Last news in Fakti

13 Март, 2018 18:00 7 471 24

Отровените с „Новичок“ да се считат за мъртви

  • сергей скрипал-
  • шпионин-
  • отрова-
  • русия-
  • химик-
  • великобритания-
  • мъртви-
  • вил мирзаянов

Руската отрова е изключително силна

Отровените с „Новичок“ да се считат за мъртви - 1
Снимка: БТА/ AP

Отровените с руското вещество „Новичок“ могат спокойно да бъдат смятани за мъртви. Другият вариант е да са парализирани до края на дните си и да нямат нормален живот. Това заяви в интервю за The Telegraph руски химик, който е работил в Съветския съюз преди десетилетия.

Отровното вещество, с което бяха нападнати двойният агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря на британска земя, е разработено в Съветския съюз през 70-те години на миналия век за военни цели. Забранено е за използване.

Специалистът в областта на химическите оръжия Вил Султанович Мирзаянов заяви, че „само Русия“ може да стои зад атаката. Той е работил по програмата за създаване на смъртоносното химическо оръжие. По думите му „Новичок“ е десет пъти по-мощно от всички други подобни вещества.

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей каза, че веществото е „Новичок“, което спада към група вещества, действащи парализиращо на нервната система на човешкия организъм. Лабораторният анализ е показал, че използваното вещество е разработено в Русия за военни цели. Лондон поиска отговор от Москва.

Москва отрече да има връзка с покушението над двойния шпионин, издал преди години имената на руски агенти на западното разузнаване. Външният министър Сергей Лавров заяви, че Русия ще помогне на британците за разследването, ако преди това получи пробите от веществото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мара

    86 30 Отговор
    РУСИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ТОЗИ СКАНДАЛ!!!!!
    Има сигурно стотици начини да се премахне човек без да се предизвикват подозрения. Може например да му падне керемида на главата или да го блъсне кола.
    Но всичко е направено точно обратното. Използва се химическо оръжие, което не може да не бъде открито и при всички положения ще засегне и други хора.
    Струва ми се че всичко е направено специално с цел да останат повече следи и да се вдигне колкото се може повече шум. Освен това всичко това се случва преди изборите в Русия и преди световното.
    Прилича на ПРОВОКАЦИЯ или на нещо криминално.
    CUI PRODEST???? Никой не иска да зададе този въпрос, защото тогава става ясно че РУСИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА, КОЯТО НЯМА НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ТОЗИ СКАНДАЛ!!!!!!

    Коментиран от #3, #6, #18

  • 2 El comandante

    38 14 Отговор
    Ако ви блъсне ровър наглосаксите стоят зад атаката ХаХаХа
  • 3 Гостенин

    25 10 Отговор

    До коментар #1 от "Мара":

    Така е
  • 4 Бай Танас

    17 6 Отговор
    Що така бе , ....и Георги Марков ..и Литвиненко ...и още колко други от зоната на здрача...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Амуджа реалист

    21 33 Отговор

    До коментар #1 от "Мара":

    Ти сериозно ли пропускаш съвпадението с изборите в раша? И стила на отравяне е същия както с Литвиненко - "...ще се мъчиш преди да умреш".
    Нали сега е момента джуджето да демонстрира "какав маж" е. Нищо чудно да го видим скоро гол до кръста и на кон. "Оня с коня". Жалко само ако се стигне до бойкот на Световното по футбол. А на путлер номерата ги знаем всички - то не бяха убийства на журналисти и опозиционери. А после чеченци били... Стига бе - храна за наивници.

    Коментиран от #7

  • 7 ГОСТ

    24 8 Отговор

    До коментар #6 от "Амуджа реалист":

    И за литвиненко какво излезе плутония не бил от русия
  • 8 propaganda

    24 5 Отговор
    ::: Публикувано във факти.бг:

    Нервнопаралитичното вещество „Новичок“, използвано за отравянето на двойния руския агент Сергей Скрипал, може да се съхранява в Украйна. Това заяви бившият шеф на руската Федерална служба за сигурност Николай Ковалев, цитиран от РИА Новости.
    Тереза Мей поиска отговор от Русия. Според нея става въпрос или за „директни действия“ от страна на руските служби, или руските власти са „загубили контрол“ над разпространението на въпросното вещество. И в двата случая в Москва носят вина. Външният министър Борис Джонсън е поискал от Кремъл информация за програмата за разпространение на веществото „Новичок“, което е забранено за употреба.

    Николай Ковалев заяви, че отровното вещество може да се съхранява в някои от бившите съветски републики, включително Украйна. „Като се има предвид, че веществото се съхранява на територията на бивши съветски републики, то съжалявам, но не може да се изключи украинска следа“, заяви Ковалев.

    Той добави, че отравянето на бившия руски агент е причинило „абсолютна вреда“ на Русия. По думите му от случая бенефициентите са Англия, Америка и косвено Украйна, защото тя е заинтересована Русия да бъде показана като страна „агресор“. :::
  • 9 Реалист

    20 5 Отговор
    Според мен виновни за отравянето са англичаните.Има вероятност лично Тереза Мей да е замесена.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мъка

    15 2 Отговор
    Що трябва да го тровят с отрова от 70-те,сега кой ги знае какви отрови имат .
  • 12 Юююбряяяяя

    18 3 Отговор
    Най голям интерес от покачване на напрежението и дискредитирането на Русия в случая има Украина която си е бивша република и в нея има западни интереси. Съответно всеки среден интелект може да предположи че така явно убийство в чий интерес е в момента когато САЩ търсят оправдание че ограждат Русия с военни бази. А това до някакво добро няма да доведе!
  • 13 mediator37

    23 3 Отговор
    И израелското и американското външно разузнаване (ЦРУ) провеждат тайни убийства зад граница. Ами гледайте филмите за Джеймс Бонд Агент 007, той не спира в качеството си на британски агент от МИ-6 да трепе. Какво толкова е станало, ако Русия е утепала предател ? Има право.
    Американците с една бомба убиха 200000 души в Хирошима вие не ревахте, сега за михлюзин- един брой, ревете като хималайски мечки.
  • 14 Kcaniba

    15 3 Отговор
    да се доуточним.
    Отровата е съвецко производство, а не руско, както и ракетата Бук, сналила малазийския Боинг, къде, ами да, в бившата съветска република - usраина!!

    Коментиран от #17

  • 15 Име като гост

    3 4 Отговор
    Вил Султанович Мизерников,ти предателю си следващият,който ще се запени!
  • 16 Истината

    9 1 Отговор
    Нагласена работа!
    Понеже Русия иска проба от отровата зада се установи формулата!
    И понеже нямат какво да изпратят, днес е удушен друг руски изселник в Британия, з туй формула няма!
    Докато не им изпържат мозъците с новите оръжия няма да се спрат, искат да се убедят в тяхната ефективност!
  • 17 Доктор Ох Боли

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    ....Усраина.... ама отказаха 14 млрд. долара от Русия.... Що ли?... в замяна на евросъюза.... ха ха ха.... Кой не иска евросъза?... Кой?.... ха ха ха....

    Коментиран от #21

  • 18 СТАРОТО

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мара":

    хич недей баламосва форума-преди няколко месеца ,когато шефа на антидопинговата комисия Робченков обясни на всеослущание как руските състезателки са давали проби за допинг и как пробите са били манипулирани чрез подаване на чашката с урина през специален отвор в стената и от него се подава чиста проба.След това изявление Робченков каза ,че не се чувствува сигурен в Русия и емигрира в САЩ. По интересно бе коментара на някакъв руснак- а именно -" ТОЗИ е предател-ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСТРЕЛЯ НЕЗАБАВНО. ето това е руския бандитски характер! Бандитите в руското управление имат същите разсъждения !

    Коментиран от #20

  • 19 Расулюлах

    1 1 Отговор
    Клайзон 44
  • 20 Истината

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "СТАРОТО":

    Несамо си стар ами и закостенял мозък!
    Оскар получи филм за Росченко, смятай колко дълбоко е стигнала политиката!
    Холивуд е пропагандна машина на Вашингтон!
  • 21 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Доктор Ох Боли":

    кви 14 милиарда??
    върни се на земята, милиардеро!!!
  • 22 радев

    9 2 Отговор
    НЕ Е РАЗРАБОТЕНО В РУСИЯ А В СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ И РАЗРАБОТЧИКА Е ИЗБЯГАЛ В САЩ, А ЗАВОДА В КОЙТО СЕ Е ПРОИЗВЕЛО ВЕЩЕСТВОТО Е УНИЩОЖЕН ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ СЛЕД РАЗПАДА НА СССР
  • 23 мамо аз съм пилот

    6 0 Отговор
    омръзна ми от глупости. Всички (руснаци, американци, корейци, англичани) се имат за голяма работа, а дефакто само лаят. Няма ли най-накрая да започне ядрената война че да мирясаме най-накрая.
  • 24 мърша

    1 0 Отговор
    тая ли предателска мърша ще ни казва че русия е виновна,ние пък казваме че той и американците са виновни е и
Новини по държави: