Last news in Fakti

6 Март, 2018 07:27 4 418 17

САЩ планират нова офанзива срещу Асад

  • сащ-
  • сирия-
  • офанзива-
  • доналд тръмп-
  • цивилни-
  • химическо оръжие

Тръмп иска да спре атаките над цивилното население

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля нова военна операция срещу сирийското правителство в отговор на доклади от разузнаването за продължаващо използване на химическо оръжие от режима в Дамаск, съобщи „Вашингтон поуст“.

Американските въоръжени сили планират нова операция срещу режима заради използването на химически оръжия срещу цивилното население. Първата беше предприета именно поради тази причина и разпространените снимки в социалните мрежи на деца, загинали от зверството на враждуващите страни в конфликта, тлеещ от 2011 година насам.

Президентът Тръмп е поискал варианти за наказване на правителството на сирийския президент Башар Асад, след като бе съобщено за няколко атаки с хлор в зони, контролирани от противопоставящите се на режима. Анклавът Източна Гута се превърна в арена на ожесточени сблъсъци.

Първият военен удар на американската армия срещу режима на Башар Асад беше нанесен през април 2016 година - след химическа атака, при която загинаха десетки. Международната общност призова за незабавно спиране на огъня в анклава Източна Гута.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отегчен

    70 11 Отговор
    Нагли холивудски инсценировки, с които ни тласкат към ТСВ. Винаги с такива провокации са предизвиквали войните тези, чието кредо е "Войната е нашата жътва". Но пред зомбитата на т.нар. "медии" на т.нар. "международна общност" върви.

    Коментиран от #2

  • 2 Модев

    55 11 Отговор

    До коментар #1 от "отегчен":

    Хората на Запад още от деца са облъчвани с екшън филми където виетнамците са изроди, арабина винаги е лош терорист а американският екшън герой спасява невинни люде, ТОВА Е ДОТОЛКОВА ПОВТАРЯНО че всеки западняк го смяна за истина, дори българите живеещи в чужбина мислят така, всъщност "русофобите" които пишат по форумите са в 90% българи от чужбина които следят само западните новини, те не могат И да си представят че САЩ биха могли да инсценират химическа атака

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Morgoth

    48 7 Отговор
    Тези хора не разбират кога са загубили. Независимо какво използва Башар Асад той е почти приключил с войната. Ако го оставят скоро може и да има мир, ако не го оставят ще има още война. Хората в Сирия надали вече се интересуват кой ще ги управлява, а само от това дали ще има мир. И най-лошият мир е по-добър от войната. Съсипахте им държават, изгонихте ги от родните им къщи, оставете ги най-после на мира.

    Коментиран от #5

  • 4 Бай хой

    36 5 Отговор
    Кой е агресора? Кой напада суверени държави? Кой фабрикува фалшиви новини и ги изпилзва като повод ьа агресия?
  • 5 жоро

    35 1 Отговор

    До коментар #3 от "Morgoth":

    На тази война края и не се вижда. На изток от р. Ефрат САЩ са окупирали територия почти 1/3 от Сирия и там са нефтените полета, имали са там над 30 бази вече...
  • 6 истината

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Модев":

    Робите ненавиждат най много не своите господари, а тези които са станали свободни

    Марк Порций Катон
  • 7 Да да

    6 19 Отговор

    До коментар #2 от "Модев":

    Незнам за виетнамците,но помня как афганистанците с американски оръжия таковаха руснаците. Има доста филми в които арабелите помагат на запада срещу СССР. Имат и много съюзници като Кувейт,СА,турция и др. Хубавото е че вече на запада и САЩ им просветна че мюслитата са долно племе!
  • 8 падналия ангел

    15 4 Отговор
    President Trump requested options for punishing the Assad government after reported chlorine gas attacks — at least seven this year — and possibly other chemicals affecting civilians in opposition-controlled areas.
    От това проличава,че Тръмп ще държи Асад за отговорен дори да не е използвал газ,а само,че като глава на Сирия е допуснал друг да го употреби. Разбирате ли за какво става въпрос?
  • 9 no name no face no number

    24 7 Отговор
    От тук се разбира че сащ са джендеромислещи както и техните фенове с промити мозъци
  • 10 гостъ

    16 7 Отговор
    Като избият всички сириици и вече ще са доволни,че няма да има повече жерви и всичко вече е демократично.Също като с индианците.Няма човек няма проблем.И едните и другите са клоуни с автомати.Ако не се смееш и ръкопляскаш ставаш следващия.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 гостъ

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "гостъ":

    Лошото е , че много тъпаци дори устремено им купуват билетите.
  • 12 гостъ

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "гостъ":

    Този с минуса.Да не би да ти обидих някое
    от любимите клоунчета.Що не фанеш желязото да повоюваш със сирииския народ.Да видим дали ще се върнеш същия като те поджаскат и едните и другите.
  • 13 Расате

    14 0 Отговор
    Вчера САА превзе още два града в Източна Гута-Ар Рахман и Мухмадания.
    Днес са наред Мисраба, в която две групировки се бият вече-едната съставена от местни жители и е за предаване на града на САА и Ан Нусра(чужденци) за отпор на САА.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ватенки и ушанки

    9 17 Отговор
    Ще им разбомбат цялата авиация ! Хайде да ви видим Чебурашки ,стиска ли ви да изпратите Су 57 срещу Раптър .
    Не ви стиска , аз отсега го знам , щото си знаете що за чайник е

    Коментиран от #17

  • 17 гостъ

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "ватенки и ушанки":

    Дръжте се наще да се избием геройски😂