Last news in Fakti

30 Май, 2018 15:19 2 348 14

Сорос ще връща Великобритания в ЕС

  • великобритания-
  • джордж сорос-
  • ес

Той ще се бори за втори референдум

До дни ще започне кампания за втори референдум за излизането на Великобритания от ЕС. Това обяви милиардерът Джордж Сорос, цитиран от „Индипендънт“.

Той се надява, че е възможно да се избегне излизането на страната от ЕС. Според него последните трудности около споразумението с Брюксел може да са убедили британците, че няма нужда от подобни действия.

Смята се, че Сорос е дарил 500 000 паунда на кампанията за оставане на Великобритания в ЕС. Според него процедурата около Brexit ще продължи поне 5 години.

„Това е вреден процес, който е вреден и за двете страни. Пет години е вечност в политиката, особено в такива революционни времена. В крайна сметка британският народ ще реши какво иска да прави“, заяви Сорос.

Според него ЕС може да тръгне към нова финансова криза. Това ще бъде предизвикано от популистките движения в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    14 3 Отговор
    Да си отива от европа тоя папагал или от този свят, което предпочита!
  • 2 Morgoth

    9 3 Отговор
    Сорос си вижда края и реши да търси изкупление за греховете си ;)

    Коментиран от #5

  • 3 Така де

    16 3 Отговор
    Вън Троянския кон Англия от Евро Съюза

    Коментиран от #14

  • 4 Hhhhhhh

    4 2 Отговор
    Правилно
  • 5 среднощен

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    И това го има като евентуален мотив, макар че не ми се вярва!? По-скоро вижда разделена Европа, като съюзник на Русия, а това не е добре за "Отвореното общество"! Принципът "Разделяй и владей" дори и на пръв поглед да не изглежда автентичен в случая, всъщност е напълно в силата си, когато целта е: разделяй Европа от Русия! Ако подкрепата на Сорос е не само срещу "Брекзид", но подкрепя и изграждането на "Северен поток 2", ще повярвам че мисли доброто на Европа! Ще видим!?

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Иванов

    7 1 Отговор
    Ами британският народ вече взе своето решение, дрът изкуфял рептиле!
  • 7 а бе урко

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    какво общо има между излизането на англия което е добро за ес и изграждането на северен поток 2 което също е добро за ес(така украинците и техните господари американците няма да могат да изнудват ес). и двете неща ТРЯБВА да се случат за доброто на ес ааа и излизане на ес от нато и натирване на краварите извън европа

    Коментиран от #8

  • 8 среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "а бе урко":

    До дни ще видим! Сорос не започва кампанията само заради "разнообразие"!? Всичко е анализирано и калкулирано поне за пет години напред! Много се вълнува, както личи от материала, дали "популистките движения" няма да прерастнат в преминаване на властта в ръцете на неконтролирани от него политически формации!? Ако това започне да се случва, "Европа да се готви за нова икономическа криза"!? Това иска да ни каже човека! От друга страна може да се притеснява, че при отсъствието на Великобритания от ЕС ще трябва да отпадне и английския език, като официален за ЕС. Явно не им се плаща на "янките" за преводачи!?
  • 9 зрител

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    И какво ще видиш? Това лице е нанесло на демокрацията и европейските народи, в частност и на българите толкова вреди, че на клада да го изгорят е малко. Проекта '' Европейски съюз'' е създаден от кукловодите над Сорос, неговите НПОта са пипала за манипулиране на хората и натиск над неудобните за тях власти.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "зрител":

    Така мисля и аз, но без "кладата"! Всички ще си получим заслуженото! Интересното е, че при всяка статия късаеща властта в САЩ, РУСИЯ, ЕС има много и остри коментари именно срещу Сорос, а сега "ефирът мълчи"!? Такава е действителността! Ако не е Сорос /той вече е "взел-дал"/ ще е някой друг! По-важно е, ние къде сме в ситуацията!? Дали имаме смелостта докрай да отстояваме позицията си!? И всъщност, дали изобщо имаме позиция!? Викайки "осанна и разпни го" се опитваме да оправдаем човешката си слабост! Това не е урокът, който трябва да научим докато сме тук в този живот! Урокът е: "Рай" на земята не може да има, "защото без това и ще умрем"! Тогава какво, защо изобщо си правим труда да говорим!? Ами защото сме, ХОРА, с разум, свободна воля и любещо сърце! Най-тежкото престъпление в този свят е да отнемеш на хората надеждата им във Възкресението! Това правят НПО-тата на Сорос, но не без нашето съдействие и желание! Това е тъжната истина!
  • 11 среднощен

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "зрител":

    П.П.: Сорос не е политически лидер и затова не носи такава отговорност, каквато носят политическите лидери! Сорос е "най-тежкото изкушение" на политическите лидери!
  • 12 top inves тор

    0 2 Отговор
    Давай, Бачо Георги! Връщай обратно в Европа че моите паунди много измършавяха напоследък!
  • 13 среднощен

    2 0 Отговор
    Към модераторите: Защо не се отчита адекватно броя на "влизащите" в този "форум"? Благодаря!
  • 14 Фен

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Така де":

    Браво. Напълно споделям мнението, че Великобритания е троянския кон на САЩ в ЕС.
Новини по държави: