22 Май, 2018 10:31 1 018 1

Новак в политиката поема управлението на Италия? (СНИМКИ)

  • италия-
  • джузепе конте-
  • луиджи ди майо-
  • серджо матарела

Управляващата коалиция предлага юриста Джузепе Конте за премиер

Новак в политиката поема управлението на Италия? (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Петдесет и четири годишният Джузепе Конте, който е юрист, преподавател по право и новак в политиката, е предложен от управляващата коалиция за премиер на Италия. Това съобщи лидерът на антисистемното Движение Пет звезди Луиджи ди Майо след среща с президента Серджо Матарела, предаде ANSA.

Ди Майо каза, че другата партия в коалицията Лига на Матео Салвини подкрепя Конте. Салвини също се срещна с президента на Италия, но след срещата не спомена никакво име пред журналистите, а само каза, че двете партии са предложили кандидат.

Новак в политиката поема управлението на Италия? (СНИМКИ)

По конституция Матарела е този, който взима решението на кого да възложи мандат за съставяне на правителство. Той ще направи това утре след срещи с председателите на двете парламентарни камари - Роберто Фико и Мария Елизабета Казелати, които ще бъдат по обед местно време, предаде ТАСС.

В случай че след тези консултации Матарела се съгласи да връчи мандат на Конте, правителството съставено от него, ще премине през вот на доверие в парламента.

Джузепе Конте е роден през 1964 г. в Волтура Апула, малка община с 500 жители в областта Пулия в Южна Италия. Той е следвал право в Рим. Биографията му от 12 страници е публикувана в сайта на Движение Пет звезди. В нея се споменава, че той е бил на стажове и изследователски дейности в едни от най-престижните университети в света. Конте е преподавал в университетите в Сардиния, Рим, Флоренция и Малта.

Новак в политиката поема управлението на Италия? (СНИМКИ)

Конте беше член на административния съвет на Италианската космическа агенция. Той е бил и юрист-консулт на Търговската камара на Рим, както и член на комитета по надзор на няколко застрахователни дружества във фалит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вес

    0 1 Отговор
    Не мога да ви разбера Вас русофилите. Наричате популисти тези, които симпатизират на Москва и подкрепят нейните енергийни проекти ))))
Новини по държави: