Тема: Украйна

13 Март, 2018 15:25 2 634 5

Савченко замесена във военен преврат

  • украйна-
  • преврат-
  • надежда савченко

Тя може да бъде обвинена от съда

Украинският депутат Надежда Савченко може да бъде обвинена в подготовка на военен преврат в страната, съобщи РИА Новости.

Украинската служба за сигурност вече призова Савченко за разпит. Причината е случая с Владимир Рубан, който оглавява център за освобождаване на затворници, за които се смята, че са планирали терористични атаки в Киев.

Счита се, че самата Савченко е влязла в контакт с офицер от разузнавателното управление. Има данни, че патриотичните офицери в страната не са доволни от управлението на президента Петро Порошенко.

Смята се, че военни са поискали от Савченко да намери човек, който да внесе оръжия от Донбас. Има твърдения, че военните буквално са поискали от Савченко да организира въстание в Киев. В подкрепа на тази версия е имало голямо количество доказателства и записи.

Савченко все още не е коментирала случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    14 2 Отговор
    украинец е диагноза
  • 2 Kcaniba

    15 2 Отговор
    Само тая ли е?!?!?
    Половината от днешната им власт са за бесилото!!
    По олигофрения надминаха и Маке и Конго и Заир.
    Майдауни продажни
  • 3 Истината

    11 1 Отговор
    Като я заключат украинци пак ще се моли на Путин, тоя път да я вземе в Русия!
    Истината ще излезе на яве,
  • 4 999

    2 1 Отговор
    Представяте ли си какво се случва в Украйна щом този траверст е някакъв политически фактор. На САЩ всъщност такива хора им трябват за да унищожат една държава.

    Коментиран от #5

  • 5 USА

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    Вече я унищожиха. Или поне я търкулнаха в бездната, както направиха преди 30-тина години с бълХария.
Новини по държави: