16 Май, 2018 15:52 15 698 41

НАТО омеква за Русия

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • русия

Алиансът готов на диалог със страната

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенбер обяви, че е възможно да започне укрепване на връзките между групата и Русия, съобщи Le Figaro.

Столтенберг обяви, че подкрепя по-близък диалог с Русия. Според него той важен за запазване на стабилността.

„Русия си остава наш съсед. Ние не искаме отношенията ни да се превърнат в нова студена война или в нова надпревара във въоръжаването. Ние продължаваме да търсим диалог с Русия. Смятаме, че това е възможно“, заяви Столтенберг.

Според него сегашното положение може да доведе до напрегнати ситуации. За това и призовава да се търси подобряване на отношенията, дори и това да не е възможно сега, а на по-късен етап. Той допълни, че Русия модернизира въоръжените си сили. За това е и важно да се намери начин за разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    31 1 Отговор
    Не е ООН,а НАТО
  • 2 Коментар

    40 12 Отговор
    Айде СТИСКАЙТЕ СИ РЪЦЕТЕ🤗
    Взимайте пример от КОРЕЙЦИТЕ.
  • 3 Eee

    25 2 Отговор
    Ало автора,оправи си заглавието или не правиш разлика м/у ООН и НАТО ?????
  • 4 Kcaniba

    48 13 Отговор
    оон, нато - все тая!!
    раята на фащ!!!
    фащ са роби на жидомасоните!!!
  • 5 юрист

    15 37 Отговор
    Това не е “омекване“ на НАТО, а най- обикновен дипломатически ход, но от къде ли авторът на статията ще е чувал и ще знае каква е същността на дипломацията...Г-н Стойчев- каква ОКС имате и Вие магистър ли сте по журналистика?

    Коментиран от #8

  • 6 Исмаил

    40 12 Отговор
    Инак трябва да дават много пари за памперси,
  • 7 НКВД

    52 14 Отговор
    НАТО омекна като варен кренвирш и то само от един парад!
  • 8 Белчо

    54 13 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Виждам , че макар да акумулирате минуси, сте осведомен човек.
    И затова искам да Ви попитам: колко съветска армия е имало в България, през годините до 1991,и плащала ли е някакви пари. И колко американски войски има в България, и плащат ли нещо ?

    Коментиран от #10, #11, #32

  • 9 СССРБАРЕТА

    48 11 Отговор
    Пред портите на Москва всички са омеква ли!!! Явно руското оръжие им действа омекващо !и ние всички го виждаме един по един се изреждат принцове принцеси канцлери царе и царици президенти императори спокойно за всички ви има място на килимчето
  • 10 юрист

    11 39 Отговор

    До коментар #8 от "Белчо":

    “...Публикувано във факти.бг: колко съветска армия е имало в България, през годините до 1991,и плащала ли е някакви пари....“ Съветската армия е окупационна за България армия, докато базата ни в Ново село се отдава под наем чрез публичен двустранен военен международен договор, който можете да прочетете и Вие в сайта на МО тук- https://www.md.government.bg/bg/ и тук - https://www.md.government.bg/bg/cooperation_bilateral_agreements.html

    Коментиран от #12, #28

  • 11 юрист

    10 27 Отговор

    До коментар #8 от "Белчо":

    Вижте частта “Споразумения, свързани с прилагането на рамковото Споразумение между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната:- https://www.md.government.bg/bg/doc/cooperation/bilateral/USA/AgreementBGUSA.pdf .Намира се около средата на страницата на
    https://www.md.government.bg/bg/cooperation_bilateral_agreements.html

    Коментиран от #15

  • 12 ку ку руку

    26 12 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Верно грее силно слънцето,рано е още за слънчасване ама ти си знаеш.

    Коментиран от #14

  • 13 Трол

    35 12 Отговор
    Я дай сега да видим един договор на работещ българин в тези бази. Какви им са правата и какво им е забранено? Подлежат ли на разследване от българските правораздавателни органи американски военни извършили престъпление на българска територия? Аз ги знам отговорите. Обясни ги ти! А и не си отговорила на въпроса за руските военни в България. Много си слаба,моме,изключая екстериора ти.
  • 14 юрист

    10 39 Отговор

    До коментар #12 от "ку ку руку":

    Не знам какво точно искате да кажете, но фактите са си факти- войници от американската армия не присъстват насилствено в България, като чужда окупационна армия, а в качеството си на страна по двустранно международно военно споразумение между България и сащ. Така, че- когато някой заблуден “човек“ напише, че България била държава, окупирана от сащ, мога само да му се изсмея на твърдението...

    Коментиран от #17, #21

  • 15 Мек Член

    35 12 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Сътрудничество е когато има полза и за двете страни а това си е живо ИЗПОЛЗВАНЕ. Както и да ти плащат 2% от златото и да им плащаш произведения ток по тяхна преценка,абе не ми се изброява.
  • 16 Мечката

    36 13 Отговор
    "Той допълни, че Русия модернизира въоръжените си сили. За това е и важно да се намери начин за разговори."

    страх ве е от мечката а?
  • 17 ку ку руку

    33 14 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Да бе и турците тука така са ПРИСЪСТВАЛИ 500години,според твойте наставници.
  • 18 юрист

    10 30 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Я дай сега да видим един договор на работещ българин в тези бази. Какви им са правата и какво им е забранено?....“ Намерете си го сам. Ако това физическо лице е мой клиент, аз съм длъжна да пазя адвокатска тайна и да не оповестявам личните му данни, както и съдържанието на неговият договор. От 25.05.2018г. започва прилагането на GDPR и това предполага още по-усилена защита на личните данни на физическите лица:)

    Коментиран от #20

  • 19 ****

    37 14 Отговор
    До сега лаехте какви ли не глупости по адрес на Русия,и като видяхте дебелия да ви подпира отзад,и започнахте да омеквате,Русия не вярва на думи които нищо не струват,говорят ли ти за мир и разбирателство,значи лицемерничат,готви се за война.
  • 20 Трол

    35 13 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Шшш айде без чупки от съдебно заседание! Много добре разбираш! Просто ще представиш един проектодоговор с клаузите на американците-примерно,че нашите нямат право да стачкуват, че биват уволнявани според американското а не българското такова. Не отговори за наказателната отговорност на американците при престъпление извършено от тях! Не отговори на друг колега за руските войски в България. Изобщо кукло, чеп за зеле не става от теб!

    Коментиран от #22

  • 21 Шеф

    24 13 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Взимай метлата и да не си ми пипнала компютъра !

    Коментиран от #23

  • 22 юрист

    9 33 Отговор

    До коментар #20 от "Трол":

    “...Публикувано във факти.бг: Просто ще представиш един проектодоговор с клаузите на американците-примерно...“ Хахахаха- за да го ползваш ти като сламка и да се представяш наляво и надясно за ФЛ, което знае и може повече от адвокатите и предоставя адвокатски услуги на цени, много по-ниски от адвокатските?:( В окото ми да плува мистралчето, което Франция отказа на русия?:)

    Коментиран от #24

  • 23 юрист

    9 33 Отговор

    До коментар #21 от "Шеф":

    Къш, троле- бегом да лъскаш обувките на корпоративните ми клиенти на входа на кантората ми! За това ти се плаща!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ебтер

    33 12 Отговор
    Ало юрист ли си, юристка ли си...и аз не знам, но ще ти кажа със сто процента/100%/, че ползуваш пари от отвъдокеански фондаций! В България почти всички юристи са се свързали по някакъв начин с фондаций и...черпят ли черпят ресурси от там!!! Как можеш да напишеш нещо, което няма да се хареса на плащащите???Невъзможно нали??? Аофициално съветска армия не е имало в България, не е било нужно! А сега не само има чужда армия у нас, но и не плащат и една стотинка на България! Дори обратното-взимат ни на безценица златото и ако има техни фирми/хамерикански/ такива договори ни праскат, че ...ум ни зайдва! Пример "хамериканските въглищни мини-марица"! Но така са направили договорите, че предателите масони уж българи нали затова ги слагат от вашингтон за такива, ако се нарушат-ще плаща държавата България милиарди левове или долари!!!

    Коментиран от #37

  • 26 Ебтер

    5 19 Отговор

    До коментар #24 от "Трол":

    А ти юристката-масон ли си? Или още не си ...заслужила и сега се напъваш!? Може като цеци апартамента и росен плевнята да те вземат в ...трилатералната комисия/тристранната комисия/? А може и при "билдербергерите" да те вземат или при "ройзенкройцерите"! Май най-сигурно при "илюминатите" при Слави Трифонов и ще смяташ, че си "рептилка"! В шотландския орден много трудно ще пробиеш! Ееее кажи...от кои си???
  • 27 Наблюдател

    22 10 Отговор
    Крайно време е петата колона от продажни безродници да бъдат третирани като чужди агенти работещи против националната сигурност на България.

    Коментиран от #29

  • 28 гост

    16 11 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Още работиме със съветска техника ,а да не споменаваме горивото с цена 0.26 СТОТИНКИ.Демокрацията в тая територия България (щото държава е силно казано)дойде за малък кръг хора благодарение на фаш.
  • 29 А стига бе

    19 12 Отговор

    До коментар #27 от "Наблюдател":

    И аз така викам-марш на соросоидите от България...
  • 30 Голям прос

    30 13 Отговор
    Съветската армия, юристке, плащаше с оръжия. Имахме и търговски отношения, имахме и безвъзмездни плащания кеш. По-добре от мен можеш да намериш и документи за това. Аз лично не се чувствах окупиран.

    Коментиран от #31, #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 знаещ

    12 10 Отговор

    До коментар #8 от "Белчо":

    Имаше "съветници" в МНО и , родовете войски и армиите.А войска нямаше, българския режим беше толкова предан на съветските господари , че след поставяне на послушен режим Червената армия се изтегля след 1948 г. Естествено както и руската след Освобождението и тази от 1944 е на българска издръжка.Така , че въпроса ти е зададен неправилно.Република България не издържа части на НАТО при престоя им в страната.
  • 33 Трол

    5 12 Отговор
    Сигурен ли си, че имаше руски съветници в МНО? Много глупости пишеш!
    "Споразумението между правителството на България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано на 28 април 2006 г. и ратифицирано от Народното събрание, предвижда САЩ да не заплащат наем за използването на обектите, но да покриват всички разходи по използването и поддръжката им."
    А това как ти звучи?
    До 48 година се радвай, че само издръжка сме давали, че тя се води окупационна, че нещо сме били в другия/пак грешния съюз!
  • 34 РУСОМАХА

    2 10 Отговор
    Е как няма да умекне.А бои !
  • 35 Do големия прозД

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Голям прос":

    Да-да, "плащаше", туй уран, туй злато, туй тютюн, туй розово масло, сирене, кашкавал, домати, абе почти всичко - "плащаше" го под себестойността, ако знаеш какво значи това. А хард-дисковете на ДЗУ, дето ни струваха по 2 валутни лева (ок. "3.00) ги изкупуваха по 15 преводни копейки. "Братушки", и цените като за "братушки".

    И не се съмнявам, че не си се чувствал окупиран, те специално ви събираха от обори, кокошарници и сайванти, да се подписвате с печатни букви или кръстче, да не знаете що е нож, вилица или течаща вода, нужникът беше задължително да е на двора. И ви правеха, директори, посланици и президенти. ВИкахте му "класово-партиен подбор". Пълно щастие!

    Иначи никът ти е готин!
  • 36 Съюза

    1 8 Отговор
    Къде ще върви в тръните Нато напъваха се заради малоумните британци разбраха ,че не са прави и айде ръкостискане с другаря Владимирович.
  • 37 По доставката

    1 7 Отговор

    До коментар #25 от "Ебтер":

    Точно така.
    3 бази ползват и не плащат.Даже наскоро Борисов го каза.
  • 38 Хикс игрек

    2 8 Отговор
    А какво стана със Скрипал;)
    Много пропаганда и всичко се потули.
    Една голяма лъжа.
  • 39 Военен

    2 8 Отговор
    Нищо не плащат. И храна и вода не пият от нас даже. Имат си техни магазини в базите.Продуктите си докарват с камиони.
  • 40 Ебтер

    2 6 Отговор
    Ееех-ама много са големи глупаци, които подържат наглите хамериканци! Абе вие толкова ли сте прости та не разбирате, че на времето ...СССР ни даваше толкова много работи заради хитрия Живков, ...че и сега още има какво да крадете! Та дори сме ...продавали нефт на шести хамерикански флот за долари! А не си мислете, че руснаците са ...трева пасяли и нищо не са знаели!Просто са помагали на България! А сега хамериканците правят така, че ...всички млади да избягат, а останалите тук ...да проституирват, да пушат хашиш и марихуана ...и да вземват заеми от ...техните банки! Ееех на това какво се вика??? Не заробване, а ...сигурно голяма обич??? Идиоти с идиотите му недни! Като вземате долари за глупостите, които плещите...поне малко се позамислете ...с малкото мозък който все още ви е останал...след вземането на опиатите!!!

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.