Last news in Fakti

4 Март, 2018 17:53 2 099 1

Тайван ще бъде домакин на Международния форум за Модерна пряка демокрация

  • международния форум за модерна пряка демокрация-
  • демокрация-
  • тайван-
  • домакин-
  • меморандум-
  • референдум-
  • добри практики-
  • младежки комитет-
  • политики-
  • публични финанси

Град Тайчунг, намиращ се в централната част на Република Китай, ще бъде домакин на Международния форум за Модерна пряка демокрация, което подчертава постигнатия от странат успех в насърчаването на политическото участие и нарастващата международна репутация на метрополиса.

Взетото решение бе подкрепено и с подписване на меморандум за разбирателство между кмета Лин Ча-Лунг и съпредседателите на Форума Бруно Кауфман и Джо Матюс. Очаква се събитието да се проведе между 2 и 5 октомври тази година и да привлече повече от 300 държавни служители, журналисти и учени от над 30 страни и територии.

Лин заяви, че Форумът ще наблегне на последните мерки за укрепване на демократичното развитие на Тайван, включително и промените в Закона за провеждане на рефендум, сред които са намаляване на възрастта за гласуване на 18 години и намаляване на праговете за иницииране и приемане на референдуми.

Той допълни също, че семинарите и работните срещи на събитието ще предоставят чудесна възможност за местните учени и служители да обменят мнения с чуждестранните колеги, поставяйки основите за по-нататъшното прилагане на добри практики и развитие на пряката демокрация в град Тайчунг.

По думи на кмета, Тайчунг се развива с бързи темпове, като доказателство за това предоставената на гражданите възможност да участват и подпомагат ефективното разпределяне на публичните финанси, а също и създаденият Младежки комитет, който на свой ред също може да взема участие в разработването на политики.

Международният форум се провежда за шести път от 2008 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фундаменталист

    3 1 Отговор
    То поначало, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.

    Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.