Last news in Fakti

28 Май, 2018 11:51 1 106 1

Милиардер тренира усилено за астронавт

  • ричард брансън-
  • virgin atlantic

Ричард Брансън е решил да стане един от първите космически туристи

Милиардер тренира усилено за астронавт - 1
Снимки: БТА/АР

Британският милиардер Ричард Брансън изяви желание да стане астронавт и да полети в космоса, съобщава в. Independent.

Шестдесет и седем годишният собственик на корпорацията Virgin Atlantic е решил да стане един от първите космически туристи, които ще пътуват на неговия ракетоплан.

Планира се до няколко месеца да бъде осъществен първият полет на Spaceship 2. За да покаже сигурността на космическия апарат, Брансън възнамерява да бъде един от първите, пътували на борда му. Бизнесменът вече е провел няколко тренировки в центрофуга. Той прави и фитнес упражнения за издръжливост.

Милиардер тренира усилено за астронавт

Полетът в космоса на Spaceship 2 е програмиран за два часа и половина. През това време екипажът ще се намира в безтегловност за около 5-6 минути. Цената на билета за космическите туристи ще бъде 250 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    3 1 Отговор
    Тоя може и мотокар да качи в космоса.
Новини по държави: