3 Март, 2018 17:07 7 644 1

9 загинаха и 20 са ранени в Египет

  • египет-
  • катастрофа-
  • загинали-
  • маршрутка
9 загинаха и 20 са ранени в Египет - 1
Снимка: Shutterstock

9 загинаха след катастрофа с маршрутка на пътя Кайро-Исмаилия в Египет, съобщи изданието Al-Masry Al-Youm. „По предварителна информация шофьорът на маршрутката в опит да избегне удар с друга кола е загубил управление над автомобила и той се е преобърнал и се е взривил”, съобщава египетската информационна агенция MENA.

Годишно близо 12 000 души загиват по пътищата на Египет. По данни на Световната здравна организация 48% от тях губят живота си в автомобилни катастрофи, а 20% са пешеходци. Основната причина за инцидентите е човешкият фактор – 72% от случаите. 18.2% от катастрофите стават поради техническа неизправност на колите, а 3.1% са заради лошото състояние на пътищата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gencho

    5 1 Отговор
    Добре е човек да знае какво става из Египет