1 Юни, 2018 17:33 1 075 4

Двете Кореи работят усилено по мира

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • панминчжон

Сеул и Пхенян се споразумяха за нови стъпки за намаляване на напрежението на полуострова 

Двете Кореи работят усилено по мира - 1
Снимки: БТА/АР

Двете корейски държави се споразумяха да проведат по-късно този месец преговори по военни въпроси и за възобновяване на срещите между семейства, разделни след войната от 1950-53 г., предаде Reuters.

Военните разговори ще бъдат на 14 юни в граничното селище Панминчжон, а консултациите за нови срещи между разделени роднини - на 22 юни в курорта Кумган северно от 38-ия паралел, се казва в съвместно изявление след днешната среща на високопоставени представители са Северна и Южна Корея.

Те се договориха също в близко бъдеще да бъде създадено бюро за връзка в севернокорейския град Кесон и да преговарят за явяване с общ отбор на Азиатските игри през август т.г.

Двете Кореи работят усилено по мира

Според южнокорейската национална телевизия представителите на двете страни са решили да работят за откриването наново на индустриалната зона в Кесон, закрита преди две години заради ядрените и ракетните опити на Севера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    1 0 Отговор
    Лавров е в Северна Корея.Ето изненада за Тръмпи и отрицателни емоции.Значи ще прокунсултират северно корейския лидер пред срещата му с американската делегация.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да се вземе предвид че

    0 1 Отговор
    Двете Кореи неизбежно ще подобрят отношенията си, доколко и в каква степен е трудно да се каже но този процес е вече в ход и не може да бъде върнат назад. Русия и Китай ще помагат на Ким да получи по-справедлив и сигурен резултат в преговорите с кравабойс, които единствени нямат интерес от добрите корейски отношения.
  • 4 123

    0 0 Отговор
    Никой не желае обединението на двете Кореи, защото ще се появи нов силен играч в региона. Нито Китай, нито САЩ, нито Япония, нито Русия го искат. От големте свтоовни сили единствено ЕС подкрепя това.
Новини по държави: