Last news in Fakti

18 Май, 2018 12:50 1 506 4

НАТО хвали Тръмп

  • нато-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Столтенберг доволен от бюджетната политика на президента на САЩ

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг похвали президента на САЩ Доналд Тръмп в усилията му за повишаване на военния бюджет на членовете в Алианса, съобщи ДПА.

Според Столтенберг действията на Тръмп имат реален ефект върху съюза. Той заяви, че трябва да се продължи с такива действия.

„Тръмп прояви лидерство по въпроса за разходите по отбраната, защото е важно всички да допринасяме за общата ни сигурност. Неговите действия имат реален ефект и това е видимо. Всички съюзници започнаха да добавят милиарди към своя бюджет“, заяви Столтенберг.

Държавите от НАТО има споразумение да отделят по 2% от своя БВП за отбрана. Много от тях обаче търпят критики, че не спазват споразумението.

Предстои среща на върха на НАТО през юли. Столтенберт е във Вашингтон за предварителни преговори. Той ще разговаря с американския президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    14 2 Отговор
    Все по-ясно се вижда,че НАТО това е САЩ...и САЩ това е НАТО...ФАКТ...Тогава за какъв суверенитет могат да говорят останалите членки на НАТО??? За каква защита на националните интереси може да се говори от страна на НАТО????

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "ФАКТ":

    Не се напъвай много! САЩ са лидерите в НАТО и дават най-много за организацията! Никой не е там насила! Това да не е СеСеСеРе и СИВ с Пражка пролет и други действия спрямо съюзници(насила)
  • 3 Крокодила Гена

    0 0 Отговор
    В НАТО не сме на сила. Но в СИВ бяхме доброзорно. Само ще спомена Унгария 57-58г Чехия 68г Полша 80г Всички и до днес мечтаят да се върнат отново в кочината сив
  • 4 Крокодила Гена

    0 0 Отговор
    Два процента от ВВП е много по изгодно за България от колкото да подържа армия. Да всеки иска страната му да има най добрата и силна армия,но ние българите с нашата силна" икономика едва ли ще можем и кепета да им купим.