14 Март, 2018 15:40 2 835 49

Великобритания ще гони руски дипломати

  • великобритания-
  • дипломати-
  • русия

Това беше обявено от британския премиер Тереза Мей

Великобритания ще гони руски дипломати - 1
Снимка: БТА/AP

Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че страната ще експулсира 23-ма руски дипломати, съобщи BBC.

Мей обяви това в реч пред парламента. Решението е свързано с отравянето на двойния агент Сергей Скрипал.

Британските власти вече обявиха, че смятат руските служби за отговорни за нападението. Според Мей руските действия са „незаконно използване на държавна сила“.

Според анализатори това е най-голямото експулсиране на дипломати в страната през последните 30 години. Мей заяви, че посочените дипломати ще трябва да напуснат страната до 30 дни.

Планира се да и списък със санкции, подобен на списъка „Магнитски“. Ще бъдат засилени и проверки на пристигащите на Острова руски граждани.

Русия вече отхвърли твърденията, че има нещо общо с атаката. От там обявиха, че са готови да отвърнат на всякакви санкции.

Все още не е ясно кои дипломати ще бъдат експулсиране. Очакват се още решения по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    58 12 Отговор
    Явно съм пропуснал - какви са доказателствата, че руснаците са го отровили!?

    Коментиран от #39, #47

  • 2 Новичок“

    32 9 Отговор
    а нам все равно
  • 3 Робот

    37 18 Отговор
    Ха,ха от подобни люти санкции , на Владимир Владимирович му расте пи6ката! Комици!
  • 4 Владо Вр

    26 13 Отговор
    Един по един си отиват големите комици на Великобритания. Явно нови няма, затова ги сменят политиците. Ще поживеем, ще видим, ще се по смеем.
  • 5 Новичок

    12 17 Отговор
    http://www.mediapool.bg/sazdatelyat-na-novichok-samo-rusiya-mozhe-da-stoi-zad-otravyaneto-vav-velikobritaniya-news276703.html
    ето едно доказателство

    Коментиран от #8, #41

  • 6 Реалист

    12 19 Отговор
    A total of 23 diplomats had been identified as “undeclared intelligence officers” and had been given one week to leave the UK.

    Г-н Стойчев, по горното е копи-паста от "Индепендант" и там се казва ЕДНА СЕДМИЦА за ушанките - шпиони, не 30 дни. Да не сте се объркали че това е най-голямото гонене от 30 години насам?

    Добър ход на англетата. Освен това кралското семейство са декларирали че на световното по футбол никой от тях няма да отиде.
  • 7 Кълвач

    21 10 Отговор
    Трябваше да зарадват феновете на футбола на Острова с бойкот на СП и да си осигурят падане на кабинета, а също така и място сред най големите глупаци в Британската история!
  • 8 балама

    23 14 Отговор

    До коментар #5 от "Новичок":

    Аха - изобретателят на лекарството, който живее в сащ, казва, че само Русия да стои зад атаката. И това е "доказателството".

    А, пък сащ не се интересуват от отрови.

    Не съм чак такъв балама. Пък за да вЕрваш в това, сама до си балама не стига. Трябва или да си завършен идиот, или да ти плащат, или и двете.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СМАРТФОН

    7 6 Отговор
    И тази е една кукла на конци.Русия пудел не се ли произнесе и той.
  • 11 СССРБАРЕТА

    17 11 Отговор
    Ееее па убаво че нема да ходат на световно, таман да не грозат с грозните си мутри тоя красив форум!!! Една КАМИЛА ПО МАЛКО!!!
  • 12 ЗайоБайо

    17 14 Отговор
    А ДОКАЗАТЕЛЬСТВА ЕЩЕ НЕТ........
    Русия ще да е, ми нали Менделеев е руснак.

    Коментиран от #13

  • 13 балама

    14 12 Отговор

    До коментар #12 от "ЗайоБайо":

    Мъ как ве - един като Родченко, дето живее в сащ, казал, че само Русия може да е.

    Ти какви други докателства искаш.
  • 14 Владо Вр

    12 8 Отговор
    После руснаците ще изгонят толкова английски служители. Нищо ново под слънцето. А доказателствата, кучета ги яли. Важното е да се вдига шумовевица. Колкото до СП по футбол-да си го гледат по телевизора, а и с тези изцепки на английските фенове, може и по-зле да стане.
  • 15 Историк

    14 16 Отговор
    Бавно, но трайно и качествено около руската кочина се изгражда санитарен кордон, който да я отделя от цивилизования свят. Освен това сериозно ще бъде редуциран потенциала им за водени на хибридни войни срещу нормалния свят. Следващите стъпки на това ограничение ще засяга и профилактика и контрол на местните им помагачи и агенти на влияние..

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Реалист

    13 13 Отговор

    До коментар #15 от "Историк":

    Трябва по-бързо да го направят това. И тогава в сайтове като този ще се изисква регистрация с лични данни за да си пишеш. Знаеш ли колко рязко ще изчезнат копейкаджиите - в 24 часа направиха регистрациите задължителни и тролчетата на путлер се покриха.

    Коментиран от #20, #24, #26, #34

  • 18 ГОСТ

    8 7 Отговор

    До коментар #16 от "Осман":

    АМИ, ЕТО ТИ ПОВОД, ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАТ И ДА НЕ ХАРЧАТ КИНТИТЕ СИ В РАША. ЕЙ, ТВА ДА СИ РИЖАВ БАСТУН НЕ Е ЛЕСНО
  • 19 Kcaniba

    10 13 Отговор
    ми тя великобритания е толкова "велика" , след поражението във ВСВ, че освен да приютява всекви отрепки, предатели, бинши агенти , са ги трови при нужда , в угода на големият брат от бившите колонии за друго не я бива.
    Е да, максимум, което гендерите още могат да сторят е да изгонят дипломатите на Русия...
    галеми и велики са великобритания!!
    Принцеса Даяна се усмихва в небесата...

    Коментиран от #25

  • 20 ГОСТ

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    И ТОГАВА РЕАЛИСТИ, ЮРИСТИ И НАБЛЮДАТЕЛИ ЩЕ ПЛАЧКАТ КАТО ВДОВИЦИ ЗА ...
  • 21 ГОСТ

    3 7 Отговор
    ПУТИН УБИ ДАЯНА
  • 22 РЖД

    8 8 Отговор
    Това прахче го има и в Украйна,но Мей няма да замеси пияндето Потрошенко..Путин отново е на,,мушката,,идва 18.03...след три мес.е световното по футбол,сега трябва яко плюене и ръкочене по Россия..
  • 23 123;)

    10 10 Отговор
    Путьо ще яде масура,много скоро,Тръмп го поздрави с митата а Тереза ще му задържи парите мин. за една година!На сибирския мъх,вече втора година се вдига цената!

    Коментиран от #28

  • 24 толерантен

    8 6 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Няма друг начин соросоидиотската "истина" да възтържествува.
  • 25 Ico

    8 12 Отговор

    До коментар #19 от "Kcaniba":

    Тъпако Кралството не само спечели ВСВ но воюва и две години повече от рашките докато те заедно с Хитлер деляха Европа.Дори спаси гъза на Сталин когато цялата му прехвалена армия беше унищожена от Вермахта есента на 41

    Коментиран от #30, #35

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Трол

    10 6 Отговор
    Слабите държавници си вдигат рейтинга с плюене по Русия. Тази патка, Тръмп, Борис Джонсън...... Да те чули Меркел да плюе?
  • 28 селянин

    6 7 Отговор

    До коментар #23 от "123;)":

    Тереза е яд,че Путин,,избра,,Тръмп..защо Меркел не плюва,ами Северно поточе 1,сега ще има и 2..
  • 29 Румяна Костова

    9 6 Отговор
    Кога ,ако не сега,в навечерието на Световното по футбол и седмица преди изборите в Русия е най-подходящото време да се трови,не дотрови отдавна никому ненужен,обменен шпионин?И то с измислен от руските химици газ,формулата на който обаче има в научните списания.А количества от него,в Украйна и в почти всички бивши социалистически.републики.Очаквам да намерят като доказателства:визитната картичка на Путин или някоя ушанка .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Барчо

    9 7 Отговор
    Руснаците санкции не ги плашат, защото на практика санкции няма. Санкции не разбирам да се забрани да влизат в определени държави 50-60 човека и да се забрани търговията с 50-60 фирми от руска страна. Санкции разбирам да се спре всякакъв внос-износ от и до Русия. Спира се газ, нефт, както и атомно гориво и т.н. и да се спре потока на продукти към тях. Това са санкции!!! Всичко друго е мижи да те лажем. Джаф джаф джаф - каза оная.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Румяна Костова

    6 6 Отговор
    Дали Тереза Мей е наясно,че промишлено химическото вещество, наречено,,Новичок,, се е произвеждало в Узбекистан,а не в Русия.А със затварянето на това производство са се занимавали САЩ.Остава да се призоват и техни представители като свидетели да пояснят какво са сторили със готовата продукция на склад.
  • 34 Монгомъри

    5 7 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Куха лейка в климакс в дует с шарлатан-султан!
    Элитни фактори на този свят!
  • 35 Кики

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "Ico":

    Колега, считам коментара ти за свръх гениален, затова те моля да ми разрешиш да го приснимам, увеличава и да го сложа в рамка изложен в центъра на моя град! След това ще помоля Факти. бг да ми дадат авансово 200 минуса и да ти ги сложа.
  • 36 jnvboafn

    4 6 Отговор
    мърла......
  • 37 капитана

    11 6 Отговор
    Пълна 0лиг0френия!
    Тази английска крава съвсем изперка.
    По цял свят си невинен до доказване на противното. Явно обаче за Русия това не се отнася. Те пък са виновни и без доказателства. Важното е само някой либерастки политик да се изкаже и край.
    Накрая да не се окаже, както със сваленият малайзийски самолет над Усрайна. Обвиниха руснаците 2 часа преди да го свалят. Всичко е документирано. Та обвиниха ги без 1 доказателство дори. Краварите щяха сателитни снимки да вадят и нищо не изкараха. Усраинците и те някакви доказателства искаха да изкарват, както и холандците, но и те нищо. Накрая засекретиха разследването и потулиха нещата. Все пак се намериха смели журналити от БиБиСи, които направиха документален филм и дадоха интервюта с очевидци (има 100 свидетели от които 7 са видели изтребител, който лети до Боинга). Обвинен е Украинският военен пилот Владислав Волошин, но той естествено отрича. Все пак е доказано, че самолета е свален не от „Бук“, както твърдяха всички заинтересовани лица, а от ракета въздух-въздух, т.е. от изтребител. Там други изтребители освен усраински други не е имало. Ама бързо потулиха нещата. Сега пак ще ги потулят, но важното е да кажат и повторят 100 пъти на света, че руснаците са виновни и да насаждат омраза.

    Коментиран от #43

  • 38 681 БГ

    2 2 Отговор
    Мен ма боли слайдера кой ще гонят !
  • 39 Кольо

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "балама":

    Същите като при сваления над Украйна самолет
  • 40 До 25 Ico

    8 8 Отговор
    Мнооо" си зле......И Наполен и Хиттрер се насраха в Русия защото:
    1.Тя е необятна с неизчерпаеми ресурси, които са:
    -финансови
    -материални
    -човешки
    2.Няма да си губя времето с неграмотни олигофрени с ниска езикова култура на речта, които не могат и не искат да се самоопределят като нискоквалифициран продукт на времето след 1989 г..........
  • 41 бай той

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "Новичок":

    А ти прочете ли какво казва този мерзавец предател:

    "Фактът, че Кремъл, подобно на всички престъпници, непрекъснато отрича, не означава нищо", каза Мирзаянов от дома си в Принстън, щата Ню Джърси, където живее в изгнание повече от 20 години.“

    За да се нарече някой престъпник трябва първо да има доказателства. Без тях никой не е престъпник. Само това ми стига, за да разбера колко му е акъла на този руски химик предател. Да плюеш там от където си излязъл не е много добра проява и говори много за човека.
    Интересно ми е обаче друго, защо при многократните искания от руска страна да им се прати проба от веществото никой не им изпрати? Защо те, като искаха да участват в разследването не им разрешиха? Явно има защо плъховете на острова да се правят на ударени и да правят тези простотии. Ясно е на всеки, че краварите им дърпат конците, но вече почна играта много да загрубява. Прекалено елементарно взеха да е играят тази игра джендърите.
  • 42 Stefko88

    6 4 Отговор
    Отново в калта......типично за съветите.... Ха ха ха ха. Йес ! Жалко , че не пия бих си сипал едно по случая.

    Коментиран от #48

  • 43 Барчо

    3 6 Отговор

    До коментар #37 от "капитана":

    Специално за този самолет гледах разследване и свидетелски показания. Откъде е летял, къде е ударен и т.н. Всичко показва, че си е ударен от укрите.
  • 44 Барчо

    5 6 Отговор
    За да се изнесат руските дипломати Терито и дава една седмица, а те 30 дни. Така се изцепи. Все пак там има и доблестни политици, които зададоха въпроса дали изобщо е търсен диалог с руснаците и съдействие и на какво основание биват обвинявани. Отговор не получиха, а добре подготвено освиркване. Абе всичко е пунт и пластика. Да видим докъде ще стигне изцепката.
  • 45 Сокерес Сорос Сократ

    2 1 Отговор
    Намирисва ви на война, кажи верно, е та чак сега ли? Добре са се усетили някои, другите да си пишат глупостите.
  • 46 Барчо

    3 1 Отговор
    Стига сте злоупотрябвали с това, че съм джендър, това вече се изтърка. И ние гейовете сме хора!
  • 47 СТАРОТО

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "балама":

    доказателствата са ОЧЕВАДНИ ! Това не им е за първи път на пияндурниците-в миналото убиха с радиоактивни материали още руски емигранти а и историята с чадъра е още едно доказателство ,че Русия е империя на злото !!!
  • 48 русенец

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Stefko88":

    Ами прежали се и пийни. Може даже да ти се избистри аспиринчето.
  • 49 Знайко

    1 0 Отговор
    Тази Тереза Змей, малко да се спре, че скоро и Англичаните ще я изхвърлят от острова!
Новини по държави: