Last news in Fakti

30 Май, 2018 19:07 1 272 0

Беларус разкри украински шпионин

  • павло шаройко-
  • беларус-
  • шпионин-
  • шпионаж-
  • юрий политик

Павло Шаройко - кореспондент на Украинското държавно радио, е осъден на 8 години лишаване от свобода

Беларус разкри украински шпионин - 1

Гражданинът на Украйна Павло Шаройко, работил в Беларус като кореспондент на Украинското радио, е осъден на 8 години лишаване от свобода за шпионаж.

Това съобщи в отговор на въпрос на ТАСС шефът на беларуския Комитет за държавна сигурност Валерий Вакулчик, предаде агенцията.

За присъдата информира по-рано и посланикът на Киев в Минск Игор Кизим.

"Процесът се състоя още през февруари. Вината му е доказана, има изчерпателни обстоятелства", добави Вакулчик.

Той прикани арестът и присъдата срещу Шаройко да не се свързва с ареста и съдебния процес в Украйна срещу беларуския гражданин Юрий Политик. Същевременно не изключи в бъдеще размяна на осъдени граждани между Киев и Минск.

Беларус разкри украински шпионин

Шаройко бе задържан миналия октомври и обвинен, че е събирал данни за военни обекти на Русия в Беларус и е създавал агентурна мрежа в страната. Преди това - през юни 2017 г., украинската служба за сигурност задържа беларуския гражданин Юрий Политик, заподозрян в шпионаж. Делото е внесено в съда. Юрий Политик не се признава за виновен, добавя ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: