4 Юни, 2018 10:00 922 3

В Словения спечели партия, която е против бежанците

  • словения-
  • избори-
  • парламент-
  • бежанци-
  • янез янша

Партията обаче няма достатъчно гласове за мнозинство

В Словения спечели партия, която е против бежанците - 1
Снимка: БТА/ AP

Дясната антиимигрантска Словенска демократическа партия на Янез Янша спечели парламентарните избори в Словения, предадоха световните агенции.

Демократите получават близо 25% от гласовете, следвани от лявоцентристката „Листа на Марян Шарец“ с 12,7%, а трети са социалдемократите с 10 на сто от гласовете, сочат резултатите.

Те обаче не осигуряват мнозинство на нито едната от партиите и следват преговори за съставянето на правителство. Активността на изборите е малко над 52%, колкото беше и на предишните избори.

Антиимигрантската партия на Янша иска да затегне имиграционната политика по модела на съседна Унгария. Бежанската криза в Европа е най-голямата от края на Втората световна война, а някои страни от ЕС са твърдо против приема на бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 0 Отговор
    А добро утро. А Австрия е пак така, в Полша също. Хората си казват думата, понесоха много щети, техните домове и земи не са вече сигурни, спокойни и приятни. Питате ли гърците и техните унищожени острови?
  • 2 чалма тв

    2 0 Отговор
    никой не ще ислямски терор.
  • 3 Пешо

    1 0 Отговор
    Краят на еврогейските ценности е началото на успешна Европа. Но докато се изчисти посраното от Меркел, Юнкер и компания ще мине време.
Новини по държави: