2 Март, 2018 12:30 2 767 12

Европа ще отвърне на удара на САЩ

  • сащ-
  • жан-клод юнкер-
  • ес

Жан-Клод Юнкер се закани да въведе контрамерки на увеличените мита

Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер обяви, че ЕС ще отвърне на митата, обявени от САЩ, съобщи Die Welt.

През вчерашния ден президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви въвеждането на допълнителни вносни мита за внос на стомана и алуминий. Това предизвика недоволството на европейските и канадските партньори на страната му.

„Това е крещяща намеса в търговията. Ние ще въведем съобразени със Световната търговска организация контрамерки, които да върнат баланса. Протекционизмът не може да бъде отговор на нашия общ проблем в стоманодобивния сектор. Това е безсмислено“, заяви Юнкер.

Според европейския комисар по търговията Сесилия Малмстрьом митата ще имат негативно влияние върху световните пазари. Тя призова за консултации със САЩ възможно най-скоро.

Увеличенията на митата възлизат на 25% за стоманата и на 10% за алуминия. От ЕС призоваха за многостранно решение. Очакват се преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    34 6 Отговор
    Ами хайде де,крайно време. Руският пазар е необятен, ако не знаете ;). Те имат суровини и военни технологии, ЕС технологии за бита и удобството на човека. Каква по хубава двойка ;)
  • 2 Радев

    8 2 Отговор
    И кво стана!?
  • 3 фермер

    14 1 Отговор
    Някои клакьори тук никакви ги няма! От това става ясно чии подлоги са!
  • 4 Гост

    10 3 Отговор
    п.п. не мога да разбера значи....и французите и германците толкова жертви са дали за да сбъднат мечтата -обединена Европа заедно с Русия разбира се, а сега се правят на ощипани...и за руснаците важи и те се дърпат,а на времето цялата им аристокрация е говорила на френски. ..а през това време тръмпитата си разиграват коня

    Коментиран от #7

  • 5 Гост

    14 4 Отговор
    Сега е момента за падане на европейските санкции срещу Русия. И германците ще си направят газопровода и французите ще си сключват сделки я за кораби,я за нещо друго. Пък току виж и ние започнем да произвеждаме нещо за руския пазар.
    И ако може да свършат нещо полезно при това европрецедателство наще е да повдигнат и те въпроса за тези санкции. Дано им дойде на ума , че ще намажат (щото друг шанс да го направят нема)
  • 6 Гост

    5 1 Отговор
    А руснаците и Mercedes и Peugeot харесват ;)
  • 7 изби рибата

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    "и французите и германците толкова жертви са дали за да сбъднат мечтата -обединена Европа заедно с Русия разбира се"

    - засега това кърти всичко, може и до края на деня да остане в топ 3....

    Коментиран от #9

  • 8 На коня под опашката!

    14 2 Отговор
    Май,май никой вече не обича Фащ,освен няколко останали трола!
  • 9 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "изби рибата":

    СложИх +,
    е какво не е ли така :)
    колко французи от Наполеоновата армия остават кости в Русия и от германците втората световна. А това е било идеята -обединена Европа ! хаха
    Ето сега по мирен път Европа се обедини. Време е Русия да заеме мястото си ;)
  • 10 Гост

    7 1 Отговор
    п.п. и българският Цар Борис е дал жертви за приемане на християнството в България 864 или 855г(с което се гордея и споделям на колегите си). Та така няма лошо. VIVA EUROPE !
    С Русия ;). Голяма празнина е това и по мирен път трябва да стане, щото се виде че с войни нема как. Тогава света ще се върне към нормалната си ос на въртене, защото правилата ще са ясни от кой се задават ; )
    Еееех мечти
    Аре,че имам работа и май само аз коментирам
  • 11 Гост

    13 0 Отговор
    Докато не разберЕте,че ЕС има много козове все още, слепи ще си останете. И докато не проумеете,че Русия е в Европа и е най логичния партньор, също. Трябва да се игнорират наглите "успели" селяни, които оскверняват цялата цивилизация. Т'ва между другото и за англичаните важи.
  • 12 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    и къде в европа се произвежда толкова алуминии и стомана че да се изнася за сащ?реално европа сме вносители.