16 Май, 2018 20:59 2 557 7

Вучич получи план от Запада

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • запада

Той е за въпроса с Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че е получил от Запада разширен план за разрешаване на казуса с Косово. Това той обяви по време на визитата си в София, съобщи B92.

Според сръбски представители Вучич за първи път признава за подобен план. Преди имаше спекулации, че Западът оказва натиск над сръбския президент по случая.

„Никой не отправя заплахи към мен и Сърбия. От пет години сме под натиск, защото Западът признава независимостта на Косово, а ние не. Ако получа нещо, за което да информирам сръбската общественост, ще го направя, но на този етап имам само индикации. Нашата позиция е трудна, но я спазваме“, заяви Вучич.

Той заяви, че в момента се търси компромисно решение и за двете страни. Сърбия преговаря с Косово за признаването на независимостта на страната. Преговорите са ключови за бъдещето и на двете страни в ЕС.

Очаква се на срещата в София въпросът отново да бъде обсъден,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    15 3 Отговор
    Няма да излъжат Вучич. Това не е необразованият Борисов, когото всеки лъже, а и той си е слуга по душа.

    Коментиран от #2

  • 2 Тео

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "мнение":

    Е какво има да го лъжат или изпълнява плана и има бъдеще в ЕС (към което Сърбия се стреми)или не изпълнява и няма ЕС , а само флирт с Путин и евентуално Евразия (което Сърбия не иска).Просто и ясно!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ****

    4 2 Отговор
    На Сърбите въобще не им трябва никакъв ЕС,това е един загниващ съюз който започва да се разпада,тук не се вземат решенията единодушно или с мнозинство,а се налагат от няколко държави.По добре да се държат с Русия,и занапред ще бъдат много по добре,Русия инейната икономика се развиват,докато в ЕС се очаква да изпадне в финансова криза и нова рецесия.

    Коментиран от #6

  • 6 знаещ

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "****":

    Даже и рецесия да има живота на хората в ЕС е по добър от този в Русия, където пиенето на бояришник не е от имане на пари за друг алкохол.

    Коментиран от #7

  • 7 ****

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "знаещ":

    А ти в България да не си мислиш,че пиеш качествен алкохол,колко хора си отидоха и тук от такива ментета,а за храната която ни продават големите вериги,нещо ще кажеш ли,качество поклук,правят всеки ден промоции на боклучивата си храна,и ти си мислиш,че се храниш по здравословно от руснаците ли?
Новини по държави: