Last news in Fakti

22 Май, 2018 18:10 28 574 55

Путин към България: Това е добър сигнал!

  • владимир путин-
  • румен радев-
  • сигнал-
  • русия-
  • покана-
  • българия-
  • президент

Българският президент покани Путин в България

Путин към България: Това е добър сигнал! - 1
Снимка: БТА/ AP

Визитата на президента Румен Радев в Русия е добър сигнал за възобновяване на отношенията между двете държави. Това посочи руският президент Владимир Путин след днешната си среща в Сочи с българския си колега Румен Радев. Двамата лидери обсъдиха развитието на двустранните отношения в редица сфери.

"В хода на разговорите, които бяха подробни и в широк състав, запознах президента Радев с нашите приоритети в двустранните ни отношения и по отношението на Русия към различни международни въпроси. Смятам, че визитата на президента е добър сигнал за възобновяване на руско-българските отношения в пълен формат", заяви руският президент.

Румен Радев поднови поканата си към Путин да посети България тази година. Той подчерта, че целта на визитата му е възстановяване на политическия диалог на най-високо ниво след дългогодишно прекъсване и успешно сътрудничество във всички области от взаимен интерес.

"Знам, че е трудно да говорим за доверие след три спрени мащабни проекти в условия, понякога, на остро противопоставяне - между ЕС и НАТО от една страна и между Русия от друга, в условията на санкции, на ограничителни режими, както и след недалновидно политическо говорене в последните няколко години. Но въпреки това, мога да кажа, че тази първа, решителна крачка е направена", посочи Радев.

Разговорите на двустранно ниво с България ще продължат и с премиера Бойко Борисов, обяви Владимир Путин, предаде БНР. В началото на днешната среща в Сочи той приветства Радев с добре дошъл и подчерта, че отбелязването на 140 години от Освобождението на България, в резултат на Руско-турската освободителна война е една от най-важните дати в общата история на двете държави:

"С това двустранните ни отношения не се ограничават. Има много неща, които ни свързват. На 24 май ние ще отбележим Деня на славянската писменост. През есента в България ще има дни на културата в Русия. Засега няма да засягам икономически въпроси. Ще отбележа само, че миналата година видяхме ръст на двустранната търговия, това ни зарадва, но имаме повече възможности от това, което сме постигнали. След няколко дни ще приемем премиера на България и с него ще продължим диалога".

От своя страна Румен Радев поздрави Путин с преизбирането му за президент за четвърти път и му пожела успешен мандат. Българският държавен глава отбеляза какви са очакванията му за днешната среща: "Наистина да направим един стратегически преглед на нашите двустранни отношения, за да констатираме не само силните традиции и огромният потенциал, който имаме, но и да създадем необходимостта от реални действия. Имаме много интереси взаимни и в областта на търговията, и на икономиката, на енергетиката, както казахме, на образованието и културата. Затова ще се радвам днес на един откровен и задълбочен диалог, който да даде основа и положителен импулс на нашите правителства да работят в тази насока".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хитър петър

    26 99 Отговор
    Путин иска да направи от Р Радев клизма за България!
  • 2 Реалист

    26 91 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: След няколко дни ще приемем премиера на България и с него ще продължим диалога" - т.е. тогава вече че говорим сериозно какво може и какво не може.

    А с пингвинчо радев е само ала-бала, колкото да се разходи десито.

    Абе, тоя път десито пак ли беше с ботуши и жилетка на приема? Дайте малко снимки от гръндж-модата на секретарката на слави учиндолския.

    Коментиран от #7, #8

  • 3 адсфх

    64 11 Отговор
    След като ни забраняват да купуваме ново руско оръжие защо да не направиме една врътка и не замениме плюс доплащане старите Мигове за нов МиГ-35.
  • 4 antimediator

    23 77 Отговор
    Кое е добър сигнал ?!
    Чеф разни родоотстъпници , членове на БКП-БСП са готови винаги да продадат Родината ?!

    Коментиран от #9

  • 5 Спасов

    91 19 Отговор
    Браво на Президентите Радев и Путин! Ще се оправят работите!

    Коментиран от #34

  • 6 патриотъ

    87 13 Отговор
    Това е верния път и президента го избра!Нашата единствена алтернатива е да вървим към сближаване с Русия и развиване на икономическите отношения във всички области!Дано и Боко да е поумнял и да прозре,че трябва да защитава икономическите отношения на България,а не на Америка или Европа!
  • 7 АКО ЩЕ И БАЙ ГАНЮ С ПУТУРИТЕ ДА

    44 6 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    ХОДИ ДА НА СДОБРЯВА СЪМ СЪГЛАСЕН
  • 8 ГосТ

    53 6 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Бате, само гледай фенотипа. Виж тази снимка, и след това с боко. Важното в случая е, че фенотипната разлика между Радев и борисов,напълно съответства на генотипната такава. Тя се изразява в образование, чужди езици и реч.

    Коментиран от #18, #22

  • 9 наблюдател

    70 9 Отговор

    До коментар #4 от "antimediator":

    Вярно е, че някои бивши комунисти, сега "демократи" продадоха Родината! Но я продадоха на Америка! И то за 30 сребърника! Да припомня за американските "Марица 1 и 3" Чиито договори източват от българите по 800 милиона годишно! Да припомня и за полигините, дадени без пари на американците. Да припомня и за фондациите на "филантропа" Сорос, които чрез пряко плащане на отделни лица или организации се намесват в политическото ни пространство и променят историята....

    Коментиран от #13, #30

  • 10 Айдееее

    68 10 Отговор
    Ауууууу соросоидите подивяха...колкото повече се пенявите и плюете-толкова повече се вижда че Президента прави правилните стъпки. От реакцията на джендър-соросоидите това се разбира..
  • 11 Гост

    60 11 Отговор
    Само така.Само напред.Нашите славянски отношения,ще пребъдат във вековете!!!
    Винаги,ще има приемственост между поколенията за прослава на позабравената ни дружба с Русия.Да го ду..а,джендърска европа.
  • 12 Руското братство

    13 56 Отговор
    „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!”
    ИВАН АКСАКОВ
  • 13 Явертъ

    16 55 Отговор

    До коментар #9 от "наблюдател":

    Ми много ясно че ще се намесват. Ние сме по-малки от песъчинка сравнени с която и да е развита страна. По-добре е да сме зависими от САЩ, просто защото е най-богатата и силна държава. Зле ли е Израел? Защо да сме зависими от тъпата Русия? Пропадаща, пиянска, посредствена държава.... Между другото всеки разумен българин отдавна е избягал от тая кочина България. Не знам въобще и що ви се ядосвам! Съжалявам че съм се родил тук! Хубава география и... Нищо повече.

    Коментиран от #17, #36

  • 14 Наблюдател

    17 46 Отговор
    Единственото хубаво нещо, което идва от Изток е Слънцето!
  • 15 НКВД

    54 10 Отговор
    Без Русия България върви назад последните 28г. са доказателство.

    Коментиран от #49

  • 16 Да уж

    35 7 Отговор
    Има хора - съзидатели, а има хора - разрушители.
    Просто не е за вярване, колко разрушителна енергия се харчи в България от страната на либералите, когато започват да говорят за сегашното посещение на български Президент в Москва. И не говоря за този форум, а по принцип. Кой ли не почна да омаскарява държавния глава на собствената страна и да обяснява, как той не може и не знае. Човекът иска поне нещо позитивно да направи в отношенията с Русия, за да прекъсне тая вакханалия, която водеше другия по отношение на Русия. Не, не може, някои сънародници дърпат го в казана и това е. Затова живеят в тази мизерия хората.
    Готови да се удавят, само и само да завлекат другиго на дъното.
    Не се отнася за всички, естественно.

    Коментиран от #19

  • 17 Да уж

    28 6 Отговор

    До коментар #13 от "Явертъ":

    Може ли такава неграмотност да демонстрирате? Израел??? България???
    Не за вярване до каква степен някои нямат понятие за това, за което говорят. Ама пък и със самочувствие?,😀
  • 18 арджентата

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    И защитаване на нашите, български интереси, на не на други страни и тяхното бъдеще...
  • 19 ДДТ

    10 23 Отговор

    До коментар #16 от "Да уж":

    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие.

    През последните десет години Русия прави второто, уврежда живота, спира неговото развитие, осакатява го и го убива. И в този смисъл Русия се явява като носител и еманация на злото. Империя на злото!

    Коментиран от #20

  • 20 Да уж

    19 8 Отговор

    До коментар #19 от "ДДТ":

    Кого е осакатила и кого е убила Русия?

    Коментиран от #21

  • 21 ДДТ

    15 29 Отговор

    До коментар #20 от "Да уж":

    Ами ако не знаеш Русия нападна Грузия и Украйна. Жертвите на руската агресия са десетки хиляди. Десетки хиляди са е цивилните жертви в Сирия, където руската авиация безразборно бомбардира жилищни квартали, болници, училища. Само убитите сирийски жени и деца са над 5000. Да не говорим за убийствата на неудобните на Путин журналисти, политици и бивши агенти.

    Коментиран от #23, #28, #33, #37

  • 22 Ttt

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Бате, гледай какво прави Баткоти Бойко без чужди езици и лицемерие!!!!
  • 23 Да уж

    24 9 Отговор

    До коментар #21 от "ДДТ":

    Нападна Грузия и Украина? Кога ги е нападнала? Да повтаряш лъжи сто пъти няма да ги превърне в истината.
    Някой ви е излъгал Русия никого не е нападала.

    Коментиран от #38, #44

  • 24 onq s konq

    6 18 Отговор
    Тоа продаде българя и даже добружа откъде земам луда пара от рента!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Христо

    22 7 Отговор
    Русия е голяма страна, която има много богатства, но има и липса на земеделски култури. Никак няма да е зле ако политиката се надочи в тази посока. Спокойно можем да произвеждаме хранителни продукти и всичкия излишък да бъде насочван към Русия, а не като сега земите да пустеят, селяните да бъдат принуждавани да зарязват земята си, защото от нея не се осигурява поминък. Тогава колкото и опити да прави Европа да ни пробутва нейните продукти, то нашето земеделие ще има пазар, а реално ние на този етап можем да имаме само едно добро земеделие.

    Коментиран от #27

  • 27 Да уж

    15 9 Отговор

    До коментар #26 от "Христо":

    В Русия не растат само банани и ананаси и т.п. в открит грунт.😀
    Не забравяйте, че Русия е голяма, и южната Русия доближава географската ширина на България. Няма култури, които не растат в Русия, но растат в България. Смокини, може би, не знам. Но и тях доставяме от каваказските републики. От нашите.
    Едва ли България може да върне руските пазари в такава степен, каквато сте имали по времето на СССР. Още повече в Русия държат на високо качество, а в България има още , съдейки и по този форум, невярна и остаряла представа за Русия - все вспоминават за най лошите консерви, които сте правили за Русия на времето.
    Турция, Египет, африканските страни навлязоха на руския пазар с пълна сила. Борете се, пробвайте, Радев дано да помогне.

    Коментиран от #31

  • 28 Психолог,ама не

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "ДДТ":

    Много си зле,честно.
  • 29 Булава

    2 5 Отговор
    Голямата обич.
  • 30 гларус

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "наблюдател":

    Може ли да се смята за родоотстъпник и евреина Паси .За крадеца Костов там си е икономика
  • 31 Георгиев

    7 16 Отговор

    До коментар #27 от "Да уж":

    Ти си руснак, нали? Не отричай! С две думи, в писанието си, се издаде! Русия отхвърля продукцията ни по Политически причини, цака ни мръсно!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 СТАРОТО

    9 18 Отговор

    До коментар #5 от "Спасов":

    хаха Фатмака на гости на Путьо-каква ,ли уйдурма ще направят на гърба на българина тия далавераджии ???
  • 35 Барчо

    17 6 Отговор
    Визитата на нашия президент беше много коректно отбелязана по тяхните медии. Отбелязаха, че по време на обтягане отношенията между двете държави Радев е бил военен пилот и командир на ескадрила. Даже и кадри от негови полети показаха. Демек, човека няма отношение към резила. Също отбелязаха, че България не изгони руски дипломати по провалилия се случай със Скрипал. Но пък намекнаха, че президента ни има само "представителна" функция. Путин ще разговаря по-сериозно с Бойко. Но едва ли ще има файда от цялата работа. Всичко вече е предизвестено. Вече коментирах това в друга подобна статия тук.
  • 36 СТАРОТО

    9 14 Отговор

    До коментар #13 от "Явертъ":

    "всеки разумен българин избягал от тази "кочина " ама защо няма НИТО един българин избягал в пропадналата и бедна Русия ? Явно ние българите не сме чак толкова глупави ,че да бягаме в тази пияндурска Русия. Я се замислете колко българи приблизително са "избягали" примерно в Германия и колко са избягали в Русия-хахаха

    Коментиран от #40

  • 37 Барчо

    16 7 Отговор

    До коментар #21 от "ДДТ":

    Първо. Грузия нападна Абхазия по заповед на същия тъпанар Саакашвили и руснаците ги разпердушиниха за няколко часа. Второ. Руснаците бомбандираха в началото ако изобщо имаш някакви спомени само и единствено така наречената "нефто-тръба" от цистерновози, които идил изпращаше в Турция денонощно. После започна и по ислямска държава и идилците. Но само по щабове по предварително събрана разузнавателна информация от самите сирийци. Всички останали наземни операции ги извършва сирийската армия. И много добре знаеш, че идилци и терористи използват винаги цивилни за живи щитове. При подобна ситуация в кравария, веднага бива застрелван и терориста и цивилния ако няма друг изход.
    Що се отнася до Украйна, не знам за какво говориш. Украйна и Русия и в момента са в търговски отношения, а над 2 милиона украинци си изкарват прехраната в Русия.

    Коментиран от #39

  • 38 СТАРОТО

    8 12 Отговор

    До коментар #23 от "Да уж":

    ха, как да не е нападала Русия Украйна и Грузия- и в момента в Украйна се водят военни действия между руските окупатори и украинските войски а за Грузия да ти припомня кървавите безчинства на руснаците срещу мирното население.
  • 39 СТАРОТО

    7 15 Отговор

    До коментар #37 от "Барчо":

    ти на Марс ,ли живееш,бре-вече втора година се води война на Украйна среу руските войски в Крим, Донецк и Луганск. И трите области са неразделна част от държавата Украйна!!! Е, и кой е окупатора ???

    Коментиран от #42, #43

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 648

    13 7 Отговор
    Най-доброто е да въртвим сами напред сътрудничейки си с всеки който разбира, че за нас няма друга алтернатива освен България.

    А иначе какво ни даде фашистите от САЩ. Америка за България и Соросоидните НПО-та се стремят да подменят Българския народ с цигани.

    Това ли им е благодарността за нашата лоялност. Или по-точно за надупването на родния "политически елит"? Позорни три мандата! Може би скоро ще върната надписа "Парламент" сваляйки стария "Държавен Обор"

    Въпреки всичко съм горда с това, че съм Българка!
  • 42 Барчо

    13 8 Отговор

    До коментар #39 от "СТАРОТО":

    Ти живееш не на Марс, а в друга слънчева система. Няма нито един изстрел в Крим. Кримчани си гласуваха и бяха приети от руснаците. Вчера двама платени се опитаха неуспешно да запалят къщата на кримски татарин, за да създадат прецедент. Но уви. Не стана. Хванаха ги и следата отиде до депутат от украинската Рада. В Донецк няма редовна руска армия, защото ако я имаше, всичко да е приключило.
  • 43 Барчо

    11 7 Отговор

    До коментар #39 от "СТАРОТО":

    Направи си справка Украйна с каква територия влиза като република в СССР. Ще се учудиш, че Крим вече си е бил руски, както и някои други части, които не са били украински. В последствие поради различни приумици са били юридически "придадени" към Украйна. Така че за неделимост изобщо не може да става въпрос. Крим е автономна република към Украйна и като такава взема решение въз основа на ....... и т.н. Сега Крим е в състава на Русия и там война не се води по никакъв начин.

    Коментиран от #50

  • 44 Демограф

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "Да уж":

    Ти да не идваш с оня камък от друга вселена?! Всяка думичка ти е лъжа, обърната с главата надолу - обратна треактория. Онратен значи. Демек джендър ама русни, корто е повод да се гордееш. Егати и чели-недочелите трилейбуси...
  • 45 Истината

    10 7 Отговор
    Три пъти ОЛЕ за Радев. Ето защо президента се ползва с най-голяма обществена подкрепа. Стига вече с тези марионетни гербери, който знаят само да въртят опашката. Краят на ерата Б.Б. идва.
  • 46 кода

    3 4 Отговор
    Както освобождението на България, е резултат на Руско-турската освободителна война и една от най-важните дати в общата история на двете държави, така и окупирането на България, ще е резултат на Руско-турската дружба на интереси и една от най-важните дати в общата история на двете държави.
  • 47 Ааахааа

    3 8 Отговор
    Ще ги метнем за четвърти път рушняците, ще бъде нашето и това е . Ние искахме за 17 республика и ще бъдем таквизе. Ние сме безсрамници, ни така ни устрийва ни иначе за това искаме да сучем от много места. А дали ще се усетят рушняците ?
    Па че ги метнем за пореден път, ако трябва пак че ги цункаме в устата но искаме те дани поробят. Ние не можем самостоятелно . Ние сме роби и искаме пак да бъдем роби.
  • 48 Историк

    6 7 Отговор
    Значи според руснаците и техните задунайски слуги Грузия и Украйна са нападнали миролюбива Русия и са и отнели територии. По заповед на САЩ и Сорос, разбира се. Но грузинския и украинския народи са приятели на Русия и са подведени от фашистите, които ги управляват.
  • 49 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "НКВД":

    А предишните 45 копаеше на долу! Доказателство Гърция!
  • 50 Левон

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "Барчо":

    Те кримчани взеха решение , ама какво правеха онези зелените човечета на Украинска земя. Крим бил руски . Ами ако утре някой реши ,че част от нашата територия е тяхна и вземат да направят един референдум между местните ,да се окаже ,че някой район в България си е исконно на някой друг.

    Коментиран от #52, #53

  • 51 Гост

    4 3 Отговор
    Да го духа русия,България веке е свободна!
  • 52 Стоми

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Левон":

    Ние имаме само една ръждясала подводница ,а в Крим Русия, навярно има цял флот подводници.Който иска да вземе руския Крим ще предизвика световен конфликт!
  • 53 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Левон":

    Не подвеждай хората с мнението си и не се прави на неразбиращ ситуацията освен ако не ти се плаща за това. Всички знаем че Крим не е бил никога неделима част от Украйна.Подобна територия в България няма.Крим е имал отделно знаме и химн дори,но в пределите на Украйна.Бил е присъединен незаконно от един човек защото така си е бил решил.Същия е бил ръководител на един престъпен режим.Крим си е бил изконна руска земя каквато е цялата територия на страната ни.Сравненията че същото е да дойде някой в България и да реши да си прави референдум за отделяне на територия е цинизъм.
  • 54 Марони

    1 1 Отговор
    Русия е могъща,заради суровините си и ядреният си арсенал,но винаги ще е презряна и изолирана от свободния свят,защото и до ден днешен провеждат политика на ненавист и агресиякъм всички свободолюбиви наций.Ако не бяхме в ЕС и НАТО,щяха да безчинстват още в БГ.Не ви щем нито москвичите,нито"меда".Радев да кара москвич,като толкова ги обича блядовете.
  • 55 Galia69

    0 1 Отговор
    Русия и България = Братя
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания