Last news in Fakti

2 Март, 2018 18:55 2 013 0

Лондон: Няма да има победител в Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • тереза мей

Нито ЕС, нито Великобритания ще получат в преговорите всичко, което искат, каза Тереза Мей

Лондон: Няма да има победител в Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей увери, че е близо до договаряне с ЕС на условията, при които ще се осъществи Брекзитът, предаде Reuters.

В очаквана с огромен интерес реч по темата тя каза, че преходният период трябва да е ограничен във времето и не може да е постоянно решение.

Мей заяви, че иска възможно "най-широко и най-дълбоко" партньорство с EC, което да покрива повече въпроси от всяко друго търговско споразумение, включително финансовите услуги.

Решението за Брекзит няма да се преразглежда, каза тя и допълни, че сега е ред на политиците изпълнят това, което е поискал от тях народът. Нито ЕС, нито Великобритания ще получи в преговорите всичко, което иска, призна министър-председателят.

Лондон: Няма да има победител в Брекзит

В речта си, в която представи визията си за бъдещите търговски връзки с блока, тя заяви, че страната й няма да приеме нито канадския, нито норвежкия модел на отношения с ЕС.

Тя изрази очакване реципрочният пазарен достъп да намалее след Брекзит. Това, каза тя, е неизбежно, защото Обединеното кралство напуска единния пазар и митническия съюз. Мей отхвърли предложението Северна Ирландия да остане част от митническия съюз с цел гарантиране, че няма да има твърда граница с Ирландия след Брекзит, защото, по думите й, това ще разруши общия пазар в Обединеното кралство, което е неприемливо.

Лондон: Няма да има победител в Брекзит

Тя добави, че няма да позволи излизането на Обединеното кралство от ЕС да съсипе напредъка по гарантирането на мира в Северна Ирландия.

Според Мей Съдът на ЕС не може да бъде последен арбитър на възникнали след Брекзита спорове между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: