Last news in Fakti

26 Май, 2018 19:20 1 667 3

Адвокатът на Тръмп свързан с руски олигарх

  • доналд тръмп-
  • майкъл коен-
  • сащ

Той е говорил с него малко преди встъпването на Тръмп в длъжност

Адвокатът на Тръмп свързан с руски олигарх - 1
Снимка: БТА/AP

Адвокатът на президента на САЩ Доналд Тръмп – Майкъл Коен се е срещнал с руски олигарх свързан с Кремъл по-малко от две седмици преди Тръмп да встъпи на президентския пост, съобщи Voice of America.

Срещата се е провела 11 дни преди провеждането на официалната церемония. Коен се е срещнал с Виктор Векселберг. Той е спряган за един от най-богатите хора в Русия. Срещата се е състояла в Trump Tower. Тема на разговорите са били отношенията между руските и американските власти.

Преди няколко дни се появи информация, че Коен е получил стотици хиляди долара от американска фирма, свързана с руски олигарх. Информацията беше публикувана от адвоката на еротичната актриса Сторми Даниелс – Майкъл Авенати. Даниелс в момента съди Тръмп. Документите бяха разпространени в Twitter.

Въпросната фирма се управлява от братовчед на Векслеберг. Тя е била клон на Renova – руска фирма за инвестиции. Плащанията са били направени към фиктивна фирма, създадена от самия Коен, от която той е извършвал различни плащания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям прос

    1 0 Отговор
    Нещо да кажат джендърите? Явно руските неща, особенно парите са особенно вкусни. Цял американски президент са избрали. Явно това е намесата в изборите
  • 2 среднощен

    0 0 Отговор
    Случайно са се срещнали в "Тръмпталър"! Случайно всичко се върти около парите на едни олигарси и около едни адвокати с еврейски имена! Всичко стана случайно, но затова пък добре!Приемете го! Няма нищо общо с това как изглежда!
  • 3 ОЛИГАРХЪТ Е ГРАЖДАНИН НА САЩ

    0 1 Отговор
    ДАЙ СПОКО ! И ПАРИТЕ И БИЗНЕСА МУ В РУСИЯ СА АМЕРИКАНСКИ. Е ? ЗА КО СТАВА НА ВЪПРОС? НАПОДОБЯВА МИ СЛУЧАЯТ В АВТОМОБИЛА, КОГАТО НЯКОЙ УЛАБИЛ ГАЙКАТА И ЗАГАЗОВАЛ ДИХАТЕЛНОТО ПРОСТРАНСТВО. В СТРЕМЕЖА ЗА ОПРАВДАНИЕ ОБВИНЯВАТ КУЧЕТО. ДА АМА В КОЛАТА НЯМА КУЧЕ СРЕД ПАСАЖЕРИТЕ. ОМРЪЗНАХА ДО ВТРЪСВАНЕ ВЕЧЕ ВСИЧКИ ТИЯ ОТКРИТИЯ. САЩ ВУНИ ТА СЕ НЕ ТРАЕ.