31 Май, 2018 13:00 3 242 3

Италианците си искат еврото

  • евро-
  • италия-
  • криза-
  • валута-
  • прочуване

Мнозинството италианци не искат да обръщат гръб на еврото

Италианците си искат еврото - 1
Снимка: Shutterstock

По-голямата част от италианците предпочитат еврото за своя валута, сочи ново проучване, направено на фона на политическите дебати на Апенините. Страната е в политическа криза след проведените избори и невъзможността за сформиране на кабинет.

В предаването „Порта а порта“ по телевизия Рай бяха оповестени резултатите от новото социологическо проучване. Между 60% и 72% от италианците искат еврото да остане тяхна валута, докато между 23-24% са против това.

Резултатите на агенция „Евромедия“ сочат, че 60% от италианските граждани искат еврото, 24% не, а 16% не могат да преценят. Агенция „Пиеполи“ пък обяви, че 72% искат еврото, 23% са против, а хората без мнение са 5%.

В Италия вече се заговори за предсрочни избори. Президентът Серджо Матарела наложи вето над номинацията за финансов министър, защото е евроскептичен. Някои анализатори дори предвиждат финансова криза на Апенините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЙ ПЛАЩА

    6 1 Отговор
    НА ТЕЗИ АГЕНЦИИ?!

    ТРЕВОЖНОТО Е, ЧЕ ПОПУЛЯРНОСТТА НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ИЗБОРИТЕ ПАРТИИ НАРАСТВА ЛАВИНООБРАЗНО И ПРИ НОВИ ИЗБОРИ ПОБЕДАТА ИМ ЩЕ Е ОЩЕ ПО УБЕДИТЕЛНА!!

    ПРОБЛЕМА НА ИТАЛИЯ Е СВЪРЗАН С обслужването на облигациите чиито падеж е през месец юни и стойността им е 250 млрд. € !!

    Ще изкупи ли ЕЦБ тези облигации и ще продължи ли политиката си на която ФЕД удариха вече кръста!!

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОЙ ПЛАЩА":

    Италианците не са толкова кухи като гърците! Имаш да връщаш пари! Дали ще си с драхми,лирети или левове- ти дължиш евро! И то толкова колкото дължиш!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: