16 Май, 2018 15:03 1 588 1

Още депутати = 60 милиона евро

  • германия-
  • бундестаг

Новият Бундестаг ще струва на данъкоплатците във ФРГ още 60 милиона евро всяка година

Още депутати = 60 милиона евро - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел и нейното правителство станаха обект на критики заради проектобюджета за 2018 година, съобщи в. Bild.

Новият разширен Бундестаг ще струва на данъкоплатците в страната още 60 милиона евро или 71 милиона долара всяка година.

Германският парламент се увеличи от 631 народни представители до 709, а това доведе до нарастване с 9,8 на сто на разходите за долната камара на парламента до общо 955,64 милиона евро, заложени в сегашния проектобюджет.

Всекидневникът допълва, че тази година за работата на сътрудничиците в офисите на парламентаристите ще бъдат похарчени 27 милиона евро, а разходите за заплащането на депутатите ще се увеличи с 8,5 милиона евро.

Още депутати = 60 милиона евро

Според закона за изборите Бундестагът трябва да има 598 депутати, но заради особеностите на германския модел на избори, който предполага да се отпускат допълнителни мандати, съставът на парламента на ФРГ редовно превишава тази цифра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ патриотъ

    1 0 Отговор
    Те германците са богати и могат да си го позволят,ама нашия парламент трябва да се съкрати на 60 човека и заплатата им трябва да бъде 500 лева!
Новини по държави: