25 Май, 2018 11:03 1 531 0

Съюзниците не се отказват от плановете си за Северна Корея

  • майк помпео-
  • сащ-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун

САЩ и Южна Корея ще продължават да работят за среща между Вашингтон и Пхенян

Съюзниците не се отказват от плановете си за Северна Корея - 1
Снимки: БТА/АР

Външните министри на САЩ и Южна Корея Майк Помпео и Кан Кьон-уа се договориха да продължат да работят за създаването на подходящи условия за преговори между Вашингтон и Пхенян, предаде Reuters, цитирайки изявление на южнокорейското външно министерство.

Министър Кан Кьон-уа заяви, че е разговаряла по телефона с държавния секретар на САЩ, след като американският президент Доналд Тръмп отмени срещата на високо равнище със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Сингапурското външно министерство също изрази съжаление за отмяната на срещата, която трябваше да се проведе в града.

Японският външен министър Таро Коно заяви, че неговата страна разбира решението на Тръмп да отмени срещата с Ким Чен-ун. "Безсмислено е да се провежда среща", която не се очаква да доведе до резултати, подчерта той.

Таро Коно добави, че Токио ще продължи да сътрудничи на Вашингтон за провеждането на плодотворни преговори за денуклеаризация на Северна Корея и за разрешаването на въпроса с отвлечените от режима в Пхенян японски граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: