4 Март, 2018 19:56 1 975 26

Най-легитимното право е борбата с тероризма

  • турция-
  • сирия-
  • тероризъм
Най-легитимното право е борбата с тероризма - 1
Снимка: АР/БТА

„Най-легитимното право” на Турция е борбата й с тероризма и тя решително продължава да води тази борба. „Независимо откъде идва заплахата, насочена срещу Турция, това място е мишена за нас. Борбата срещу тероризма е наше най-легитимно право", каза премиерът на южната ни съседка Бинали Йълдъръм.

В стратегическия сирийски град Раджо вече няма терористи, тъй като турската армия и съюзниците са прочистили региона в хода на операцията „Маслинова клонка”, която започна на 20 януари тази година в района на град Африн, разположен в северозападна Сирия.

„Искаме мир, братство и прозрачност в региона. Искаме създаване на климат на доверие. За това се борим”, каза Йълдъръм. Той уточни, че Африн ще бъде предаден на истинските му собственици след края на операцията, подобно на „Ефратски щит”, която се проведе в периода август 2016 - март 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асад

    13 7 Отговор
    А кои са "истинските собственици" на Африн!? За един прЕятел питам.

    Коментиран от #3

  • 2 Анонимен

    5 12 Отговор
    И кога турците ще се изметат от Сирия?
  • 3 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Асад":

    според ердоган са една част от опозицията срещу асад ,която сега се бие в африн на негова страна.тук обаче пак лъже султана,щото ако предаде кюрдския регион на свързаните с радикалния ислям негови съюзници тва няма да има нищо общо нито с истинските собственици на раиона нито с мира.
  • 4 Yavuz

    11 0 Отговор
    Истинските собственици на Африн са сирийците-90% араби, 5% кюрди и 5% други. PYD-PKK възползвайки се от конфликта в Сирия с помощта на САЩ взе да контролира 30% от територията на страната. Апетита им се отвори още от Северен Ирак после Северна Сирия следва Югоизточна Турция и част от Иран. В Северен Ирак Турция ги зачиташе почти като самостоятелна държава, но взеха да флиртуват с Израел и набързо им отне разрешителното и сега дърпат наргилето на гладен корем.Това че воюват срещу ДАЕШ, всичко е театър,един на друг си преотстъпват територии и двете са терористични организации.

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "Yavuz":

    тва може да си го разказваш в турските форуми,тук няма нужда да лъжкаш.щото никои няма да те остави да го правиш.отваряш африн има преброявания до 2012 година и гледаш къв е етническия състав на региона.араби и туркмени има много малко.особено арабите доидоха след началото на воината щото региона се запази спокоен.предимно от алепо.другата ти лъжа че с идил кюрдите били партия.връзката идил-турция е много по-правдоподобна.предвид доставките за идил години наред през турция както и идването на боиците на групировката основно през турция,бизнесскандала и с доставките на гориво от идил за турция също не бяха таина,макар да се говореше за котрабанда в един момент бе намесен и сина на ердоган.и не на последно място,част от турските намници дето сега се бият в африн са бивши идилци.демек крадеца вика дръжте крадеца!друга лъжа е че турците нещо били спрели на иракските кюрди.иракските кюрди изнасят петрол през турция ,но могат вече и да не го правят щото в ирак петролопроводи бол,а вече кюрдите там се разбраха с иракското правителство.така че за турция остава избора да изкарва ли пари от кюрдския петрол или не.за сега изкарва,но кюрдския парламент в ирак прие декларация осъждаща намесата на турция в африн и не е ясно кво ще последва.ако конфликта се задълбочи е съвсем естествено пешмерга да помогне на еднородците си по някакъв начин.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Yavuz

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Африн е част от Сирия, а кюрдите представляват само 5 % от цялото население на тази страна. Владеят повече от 30% от територията на страната като на места не да са малцинство ами въобще няма местни кюрди. Американците пуснаха ДАЕШ да превземе териториите докато армията на Асад се занимаваше с бунтовниците. По късно САЩ уж да ликвидира ДАЕШ въоръжи PYD-PKK и те от своя страна контролирано си "извоюваха "същите територии. Що се отнася до Северен Ирак петролът пак се изкупува от Турция, но вместо на кюрдите пешмерге парите ги плаща на иракското правителство. Отделно контролът върху летища и гранични пунктове мина в ръцете на иракското правителство ,така че се простиха с автономията която бяха придобили.

    Коментиран от #17

  • 7 ivan4o

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Георгиев, представи си тва което става у сирийско става тука! Юго-източна България я държим ние(турците), и според теб на кой принадлежи тази част на Бг

    Коментиран от #8, #11, #18

  • 8 Osman

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "ivan4o":

    Турците са мнозинство в Кърджалиско и в Делиормана. Демек тази земя принадлежи на турците. Нали така Стоянчо

    Коментиран от #12, #19

  • 9 Хасан

    9 1 Отговор
    Стоян е двуличник...подкрепя терористична организция срещу Натовска армия,защото мрази турците...

    Коментиран от #20

  • 10 Месут

    7 1 Отговор
    2777 са вече избитите кюрдски терористи. Откакто специалните части на Турция влязоха в Африн, терористите мрат като мухи

    Коментиран от #13

  • 11 факти

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "ivan4o":

    Нищо не държите.Като отидеш някъде да живееш под наем не значи че държиш имота.Собственика когато реши ти прекратява престоя.
    Като искаш да държиш отиваш в Турция и там си дръж каквото искаш.
  • 12 Наско

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Osman":

    Ако гледаме така в Турция има поне 30 милиона хора които не се определят като турци.По твоята логика поне една трета от Турция не тряба да е Турция.Я иди го кажи това на Ердоган да видим какаво ще ти се случи.

    Коментиран от #15

  • 13 тъпи фесове

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Месут":

    Браво остават още към 40 милиона.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Yavuz":

    и продължаваш с лъжите а? нали ти казах че тия работи може да си ги пишеш в турски форум тук лъжите ти няма да минат.след като те хванах че лъжеш че в арфин кюрдите били 5 % сега се оказа че в цяла сирия били 5 % да ама не.кюрдите са около 10 % от населението на сирия,а християните също са толкова.демек 20 % владеят 30 % от територията на сирия.щото кюрдите са партия с асирииците във владяните територии както и с немалка група араби и туркмени част от сирииския демократичен съюз.и другата ти лъжа че кюрдите в сирия били пкк.тва пак в турските форуми може да си го пишеш и то тия дето ги контролира султана.никоя държава в света освен турция не приема че сирииския демократичен съюз е пкк!!!та аман от лъжи.не е вярно че асад се занимавал с бунтовниците докато кюрдите вземали териториите им.кюрдското самоуправление бе наложено от самите кюрди веднага след започването на разбориите 2012 и асад воюваше ,но неуспешно срещу кюрдите.техните последни победи са част от нато коалицията като наи-надежден западен партньор в сирия.демек запада застана зад тях много късно,някъде при победата при кобани.не вярно че турция изкупа петрола на кюрдите от северен ирак.петрола се прекарва го средиземно море където се продава от кюрдското правителство на северен ирак,като част от парите отиват и в държавния бюджет на ирак.турция печели от такса пренос.та от всичко написано от теб се вижда че само плоски лъжи и пропаганда.
  • 18 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "ivan4o":

    в сирииско убавецо нито един от големите играчи не иска да се променят границите.ни русия,ни сащ ни кюрдите ни турция.в делиормана вие като мнозинство както и в кърджалииско също като мнозинство определяте депутати,кметове както и от там излъчените такива управляват българия.ако обаче решите да се цепите от страната ще станат сериозни проблеми като вие ще сте основен потърпевш.гледам тва е болката на част от вас пишещи тук,но решението за разцепване на територии е сериозна драма,която турция първа ще осъди,щото тва че ще присъедини 500 хиляди български турци към територията си ,ще трябва да се обвърже със загубата на 30 млн.кюрди.дали тва е продуктивно за турция и турския народ като цяло?отговори иванчо на въпроса ми продуктивно ли е тва за турция?

    Коментиран от #22

  • 19 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Osman":

    в делиормана земята пренадлежи на различни хора и хич не съм сигурен че е на турците.тва че сте мнозинство там не ви прави собственици на земята.като мнозинство обаче вие определяте кметове,депутати местното ,а и националното управление на страната.депутатите от делиормана управляваха поне 10-12 години българия в различни коалиции.ако обаче тръгнем да се делим на българи и турци в българия тва няма да доведе до нищо добро,особено за турците.та казано по-просто турците в българия са част от българската нация и имат права и задължения както всички останали в тази страна.няма как да делим страната на части от типа тук живеят родопчани значи земята е тяхна,демек друг неможе да има земя тук или местните могат да я цепят от страната.

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ivan4o

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    що свалихте живков 89а от власт, да бяхте го оставили и да бяхте гледали още 1 годинка, след годинки да бяхте го свалили. и бг сеа щеше да е 50хил кв километра. пхахаха силните вилните ми те бгта

    Коментиран от #25

  • 22 koпа

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Ти отговори за въпроса с продуктивноста,това изгодно ли е за България да защитаваш интерасите на терористите стига на турците да им зле да загубят територия от земята си ,макар и за България да се отваря този път за загубване на територия след това ,отговори каква е изгодата за България.

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Месут

    1 0 Отговор
    Стоянчо, тази вечер започна атаката срещу Джиндерес. Върви да помагаш на кюрдските си приятели терористи. Поне да ги закопаваш
  • 25 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "ivan4o":

    иванчо,ние загубихме много през 20 ти век и не се научихме,обаче турците загубиха още повече и също не се научиха.един геврекчия ви лъже като последните талибани с разни там османски имеприи и щуротии.прецаква целия турски бизнес и съюзници ,а вие се дървите като гладен на ср.не.не виждаш ли бе убавц че ви скара с всичките ви комшии и продължава?скара турците с основните турски съюзници сащ и англия????!!!и за какво?за да стане толкова необходим че да не може да го свалите!!!и си мълчите като бити пе..ли!!!сега като няма кво да кажеш и почна 1989 година ,щяло да стане така иначе...с тоя манталитет не ви върви на добре работата ванка ама хич.турция ако нападне на балканите тва дето ти и другите трима кратунковци намеквате ще страдате наи-много вие,кратуновците и няма да остане ни един от вас по родните ви места,особено след цялата тая ситуация дето се наслагва.ще има общ фронт срещу турция и няма кои да я спаси тоя път,както ви спасихме като държава ние българите 1918 година.тва не го ли виждаш бе убавецо или и ти си като милионите излъгани от геврекчията?да си турчин и мюсулманин не е задължително да си туп.познавам маса турци умни ,образовани и интелигентни ,те са направо погнусени от тва дето става в страната им и от кратунковците като теб дето им скапахте държавата.
  • 26 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "koпа":

    аз съм точно на обратната страна на ситуацията искам просперираща и богата турция с нормални политици икономика и граждани.искам да ходя там да почивам да търгувам,искам турците да идват тук и да правят същото спокоини и доволни.тва искам само че ердоган иска друго,което ме притеснява.тои иска да е султан да връща територии да окупира ,да прецака европа и сащ и то преследваики само своя интерес и жертваики интереса на турския народ.тва не са празни думи ,а реална ситуация,която ме притеснява.щото една разбалансирана или недемократична турция е проблем за мен като неин комшия.историята дето ви я разправят за терористие от сирииския демократичен съюз ,дето застрашавали турция е смешна та смешна.въпроса защо ви я разправят и вие що и вярвате!провери кои е талал сало.и си задаи въпроса как един сирииски туркмен е създател на терористична кюрдска организация.