по-стари от данайското /гръцкото/население.Пеласгийското население - Додони-Македонци и Мизите-наследнициина двете сме ние днешните БЪЛГАРИ и Македонците.
  • 8 НАДЕЖДА

    1 5 Отговор
    тези са големи нещастници
Новини по държави: