Last news in Fakti

3 Юни, 2018 19:06 788 0

Виенски бал в борбата срещу СПИН

  • спин-
  • виена-
  • австрия-
  • бал-
  • балът на живота

Известни лица присъстваха на събитието

Виенски бал в борбата срещу СПИН - 1
Снимка: Shutterstock

В австрийската столица Виена за 25-а поредна година се проведе „Балът на живота“ или Лайф Бал. Това е най-голямото събитие в света за набиране на средства за борба срещу СПИН.

Редица знаменитости от Европа и отвъд Океана присъстваха на бала и застанаха зад благородната кауза. От началото си през 1993 година Балът на живота се открива със зрелищно шоу на площада пред кметството, където се събират около 40 хиляди души.

„25 години лайф бал означава празник за гордостта и приемането на хората с различна сексуална ориентация. Борим се срещу СПИН, така че използването на предпазни мерки е изключително важно“, посочиха организаторите.

Преди началото по червения килим преминаха звездните гости. Певицата Кели Озбърн, Кончита Вурст и актьорът Ейдриън Броуди бяха сред присъстващите знаменитости, предаде ТВ Европа.

От 2001 година набраните средства се отпускат на организации, чиято дейност е в полза на засегнатите от СПИН, а в кризисни ситуации – и на други неправителствени организации и институции. Сред тях са фондациите на Елтън Джон и Бил Клинтън. Финансират се и инициативи, които се занимават със социалните последствия от ХИВ и СПИН, като се опитват да ги ограничат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: