Last news in Fakti

25 Май, 2018 11:10 2 221 2

Иран: САЩ са като котката от "Том и Джери"

  • иран-
  • али хаменей-
  • сащ

Аятолах Али Хаменей с критики към Вашингтон

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей сравни САЩ с котката от анимационната поредица „Том и Джери“, съобщи Блумбърг.

„САЩ опитаха различни политически, икономически и военни методи, за да ударят Иран през последните четири десетилетия. Всички тези замисли обаче се провалиха. Точно както котката от „Том и Джери, те ще се провалят всеки следващ път“, заяви Хаменей.

Това е първи негов коментар след излизането на САЩ от споразумението за ядрената програма на Иран.

Страните от ЕС вече се обявиха в подкрепа на споразумението. Хаменей обяви, че Иран няма спорни въпроси с европейските държавни, но въпреки това не им вярва.

Според него страната му има право да разшири ядрената си програма. Това ще стане, ако европейците не дадат гаранции, че ще изкупуват петрол от страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    12 4 Отговор
    САЩ по скора са като котка която си гони сама опашката!
  • 2 ТОЧКАТА

    5 2 Отговор
    Всеки ,който се опита да се измъкне от ,,империята на долара,,, , не на САЩ ,е подложен на агресия от А до Я........От намеци,курабиики,санкции,мобилизиране на ,,,международната общност,, , заплахи,хибридна война до открита агресия като последен етап....