4 Март, 2018 21:00 2 249 1

Убийство на журналист може да доведе до предсрочни избори

  • словакия-
  • убийство-
  • журналист-
  • президент-
  • избори
Убийство на журналист може да доведе до предсрочни избори - 1

След убийството на журналиста Ян Куциак трябва да има или предсрочни избори, или промени в правителството смята словашкият президент Андрей Киска. „Виждам две възможности – мащабна и принципна реконструкция на правителството, което с действията си няма да поляризира обществото или предсрочни парламентарни избори. Отговорност за възникналото недоверие на словашкото общество към държавата, носи правителството”, казва Киска.

Двама от помощните на премиера напуснаха преди дни постовете си, тъй като възникнаха подозрения, че са свързани с корупционни сделки. Имената им са фигурирали в неокончателни материали, над които е работил журналистът Куциак, който заедно с неговата годеница бяха убити.

Убийство на журналист може да доведе до предсрочни избори

Това доведе до вълна от протести в Словакия, на които словаците призоваваха да се съблюдава свободата на словото и да се защитават журналистите. Само в Братислава на един от митингите взеха участие над 20 000 души. На него присъства и словашкият президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    8 0 Отговор
    Убийство на журналист е повод за предсрочни избори там а у нас международен скандал предизвикан именно от управляващата партия не е.