Last news in Fakti

28 Май, 2018 17:00 2 543 3

Независима Шотландия не иска еврото

  • великобритания-
  • никола стърджън-
  • шотландия

Никола Стърджън настоява Великобритания да остане в единната търгвоска зона

Независима Шотландия няма да се присъедини към еврозоната. Това заяви първият министър на Шотландия Никола Стърджън, цитирана от „Ройтерс“.

В момента шотландските власти обмислят нов референдум за независимост. Те обаче са решени да запазят британския паунд.

„Паундът е настоящата валута на Шотландия. Това е напълно търгуема международна валута. Няма какво да спре Шотландия да използва паунда“, заяви Стърджън.

По-рано днес тя разговаря с главния преговарят за Brexit от страната на ЕС Мишел Барние. Стърджън е заявила, че вярва, че Великобритания трябва да остане в митническия съюз и единния пазар и след излизането си от ЕС.

В същото време британският външен министър Борис Джонсън обяви, че Великобритания трябва да напусне единния пазар, за да се превърне в глобална търговска държава. Стърджън заяви, че диалогът й с Барние е бил конструктивен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бог

    17 6 Отговор
    И ние неискаме еврото , но никой не ни пита
  • 2 ivan4o

    11 6 Отговор
    А наще кът побеснели викът евро евро! Мисли народе при смяна на валутата ко ще стане! В Гармания като смениха валутата на евро, спирам нема да коментирам кво беше

    Коментиран от #3

  • 3 Суйо

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "ivan4o":

    Ще се напълни страната с безработни сигани. Ще се вдигне прираста и безработицата, оттам и социалните разходи(социала, полицията, майчинство, болниците, инвалидност). Осигуровките ще ни вдигнат, само ние работим. И така... А, и ще спрат стачките във Франция(ще се приберат шофьорите). С две думи - тогава ВСИЧКИ ще сме в мизерията.
Новини по държави: