25 Май, 2018 19:27 6 725 22

Заев: Имаме славянски и албански корени

  • зоран заев-
  • македония-
  • гърция-
  • алексис ципрас-
  • албанци-
  • корени

Признание от македонския премиер

Заев: Имаме славянски и албански корени - 1
Снимка: БТА/ AP

„Премиерът Зоран Заев продължава с външната политика, срещу която яростно се противопоставя опозицията, както и големия брой граждани на Република Македония“, пише скопското електронно издание „Курир“, близко до кръговете на ВМРО-ДПМНЕ, предава агенция „Фокус".

След среща с кмета на Солун Янис Бутарис, министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас заяви, че Заев му признал, че македонският народ има славянски и албански корени, а като премиер се е отказал от това, че Македония е имала някаква връзка с Александър Македонски, отбелязват от редакцията.

„Това е оксиморонът, има държавна единица, която е на 70 години, наречена Македония, а няма нищо общо с Александър Велики и с този исторически период. Те имат славянски и албански корени и признават това. Което означава, че ако получим определение пред името Македония е голяма победа и още по-голяма да се договорим, че едно е нашата Македония, което идва от дългата традиция на древния гръцки свят, а друго е тяхната традиция и техния културен знак“, заявил Ципрас.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ, Християн Мицкоски, на дебат преди два дни обвини Заев, че с неговата външна политика е отслабил позициите на Македония в преговорите за името с южната й съседка Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАЕВ СОРОСОИД

    11 13 Отговор
    АЛБАНЦИТЕ СА БИЛИ СЛАВЯНИ ПРЕДИ ДА ГИ ПОТУРЧАТ ОСМАНЛИИТЕ А НИТО БЪЛГАРИТЕ НИТО ТРАКИЙЦИТЕ СА СЛАВЯНИ. НАКРАЯ ГИ ОБЕДИНЯВА ПИСМЕННОСТТА.

    Коментиран от #10

  • 2 абебаблом

    19 3 Отговор
    като имат славянски и албански корени и признават това, да я наречат албанославянска република и готово
  • 3 Гилдирим

    8 48 Отговор
    Македония е древна турска земя. Тракия и Албания също. Славяни няма. Прабългарите са турци.

    Коментиран от #4, #21

  • 4 Българина

    28 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гилдирим":

    Албанците са си живи мюсюлмани, каквито преди турците тук не е имало. Там където стъпи фес държава няма само някаква форма на халифат
  • 5 Оху Боху

    27 2 Отговор
    Древният гръцки свят е всъщност Тракийската ни цивилизация окрадена от малаките. И Дионис е тракийски бог и Орфей е тракийски Учител и буквите им са тракийски.
  • 6 Някой

    27 2 Отговор
    Албанците са илири по кръв, турците не са и турци даже (тюрки), а са приели името на древните тюрки... Или в най-добрия случай са тяхно разклонение... А българите са си българи.

    Коментиран от #8

  • 7 alc

    16 5 Отговор
    Албанците идват от Кавказ. Четете история. Илирии, както Траки и Македонци, отдавна няма ги.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Docenta

    19 2 Отговор
    Турци,тъкъв народ не е имало преди 150 г.Това е сбирщина от изтока която в един момент се нарича турция.България и българин съществуват като понятие за държава и народ от преди 2000г.Земите на Албания и Гърция до Солун винаги са били български и населявани от българи(траки)Най-много тройния народ на земята след индииците ,според Херодот.Кви турци,кви руснаци,кви гърци,кви македонци,кви пет лева.О неразумнии юроде образовайте се и научи историята на произхода си
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Няма

    16 1 Отговор
    бунт, няма въстание, няма македонобългарски лидер, който да не се е считал БЪЛГАРИН до 1944г. След 44та ОЦЕЛЯВАТ предимно тези, които в бивша Югославия се ПОСЪРБЯВАТ. Този е един от тях. Останалите, които твърдо са отстоявали народността си на българи са били жестоко малтретирани, затваряни по затвори, гаврели са се с децата, момичетата и жените им, затрили са всички български училища, всички български църкви, затривали са българското четмо и писмо, затривали са всичко българско. Това започва от Балканските войни. Четете "Другите Балкански Войни," The Other Balkan Wars. Оригиналът и се пази в Националната Библиотека на Белия Дом. Фактите и документите в нея са безпристрастни, съхранени от Карнегиевата Комисия. Този се е посърбил, както други българи са били принудени да приемат мюсулманската религия, за да не ги убият. Това е истината. НИКАК не е лесно да си българин по нашите земи. Бог да ни пази.
  • 16 БОБИ

    9 5 Отговор
    Половината албаци са католици , останалата част са мюслимани и задъжително учат и знаят турския език. Османската империя е пазела и уважавала етносте. Ако няха действали като нас , сега ни българи ,нито сърби нито гърци нищо освен турци на балканите.
    Трябва да се сетите сами че ако нее било така едвали щяхме да си знаеме езика, културата и етноса си. Разтягате локуми без аргументи
    Това са фактите, имаме достатъчно добри професори и историци които ще ви напомнят тези верни неща

    Коментиран от #17

  • 17 чалма тв

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "БОБИ":

    Твоите предци специално не трябваше да пазят, сега да слушаме тези идиотщини, сигурно много си чел от "добрите" професори ,където наричат робство -владичество... продажни соросоидни кърлежи. Като пътуваш из Европа, гледаш архитектура,замъци,величествени дворци,слушаш класическата музика...великите имена, питаш ли случайно, защо България изчезна от картата за цели 500г. и ако сме били под владичество и закрила,къде тогава наш ренесанс,къде са нашите композиторите,учени, архитекти..мислители. Днеска със задната дата да преиначим историята в угода на продажници, но с това нещо няма как да скриеш геноцида на българите, не трябва да благодарим на врагове, които ни управляваха, а трябва да бъдем гневни за това че спряха наше развитие ..Вижте тях, бившата османска империя-Турция,те са с нищо не са напреднали в своето развитие, едно нещо да ми посочите с което да допринесли за човечество.

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 Бриго Бичкията

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "чалма тв":

    Дюнер кебапа.
  • 19 Демограф

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "чалма тв":

    При геноцид, народът жерта намалява по численост. Ако в историята на българитв има геноцид, това са изтреблението им от гърци и сърби с цел ликвидиране на българитв като етнос в районите завладяни от сърби и гърци. Най ужасяващият геноцид срещу българите е дело на комун-русофилите. Те умишлено подмениха демокрацията с лъжедемокрация, пазара с лъже пазар, за да служим за плашило за руснаците. Прогониха 2000000 с цинична корупция и откровен непукизъм - "Като не ви харесва нашата демокрация - махайте се!". По турско българите са се множили. По комун-руско българите
    изчезват със смъртоносно темпо. Това са фактите.
  • 20 Демограф

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "чалма тв":

    При геноцид, народът жерта намалява по численост. Ако в историята на българитв има геноцид, това са изтреблението им от гърци и сърби с цел ликвидиране на българитв като етнос в районите завладяни от сърби и гърци. Най ужасяващият геноцид срещу българите е дело на комун-русофилите. Те умишлено подмениха демокрацията с лъжедемокрация, пазара с лъже пазар, за да служим за плашило за руснаците. Прогониха 2000000 с цинична корупция и откровен непукизъм - "Като не ви харесва нашата демокрация - махайте се!". По турско българите са се множили. По комун-руско българите
    изчезват със смъртоносно темпо. Това са фактите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: