22 Май, 2018 09:11 1 827 8

Тръмп с още по-грандиозни планове за Ерусалим

  • ерусалим-
  • доналд тръмп-
  • израел-
  • сащ-
  • палестина-
  • ликуд

Предградието Абу Дис, на изток от Свещения град, трябва да стане столица на бъдеща палестинска държава

Тръмп с още по-грандиозни планове за Ерусалим - 1
Снимки: БТА/АР

Предградието на Ерусалим Абу Дис, на изток от Свещения град, трябва да стане столица на бъдеща палестинска държава според замислите на американския президент Доналд Тръмп за мирно споразумение между евреите и палестинците.

Това заяви председателят на израелската партия "Йеш Атид“ Яир Лапид, цитиран от електронното издание The Jerusalem Post.

“През почивните дни, различни източници разкриха, че в документа на Пентагона, който ще бъде представен следващия месец, Абу Дис ще бъде споменат като столица на Палестина“, заяви Лапид по време на партийно заседание.

Според неговите думи премиерът на Израел Бенямин Нетаняху знае за плана и се е съгласил с него.

Тръмп с още по-грандиозни планове за Ерусалим

"Това води до два въпроса“, посочва Лапид. "Единият е, дали решението за две държави е обратно на масата със съгласието на премиера? Вторият е, дали Абу Дис е приемлив за Нетаняху като бъдеща палестинска столица. Знам, че премиерът не дава интервюта, но има граници на неговото мълчание. Ако това е вярно, израелското общество трябва да го знае“, подчерта той.

По време на срещата на "Ликуд“, чийто председател е премиерът, малко след това, Нетаняху не коментира конкретно по въпроса, но заяви: "Нашите успехи тепърва предстоят. Нашите политики не се основават на слабост. Не се базират на концесии, които ще ни поставят под заплаха“.

Тръмп с още по-грандиозни планове за Ерусалим

Нетаняху добави, че "Ликуд“ вярва в правото на еврейския народ над неговата земя и има воля за мир със съседите си, които действително го желаят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    8 7 Отговор
    Същото като с нас, столицата на палестина забутана в гето на йерусалим, т.е. Да се знае кой е шефа.....България е гетото в края на ес
  • 2 Иванов

    10 5 Отговор
    Има нещо с което мюслимите трябва да се съгласят и приемат и това е, че Йерушалайм е столицата на Йудея, днешен Израел и на Молитвения хълм отново ще се издигне Соломоновият Храм.
    От друга страна, нашите братя евреи чифути трябва да спрат с избиването на палестински деца и жени, под претекст, че нямали места в затворите и да инвестират в жилища и добре платена работа за палестинците, в образованието и здравеопазването им. Те са семити също като евреите и трябва да живеят като исгински братя помежду си, а не да получават огризки паднали от масата на господарите! Свещенната формула на мира е БРАТСТВОТО!
    ШАЛОМ!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Ххххх

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Неграмотно изказване след доста глупава статия… ..
    Като се има в предвид, че освен САЩ и Израел
    Повечето страни приемат Йерусалим за столица както на Израел така и на Палестина
    И умните регистрират факта
    Един народ две религии
    Умишлено се създава конфликт без решение.
    Като евреи се смятат и народи като например хазарите и други, приели тази религия….

    Коментиран от #8

  • 4 Дедо Грую

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Евреите не са ни братя. Повечето сегашни са ешкенази и те управляват. Ешкеназите са хазари, приели еврейската религия и са тюрки. Преди няколко месеца имаше и предаване за генетичния произход на различни групи хора по Нешънъл Джографик. Ешкеназите не са семити и се различават, и по външен облик.
  • 5 А бе Иванов,

    11 3 Отговор
    Пише се Юдея , а не Йудея. Ограмоти се малко преди да напишеш нещо.Излагаш се.
    Имало е 2-е еврейски държавици , които често са воювали по между си. Едната е била Юдея , другата Израил. Има и два езика и писмености: иврид и идиш. Сегашните евреи нямат почти нищо общо с тогавашните , освен религията , свадливост и посягане на чуждото.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пенсионера

    2 1 Отговор
    Аз не им вярвам, винаги има нещо задкулистно.
    Помя лозунга от миналото,: ЕДНО МИСЛИШ, ДРУГО ГОВОРИШ, ТРЕТО ВЪРШИШ. КОМДЕВИЗ
  • 8 lava

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ххххх":

    Човека взима имената така, както ги пише в Библията. Ерусалим не може да бъде столица на палестина, защото такава държава няма.